🍼 Süt Mü, Mama mı? Anneler, Gelin Dertleşelim! ✨

128 görüntüleme
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

26 Mart 2026 23:19
Selam güzel anneler!  9 ay 2 günlük bir kızım var. 5 aylık olduğundan beri SMA mama kullanıyoruz ama son zamanlarda aklım çok karışık... 樂 Aslında süt için "1 yaş sonrası" diyorlar, biliyorum; ama dürüst olmak gerekirse mamalara karşı güvenim kalmadı. 

Haberlerde çıkan olumsuz durumlar, içerikler derken kendimi sorgularken buluyorum. Eskiler hep "Biz sizi sütle büyüttük, sapasağlam oldunuz" diyorlar ya, bazen onlara hak vermiyor değilim. 拏路♀️

Aranızda benim gibi hisseden, mamayı bırakıp süte geçiş yapan veya geçmeyi düşünen var mı? Tecrübelerinize ve fikirlerinize çok ihtiyacım var! 
Fatma A. U.

Fatma A. U.

26 Mart 2026 23:20
Bizim süt alerjimiz var maalesef 1 yaşına kadar mamaya devam
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

26 Mart 2026 23:21
Fatma Albina U
Bizim süt alerjimiz var maalesef 1 yaşına kadar mamaya devam
Peki bu durum olmasaydı verirmiydiniz süt 1 yaş öncesi
Fatma A. U.

Fatma A. U.

26 Mart 2026 23:22
🧸Ebru Keleş 🧸
Peki bu durum olmasaydı verirmiydiniz süt 1 yaş öncesi
Hayır vermezdim zaten diğer gıdalardan olması gereken besini aldığını düşünüyorum etrafımda doktoru dinlemeyip süt veren ve pişik problemi yaşayan birsürü arkadaşım var
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

26 Mart 2026 23:25
Fatma Albina U
Hayır vermezdim zaten diğer gıdalardan olması gereken besini aldığını düşünüyorum etrafımda doktoru dinlemeyip süt veren ve pişik problemi yaşayan birsürü arkadaşım var
Mesela ne gibi
Fatma A. U.

Fatma A. U.

26 Mart 2026 23:36
Yoğurt çökelek bunlarda süt kadar değerli besinler eğer bunları yedirebiliyorsanız direk süt zaten vermenize gerek yok
G

Gülşah S.

Premium Üye
26 Mart 2026 23:38
Ben de süt vermezdim kızım 7 yaşında ona bile ne küçükken ne de şimdi süt vermedim. Fermente halde almasını sağladım yoğurt aydan kefir gibi. Mamadan devam ederdim

Sütün sindirimi de kolay değil hem. Doktorlar geniz akıntısına sebep olduğunu söylerler hep. Direk süt içmek bana göre çokta sağlıklı ve gerekli birşey değil. Çok çok istediğinde babaannesi veriyor engellemiyorum onu da
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

26 Mart 2026 23:43
Fatma Albina U
Yoğurt çökelek bunlarda süt kadar değerli besinler eğer bunları yedirebiliyorsanız direk süt zaten vermenize gerek yok
Malaesef yoğurt yiyen bir bebek değil ya hani labne yiyor çok az
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

26 Mart 2026 23:43
Gülşah S
Ben de süt vermezdim kızım 7 yaşında ona bile ne küçükken ne de şimdi süt vermedim. Fermente halde almasını sağladım yoğurt aydan kefir gibi. Mamadan devam ederdim

Sütün sindirimi de kolay değil hem. Doktorlar geniz akıntısına sebep olduğunu söylerler hep. Direk süt içmek bana göre çokta sağlıklı ve gerekli birşey değil. Çok çok istediğinde babaannesi veriyor engellemiyorum onu da
Anlıyorum ama pek güven vermiyor şimdi ki mamalar bana
Fatma A. U.

Fatma A. U.

26 Mart 2026 23:45
Bizim mamamız doktorun raporlu yazdığı olduğu için veriyorum birde başka çarem yok ama sizin imkanınız daha çok süt için erken sanırım ama tatlandırıp yedirebilirsiniz yoğurdu elma armut muz

Tadı değişirse belki sever
G

Gülcan Ş.

26 Mart 2026 23:45
Bende vermezdim eski doğal organik süt yok doktorlar fazla süt içmenin de demir eksikliğine yol açtığını söylüyorlar 4 yaşında kızım var çok nadir süt veriyorum oda kendi isterse bebeğim de 9 aylık bende sma comfort kullanıyorum mama konusunda çok yıprandım en azından bir mamayla suan yoluma devam ediyorum artık organik dogal birsey kalmadı ki
G

Gülşah S.

Premium Üye
26 Mart 2026 23:47
🧸Ebru Keleş 🧸
Anlıyorum ama pek güven vermiyor şimdi ki mamalar bana
Şu devirde güven veren şey çok az ama o zaman ipin ucu kaçar zaten bebek büyütürken. Şuanda mama vermek bana göre mantıklı ve ek gıda sizin ayınızda önemli
İ

İlayda A.

26 Mart 2026 23:51
Bende sizle ayni düşünüyorum çevremdekiler mama daha iyi filan süte göre diyorlar eskiden mama mi vardı bir sürü çocuk içmiş keçi sütü daha yakın anne sütüne diye vermek istiyorum temiz bulabilirsem kabız yapıyor sindirimini bozar diye aklımı karıştırıyorlar beş aylık kızım ek gıda ve süte geçmeyi istiyorum
🧸Ebru K. �.

Ebru K. ..

27 Mart 2026 08:49
İlayda A
Bende sizle ayni düşünüyorum çevremdekiler mama daha iyi filan süte göre diyorlar eskiden mama mi vardı bir sürü çocuk içmiş keçi sütü daha yakın anne sütüne diye vermek istiyorum temiz bulabilirsem kabız yapıyor sindirimini bozar diye aklımı karıştırıyorlar beş aylık kızım ek gıda ve süte geçmeyi istiyorum
Yani demir eksikliği olur vs diyorlar ama gerçeten bana mantıklı gelen süt yani hani ne kadar zararı ola bilir ki bizler de içtik ne oldu öldük mü hayır yani bence daha sağlıklı en azından güvenli su içmesi den iyidir mamaya suyu katıp veriyoruz sonra çocukların vitaminli olmasını bekliyoruz pek inandırıcı gelmiyor bana açıkçası
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir