Süt Miktarı
156 görüntüleme
A
Ayşe ..
30 Mayıs 2026 01:00
2 aylık Bebeğimi genellikle emziriyorum doymadığı zamanlar mama takviyesi yapıyorum 90ml civarı.bazı geceler imkanı yok emmiyor bu yüzden önceden sağdığım sütümü veriyorum.Mesela bu gece 70 ml civarı sütüm çıkmıştı onu verdim ama uyuyarak aldığı için açlık-tokluk belirtisi anlayamadım içti ve uyumaya devam etti.Merak ettiğim şey şu ; atıyorum 90 ml mama veriyorsam anne sütünü de ( sağılmış hali) 90 ml vermem gerek ? Nadir de olsa bu durumu yaşadığım için emin olmak istedim.Fikri olan var mı acaba ?
E
Ebru
30 Mayıs 2026 02:19
Anne sütü ile mama ml olarak aynı değildir mama sabit bir sıvı ama anne sütü değişkendir. Yani verdiğiniz 70 ml anne sütü 90 ml mamadan daha besleyici olabilir canınızı sıkmayın.
Z
Z.ak.bulut
30 Mayıs 2026 02:26
Eğer doymamış ise kısa süre sonra uyanıyorlar, demek ki yetmiş☺️
Z
Z.ak.bulut
30 Mayıs 2026 02:31
Geceleri sütünüz tazyikli mi geliyor acaba, gece süt çoğalır genelde. Ondan emmek istemiyor olabilir mi diye aklıma geldi, eğer tazyikli ise ınternette emzirme pozisyonları var siz daha geriye yaşlanmış şekilde. Bakabilirsiniz, bir de biberon kullanımında zaman içinde bebeklerde meme reddi yaşanabiliyor. Arkadaşımın bebeği emmeyi tamamen bıraktı ve sadece sağımla devam etmek zorunda kaldı. Kaşık biberon gibi bir alternatifi de bu anlamda değerlendirebilirsiniz
N
Nilüfer O.
30 Mayıs 2026 03:02
Merhaba 40 günlük bebeğim var memeden emdiğinde çenesi yoruluyor uyuyakalıyor ben de sütümü sağıp vermeye başladım 90-120 ml arası doyuyor memeden emdiğinde 40-45 dk aktif beslenmesi lazım ne yapmam gerek
Ş
Şeyma Ş.
30 Mayıs 2026 05:30
Geceleri sütünüz tazyikli mi geliyor acaba, gece süt çoğalır genelde. Ondan emmek istemiyor olabilir mi diye aklıma geldi, eğer tazyikli ise ınternette emzirme pozisyonları var siz daha geriye yaşlanmış şekilde. Bakabilirsiniz, bir de biberon kullanımında zaman içinde bebeklerde meme reddi yaşanabiliyor. Arkadaşımın bebeği emmeyi tamamen bıraktı ve sadece sağımla devam etmek zorunda kaldı. Kaşık biberon gibi bir alternatifi de bu anlamda değerlendirebilirsiniz
Naçizane tavsiyem mamayı 60ml lik şırınga ile çekip onu beslenme sondası ile verirseniz sizi de reddetme ihtimalini ortadan kaldırılmis olursunuz. ❤️
Merak ederseniz eds şeklinde emzirme destek sisteminin araştırmanızı tavsiye ederim. Sağlıkla bebeğinizi büyütün ☺️
G
Gözde A.
30 Mayıs 2026 06:07
Benim kızımda sadece mamayla besleniyor.haftaya 3 aylık olucaz ama bir öğünde sadece 90 ml içebiliyor zorlarsak kusuyor. Geceleri içmek istemiyor veremiyoruz. Bu sefer sabah ilk öğünde acıkmış oluyor. Hızlı içip kusuyor. 3 saati geçirmemeye çalışıyorum. Ama olmuyor
Yükleniyor...