Süt Kanalı Tıkanıklığı

122 görüntüleme
D

Damla Ö.

25 Şubat 2026 12:55
Merhaba uzun zamandır sütüm azdı emzirme danışmanım süt tıkanılığı olabileceğini söyledi. İnternette Solgarın Lecithin isimli bir ürününü gördüm kullanıp fikri olan var mı acaba?
B

Burcu000

25 Şubat 2026 13:58
Tıkanıklıktan dolayı göğsünüzde sertlik oldu mu acaba ?
B

Burcu B. Ö.

25 Şubat 2026 14:04
Bu konu da bana da akıl verebilir misiniz sağ göğsüm içinde sertlik oluyor boşaltsam bile geçmiyor ters emziriyonum sonra tekrar oluyor
B

Burcu000

25 Şubat 2026 14:13
Benim de herşeyi deniyorum ama yok sertlik oluyor. Tıkanıklık falan mı oluyor da sertlik kalıyor bilgisi olan ? Yardımcı olabilir mi
D

Damla Ö.

25 Şubat 2026 16:04
Benimde bilye gibi bir sertlik var gögüsümde
B

Burcu000

25 Şubat 2026 18:34
Neden kaynaklı olabilir ki
D

Damla Ö.

25 Şubat 2026 20:21
Memeyi tam boşalamamak, doğru pozisyonda emzirmemek... gibi nedenler öncelikli Burcu Hanım
D

Damla Ö.

26 Şubat 2026 01:08
Süt tıkanıklığını açmak için emzirme danışmanı motis önerdi ama yurt dışında yasaklanmış bu ilaç. @Osman Gönülal hocam sizce bebeğe yan etkisi ne olur bu ilacın kullanabilir miyim?
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

26 Şubat 2026 20:41
Evet bu madde süt kan tıkanıklıklarında kullanılıyor. Özellikle tıkanmayı azaltma etkisinden dolayı da bir doktor tavsiyesiyle kullanmanızı öneririm. Uygulama içerisinde ilaç tavsiyesi veremiyoruz ya da herhangi bir tedavi düzenleyemiyoruz. Eğer hiper laktasyon gibi bir durumunuz varsa yüksek basınçla memenizdeki sütü sağlamanızı ve belki bu sağım öncesinde ılık bir duş ve ılık bir kompres yaparak kanalların açılmasını sağlamanızı tavsiye edebilirim. Geçmiş olsun.
D

Damla Ö.

27 Şubat 2026 11:08

Osman Gönülal

Evet bu madde süt kan tıkanıklıklarında kullanılıyor. Özellikle tıkanmayı azaltma etkisinden dolayı da bir doktor tavsiyesiyle kullanmanızı öneririm. Uygulama içerisinde ilaç tavsiyesi veremiyoruz ya da herhangi bir tedavi düzenleyemiyoruz. Eğer hiper laktasyon gibi bir durumunuz varsa yüksek basınçla memenizdeki sütü sağlamanızı ve belki bu sağım öncesinde ılık bir duş ve ılık bir kompres yaparak kanalların açılmasını sağlamanızı tavsiye edebilirim. Geçmiş olsun.

Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkür ederim hocam

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir