Süt Reddi
168 görüntüleme
M
Mediha G.
8 Mart 2026 02:58
Bebeğim 11 aylık. Neredeyse 8 -9 aydır sagarak süt veriyorum onda da çok zor içiyordu. Mama denedim ama hicbirisini kabul etmedi. Yaşına kadar süt içmesini istiyordum ama almadığı için sagdigim sütleri dökmek zorunda kaldığı
mdan ( dondurulup çözülmüş sütü hiç içmedi) artık zorlanıyorum ve sütüm eskisi gibi değil kesiliyor. Mama da içmek istemiyor. Ne yapabilirim ? Bu durum beni çok üzüyor. Şükür ki ek gıda alıyor ama onu da az yiyor. Normal inek sütü veremem başka alternatif var mı ? Ya da böyle bir durum yaşayan oldu mu ne yaptınız.
mdan ( dondurulup çözülmüş sütü hiç içmedi) artık zorlanıyorum ve sütüm eskisi gibi değil kesiliyor. Mama da içmek istemiyor. Ne yapabilirim ? Bu durum beni çok üzüyor. Şükür ki ek gıda alıyor ama onu da az yiyor. Normal inek sütü veremem başka alternatif var mı ? Ya da böyle bir durum yaşayan oldu mu ne yaptınız.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye9 Mart 2026 03:21
Bebeğin 11 aylık ve süt içmekte zorlanıyor olmanız gerçekten endişe verici bir durum. Öncelikle, sütünüzün kesilmesi ve değişen kıvamı, bebeğinizin içmesini zorlaştırıyor olabilir.
Bebeğinizin ek gıda alması sevindirici, ancak az miktarda olması endişe verici. Normal inek sütü vermemeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz, çünkü sindirim sistemi henüz hazır değil.
Bu durumda şunları deneyebilirsiniz:
1. Farklı Pozisyonlarda Emzirmeyi Deneyin: Bebeğinizin farklı pozisyonlarda süt içmesini sağlayarak, rahatlamasını ve süt içmesini teşvik edebilirsiniz.
2. Süt Sağma Sıklığını Artırın: Sütünüzü düzenli olarak sağarak, süt miktarınızı artırabilir ve kesilmeyi önleyebilirsiniz.
3. Süt Depolama Yöntemleri: Dondurulmuş sütünüzü çözdüğünüzde, ısıtma yöntemlerinizi değiştirebilirsiniz. Sütü ılık bir su banyosunda çözebilir veya mikrodalgada kısa süreli ısıtabilirsiniz.
4. Alternatif Besinler: Ek gıdaya devam edin, ancak demir eksikliği gibi sorunları önlemek için doktorunuzun önerdiği takviyeleri kullanmayı unutmayın.
5. Doktorunuza Danışın: Bu durumu doktorunuzla konuşarak, ek destek alabilir ve uygun çözümler bulabilirsiniz.
Bu tür bir durum yaşayan birçok anne, benzer sorunlarla karşılaşmış ve çözümler bulmuştur. Sabırlı olun ve profesyonel destekten yararlanın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek gıda reddi
2. Mama Reddi
3. Mama Reddi
Bebeğinizin ek gıda alması sevindirici, ancak az miktarda olması endişe verici. Normal inek sütü vermemeniz gerektiğini zaten biliyorsunuz, çünkü sindirim sistemi henüz hazır değil.
Bu durumda şunları deneyebilirsiniz:
1. Farklı Pozisyonlarda Emzirmeyi Deneyin: Bebeğinizin farklı pozisyonlarda süt içmesini sağlayarak, rahatlamasını ve süt içmesini teşvik edebilirsiniz.
2. Süt Sağma Sıklığını Artırın: Sütünüzü düzenli olarak sağarak, süt miktarınızı artırabilir ve kesilmeyi önleyebilirsiniz.
3. Süt Depolama Yöntemleri: Dondurulmuş sütünüzü çözdüğünüzde, ısıtma yöntemlerinizi değiştirebilirsiniz. Sütü ılık bir su banyosunda çözebilir veya mikrodalgada kısa süreli ısıtabilirsiniz.
4. Alternatif Besinler: Ek gıdaya devam edin, ancak demir eksikliği gibi sorunları önlemek için doktorunuzun önerdiği takviyeleri kullanmayı unutmayın.
5. Doktorunuza Danışın: Bu durumu doktorunuzla konuşarak, ek destek alabilir ve uygun çözümler bulabilirsiniz.
Bu tür bir durum yaşayan birçok anne, benzer sorunlarla karşılaşmış ve çözümler bulmuştur. Sabırlı olun ve profesyonel destekten yararlanın.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ek gıda reddi
2. Mama Reddi
3. Mama Reddi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Senanur A.
9 Mart 2026 04:17
Benim bebeğimde 5 aylık ben nerdeyse 2 aya yakındır uğraşıyorum meme de sadece 2-4 dakika duruyor ve yarım saate bir emiyor elimden ne geldiyse yaptım farklı pozisyonlarda denedim sessiz ortamda denedim ama hala aynı. Hem emmek istiyor hem de istemiyor ne yapabilirim bilmiyorum.
M
Mediha G.
9 Mart 2026 06:16
Sütün akış hızı fazla olabilir o yüzden ememiyor olabilir belki. Maalesef benim 2 aylıkken bıraktı bir daha ne kadar uğraşırsam uğraşıyım almadı o zamandan beri sagarak veriyorum ne psikoloji kaldı ne mental sağlık. O kadar emek veriyorum içmiyorda çoğu zaman dökmek zorunda kalıyorum çok üzülüyorum. İnşaAllah sizin bir an önce düzelir çok zor bir durum

Senanur A.
9 Mart 2026 18:38
Benim bebeğimin dil bağı vardı onu kestirdim 2aylıkken düzeldi gibi oldu ama bu sefer daha az emmeye başladı bu gün sağlık ocağına gittim 2 ayda sadece 410gr almış ek gıdaya başlayın dedi yarın kendi doktoruna götüreceğim en azından doktorun dediğine göre hareket ederim süt sağsamda ona yetmiyor onu da denedim inşallah düzelir benim bebeğimde mama kabul etmiyor silikon uç denediniz mi peki belki işe yarar
M
Mediha G.
9 Mart 2026 18:41
Benim bebeğimin dil bağı vardı onu kestirdim 2aylıkken düzeldi gibi oldu ama bu sefer daha az emmeye başladı bu gün sağlık ocağına gittim 2 ayda sadece 410gr almış ek gıdaya başlayın dedi yarın kendi doktoruna götüreceğim en azından doktorun dediğine göre hareket ederim süt sağsamda ona yetmiyor onu da denedim inşallah düzelir benim bebeğimde mama kabul etmiyor silikon uç denediniz mi peki belki işe yarar

Senanur A.
9 Mart 2026 18:54
maşallah 1 yaşına gelmek üzere sağlıkla büyüsün bebeğiniz üzülmeyin bu yaşına kadar fazlasıyla elinizden geldiğince anne sütü almasını sağlamışsınız üzülmeyi ve stresi bir kenara bakın en son damlasına kadar verin ve sütünüz kesildiğinde içinizde ukte kalmasın çünkü fazlasıyla çabaladınız bu sizi kötü yapmaz aksine bebeği için çırpınan bir anne yapar güçlü kalın bebeğine sarılın :)
M
Mediha G.
9 Mart 2026 19:29
Amin inşaAllah hepimizin bebekleri sağlıklı büyüsün 🤲🏻❤️artık az biraz daha devam edeceğim gittiği yere kadar ☺️ sizde öyle biz anneler olarak ne kadar güçlü olduğumuzufark etmiyoruz ama hepimiz çok güçlüyüz
Yükleniyor...