Süt Sağımı
135 görüntüleme
N
Nida H.
16 Şubat 2026 23:38
Bebeğim 16 günlük ve anne sütünü sağım yaparak verebiliyorum. Kaç ml vermem gerekir? 3 saat aralıklarla besliyorum. Nezaman bu sıklığı azaltmam gerekir?
E
Esma T.
17 Şubat 2026 00:03
Yani yanlış bilgi vermek istemem ama 2 saatte bir besleneniz lazım en az 30 ml olacak şekilde çünkü sarılık riski olabilir bebek emerek yada sizin sağıp verdiğiniz sütü içerek bu riskten zarar görmez bebeğe sunun 40 ml yani siz takip edin zaten bebek huzurluysa bezini dolu dolu yapıyosa iyi besleniyo demektir. Bez sayınızı sayın günde en az 6 bez falan çişli bezi olması lazım dolu değilse daha huzursuzsa belki açtır yada gazı vardır

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Şubat 2026 12:15
@Nida Halid hanım bebeğiniz daha çok küçük ve sadece emzirme ile devam etmenizi öneririm çünkü bebek ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretirsiniz sağım sizi zorlar ve bebeğiniz de redde sebep olur. Sütünüzün artması için öncelikli olarak bebeğin emmesi gerekiyor ve ikinci planda her 2 saatte 1 ya da her emzirme sonrasında sağım yapmanız gerekir. Bebeğiniz daha çok küçük olduğu için sadece emzirme ile devam edilebilir ayrıntılar için benimle iletişime geçmek isterseniz numaramı bırakıyorum 05060389958 ☺️