Süt Sağımı - Yanlış mı Yapıyorum?

122 görüntüleme
B

Betül ..

10 Ağustos 2025 21:08
Sütüm var, oğlum 5bucuk aylik ve tüm gün emiyor sadece gece uykusuna geçmeden 60ml mama içiyor. Bugün yedekleme yapmak istediğim icin sağım yapmak istedim fakat 20 ml'den fazlası cikmadi iki göğüs birlikte. Memeyi sıktığım da süt çıkıyor. Eller serbest pompayla yaptim. Neyden kaynaklanıyor olabilir? Doğumdan sonra ilk 3 ay düzenli sağım yapiyordum ve hep aynı sorun vardi ve ben o zaman sütümün yetersiz olduğunu düşünüyordum ve daha fazla mama veriyordum. Tahminen sağımda bi yanlışlık yapıyorum ama ne olduğunu çözemedim.
Ş

Şevval N. K.

10 Ağustos 2025 21:22
Göğsünüze uygun flanş kullanmalısınız .birde eller serbest pompanın bakımı pek iyi değil.Zaten süt bitmez göğüs hiçbir zaman tamamen boşalmaz sıktıça gelir.
B

Büşra K. ..

10 Ağustos 2025 21:27
Merhaba sağım yaptınız sütünüz az geldi endişelenmeyin bebeğin çekiş gücü ile makinenin çekiş gücü aynı olmaz sağım bize net olarak süt miktarını söylemez gündüzleri saat başı geceleri 2 saate bir sağım yapmak lazım her meme 20 dk olacak şekilde aktif emzirme+sağım ile süt artışı sağlanır bunun yanı sıra tahin semiz otu dere otu yulaf ciğer kayısı kuru incir susam da süt yapar bir de sabah 5'de sağım yapmanızı öneririm vücut dinlenmiş oluyor ben gündüz sağım yaptığımda 20 ml altı çıkardı hep sabah 5'te 80 ml görmüştüm tek göğsümde belki işinize yarar yazdıklarım
B

Betül ..

10 Ağustos 2025 21:47
Şevval hanım flanş ölçüsü doğru gibi duruyor ama bi küçüğü deneyeyim belki fayda eder. Evet öyle ama sağımda cıkmayınca psikolojik olarak acaba yetersiz mi diye düşünüyorum
B

Betül ..

10 Ağustos 2025 21:51
Büşra Hanım teşekkür ederim bilgiler icin. Saat başı sagim yapmak imkansız gibi bisey 🙈🙈 ben günde 1 kere yapabilirsem şükrediyorum 😅 evet gündüzleri eger gece emmediyse daha fazla çıkıyor bende de
B

Büşra K. ..

11 Ağustos 2025 04:58
Rica ederim sağım emzirmekten zor bilirim😊 zaten varmış sütünüz emzirmenin keyfini çıkarın bence😊

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir