Süt Kesilmesi
83 görüntüleme
L
Leyla.ekin
15 Nisan 2026 04:35
Sevgili anneler sütün kesildiğini nasıl anlarız oyle hemen kesiliyor mu? Bebegım [5.ay](5.ay) kontrolunde sadece 220 gr almıstı doktorumuz normal zaten minyon bir bebek dedi ve ek gıdaya başlattı ama beniç içime sınmedi mama destegı gunde 1 defa alıyordum kontrolden sonra 3 haftadr mamayı 3 e falan cıkardım ama bu defa emmemeye başladı hatta bazen mama da istemiyor sadece ek gıda ıstıyor gıbı davranıyor..neyse uzun lafın kısası bu mama destegıyle beraber emmeyi azalttı sut sagma makınem cok guclu olmadıgından sagım da cok yapamadım sımdi sutum cok az kesiliyor olabilir mi? Ne yapmalıyım? Mamayı arttırdıgım için cok pısmanım böyle olacagını bilsem kesinlikle vermezdim mama ama pişman olmak çözüm değil malesef.. yardım lütfen
B
Büşra ..
15 Nisan 2026 07:04
Doktorunuz da söylemiş zaten 4. Aydan sonra kilo alımı bebeklerde ilk üç ayda ki gibi olmaz normal almış demiş . Sizi anlıyorum ama bunun için mamayı arttırmayın. Önceliğiniz sütünüzü arttırmak olmalı mamayı da biberon ile veriyorsanız meme reddi yapması muhtemeldir. Benim çok sütüm vardı ama ilaç kullandığım için doktor tavsiyesiyle emziremedim bazen olmayınca olmuyor evet anne sütü çok sağlıklı ama kendinizi çok kasmayın bu çocuklar öyle yada böyle büyüyecekler. Ek gıdaya da tadım ile başlıyoruz sadece doyuracak kadar yedirmeyin o da emmesini etkiler. Sevgiyle büyüsün kuzucuklar ❤️
L
Leyla.ekin
15 Nisan 2026 08:41
Çok teşekkür ederim evet tadım yaptırıyoruz normalde ama bazen istiyor biz de engellemek istemiyoruz.. dediğinüze katılıyorum bende oyle dusunuyorum ama tabi mamanın etkisi daha buyuk.. simdi ne yapmam lazım sutun duzelmesi için cidden cok azaldı cunku
B
Büşra ..
15 Nisan 2026 21:48
Süt arttırmaktaki en önemli kural bir kere uyarı vermektir ben çok uzun süre sağarak beslediğim için benim çok fazla olmuştu.
E
Ece ..
15 Nisan 2026 22:55
Naçizane ben süt arttırmak için çok su içtim, ek takviye olarak solgar’ın brewer’s yeast takviyesinden 2 şer tane içtim bol bol emzirmeye çalıştım, hiç bir şey için geç değil, eğer çevrenizde çocuğunuz için mama kullan beslenemiyor sütün yetmiyor diyen varsa kulağınızı kapatıp bol emzirmeye bakın
L
Leyla.ekin
16 Nisan 2026 09:12
Teşekkür ederim kendime sinir oluyorum sezeryan olmasına ragmen sutum hemen gelmiştü gayet iyiydi doktor mamayı bırakın demişti 3. Gun sarılık degeri 0 cıkınca ama malesef kaynanam agladıkca mama ver mama ver diye diye sussun artık diye bende gunde 1 defa uyumadan vermeye baslamıstım baslamasaymısım keske yoksa doktor normal dediğinde mamayı arttırmazdım aklıma bile gelmezdi