Süt Meme Yumuşamasl
160 görüntüleme
Y
Yeliz A.
1 Ocak 2026 19:47
Merhabalar bebeğim dördüncü ayına yaklaşıcak memelerim artık eskisi kadar gergin ve sert olmuyor bazı geceler uzun uyursa oluyor. Yumuşak sıkınca süt geliyor ama acaba sütümmü azaldı

Ebru K. ..
1 Ocak 2026 19:49
Ben de de oldu 5 ay 10 günlüken çok az gelmeye başladı ve doymadı mama kulanıyoruz ve şu an beni bıraktı
Y
Yeliz A.
1 Ocak 2026 19:51
Yumuşak ama Sağınca ve elimle sıkınca süt geliyor. Sizdede bu şekildemiydi
N
Nagihan
1 Ocak 2026 19:52
Hayır sütünüz azalmadı korkmayın her annede oluyor bu durum bildiğim kadarıyla benimde öyle olmuştu bebeğiniz emmeye devam ettikçe daha da çok artacaktır :) bilimsel açıklaması nedir bilmiyorum ama normal olduğunu biliyorum :D
Y
Yeliz A.
1 Ocak 2026 19:54
Teşekkür ederim nagihan hanım heralde oğluma yetmese ağlardı diye düşünüyorum memede emiyor yutkunma sesi ve çene hareketlerini hep kontrol ediyorum boşmu çekiyor diye ama geliyor içiyor yani bilemedim çok dolgun ve sert olurdu sanırım o yüzden yok gibi hissediyorum

Merve ..
1 Ocak 2026 20:08
Belli bir aydan sonra eskisi gibi dolmuyor ama bebeğe yetiyor merak etmeyin bez sayısı iyi ise güzelce doyuyordur ♥️
S
Sümeyye B. A.
1 Ocak 2026 20:09
Merhaba Yeliz hanım aynı korkuyu ben de yaşamıştım :) ilk zamanlar vücut ne kadar süt üreteceğini bilemediği için ve bebekte çok fazla ememediği için genelde meme tam boşalmıyordu. Gergin ve sert oluyordu. Bebek büyüdükçe hem daha güzel emiyor hem de vücut artık ne kadar süt üretmesi gerektiğini öğrendi o yüzden yumuşak oluyor sütünüz azalmamıştır merak etmeyin:) sütünüz azalmış olsaydı bebeğiniz ağlar, huysuzlanır, kilo kaybı yaşar ve yeterli çiş yapmazdı. Bu şekilde gözleyip sütünüzün yeterli olup olmadığını anlayabilirsiniz.
B
Büşra K. ..
1 Ocak 2026 20:23
Yeliz Hanım bebekler ilk 3 ay kontrolsüz emiyorlar o yüzden ilk 3 ay göğüsler dolu dolu gergin oluyor 3.aydan sonra emme aralsrı açıldığı için bebeğin ihtiyacına göre süt üretiliyor bir de süt olgunlaşıyor o yüzden göğüslerimiz pamuk gibi yumuşak oluyor çişli bez sayısını takip etmeniz yeterli
Y
Yeliz A.
1 Ocak 2026 20:26
Bezi çok şükür doluyor teşekkür ederim hepinize içimi rahatlattınız ♥️♥️ süt artımı için özellikle kullandığınız şeyler varmıydı

Merve ..
1 Ocak 2026 20:49
Bestlak kullanıyorumen iyisi o bence çok memnunum
A
Aybike Ç. ..
1 Ocak 2026 21:29
Büyüklerimizin meme terbiyesi dediği şey bu :) benimde o aylarda başıma gelmişti yani memem terbiye olmuş ahahha
M
Merve D. ..
1 Ocak 2026 21:30
Merhaba bende aynı durumdayım biraz araştırdım Instagramda annesütüdoktoru var Yasemen Karaca onun paylaşımları takip edebilirsiniz meme terbiyesi diyor böyle bir durum için ama süt azalmıyor sadece ihtiyaç kadar üretmeye devam ediyor. Panik olmadan emzirmeye devam:)
S
Sümeyye B. A.
1 Ocak 2026 22:16
Bence süt için en önemlisi su, bunun haricinde dereotunun çok faydasını gördüm ben. Bir de kuru incir, kayısı, dut, üzüm kaynatıp kompostosu içmek çok işe yarıyor 🌸