Süt Gelmiyor
190 görüntüleme
E
Ezgi
12 Aralık 2025 20:29
Kuzenim dün normal doğum yaptı 36+4 . hala sütü gelmiyor ne yapabiliriz sütün gelmesi için?
Ö
Özlem K.
12 Aralık 2025 20:40
Sağlıkla büyüsün inşallah . Kuzeniniz stres yapmasın bu durumu . Güzel bir duş alıp bebeği size bırakıp güzel bir uyku uyusun ve bol sıvı alsın aynı durumu yaşadım bu şekilde 3. Gün sütüm ğeldi

Hatice C. ..
12 Aralık 2025 20:40
Emzirme çabalarına devam edin saydam rengi olan geliyordur onu vermeye devam etsin benimde sütüm eve çıktıktan sonra gelmişti ama hastanedeykende kolostomdu galiba yanlış hatırlamıyorsam o ilk gelen saydam süt onu veriyordum bebek emdikçe hem süt gelicek hemde rengi süte dönücek sıcak bi duş alıp karnını tok tutup emzirsin stres yapmadan sakince emzirsin hayırlı olsun Allah Analı babalı büyütsün inşaAllah 🙂
E
Ezgi
12 Aralık 2025 20:41
Çok teşekkür ederim

Deniz T.
12 Aralık 2025 20:44
Merhabalar oncelikle bebisinizin yaşı uzun olsun. İlk bir kac gün sut yerine kolostrolum denilen koyu kivamli sari rengi andiran sut gelir. Bu sutun bir kac damlasi bile bebeginiz icin yeterlidir. Bol bol emzirme sivi alimi sutu arttiran etkenlerdir. Stresten uzak kalmali bebek ve anne uyku vakitlerin de dinlenmeli. 2 saati aşmıyacak sekil de bebek emzirilmelidir. (Bebek daha erken de emmek isteye bilir normal olan bebek her istedigin de emme teklif edilebilir. Uyuyan bebek uyandirilil emdirilir ki sut uretimi artsin) Esktra olarak da onerebileceğim incir uyutmasi sut uretimin de ve dut kurusu hosafı fayda sagliyor
A
Ayşe Ş. ..
12 Aralık 2025 20:58
Merhaba ezgi Hanım, normal doğumda olsa 3 gün den sonra süt gelir. Tahin pekmez, hurma, rezene, çiğ fındık badem yesin bol bol sütü olur merak etmeyin. En önemlisi su bol bol su içmeli. 3 gün sık sık emzirin. Sonrasında bebeğe devam sütü verin kilo kaybı olmasın. Allah korusun sarılık falan olur. Allah sağlıklı ömürler versin bebeğinize.
N
Nagihan
12 Aralık 2025 21:07
İncir hoşafı deneyin inciri kaynatıp püre haline getirin suyla karıştırıp bol bol içsin çok süt arttırıyor. Birde çok fazla su içsin.

Gizem Ö. E.
12 Aralık 2025 21:12
Bol bol tentene temas öpüş kokuş koklama yapsın. Bebeğini devamlı emzirdin süt gelmede gile meme başı uyarılsın. Güzel güzel dış alıp memeye masajı yapsın. Sütle ilgili ahkam kesen çock aç diye bağıran çatlak sesler varsa evden uzaklaştırılsın. Çoxuğu aç bırakmayın mama ile takviye edin anne sütü içecek diye aç kalır spnra sarılık ile uğraşırsınız. Ben inat ettim çok uğraştım sarılık olduk kilo kaybettik. Hastaneye yattık. Mamadan korkmayın memenize izin verin sakin olun memenin randımanlı süt vermesi zaman alır. Bol su iyi beslenme ve uyuma önemli. Anne uyusın birileri bebeği mama ile beslesin anne delirmesin sakin kalsın. Herşey oluna giriyor
E
Eylem Y.
13 Aralık 2025 02:19
Gelmesi biraz sürer stres olmasın hiç çok normal bir durum süt kaşıkları oluyor ona elle sağım yapıp bebeğin ağzına verebilir gelen sütü ilk süt için çok faydalı deniyor
Sıcak bir duş ve duşta göğüslere masaj
Malt içecekleri
Bestlak damla
Yulaf hurma dut kurusu pekmez tahin yenilebilir ama tabi bi süreç zamanla artacak
Sıcak bir duş ve duşta göğüslere masaj
Malt içecekleri
Bestlak damla
Yulaf hurma dut kurusu pekmez tahin yenilebilir ama tabi bi süreç zamanla artacak
C
Cennet C.
14 Aralık 2025 05:40
Genel olarak beslenme konusunu herkes yazmış ama bulgur inanılmaz arttırıyor gerçekten. Gaz yapar düşüncesi olursa kimyon atarsınız biraz bir sorun olmaz. Birde bestlak damla var süt arttırıcı, gerçekten işe yarıyor. Eczaneden temin edebilirsiniz.

Gizem Ö. E.
14 Aralık 2025 08:51
Solgar brevers yeast( alerjiniz yoksa maya ürünlerine) boza, multivitamin takviyesi sizi ayakta tutmak ve güçten düşürmemek için replasman tedavisi için. Çinde yok tok hoşaf yaptık karanfil ve kabuk tarçın koyduk( duy kurusu, incir elma, üzüm kayısı, 1/3 subardağı şeker ile koca tencere kaynadı her gğn içtim yedim. Hurma ve kavibak çekirdeği tüketiyorum .İBulgur arttırıyor ama ilk bir ay aşırı gaz yaptı yeme dediler yedim kıvrandım, kişinin tercihi ama etkiliyor net. Kendi tecrübem taze soğan yiyin! Yeşil yaprakları ile tüketin içiniz ysnıyor sonrasında deliler gibi su içiyorsunuz ve süt ciddi arttı ne zaman yesem. Rezene çayı da içtim ama absrtmayın ! Bitkisel çay damla ve droglar herkese bender şekilde etki etmez karaciğer enzimlerinizi srtırabilir. Rezene tüketeceksenizde çay kaşığı ile demleyin aydı demlediğiniz süzgeci yenilemeden gün içinde bir kaç kez kullanın ve içine kimyon toz ekleyin tadına göre ben birazcık kabuk tarçın kırdım tadı iyi oldu. Bestlag hiç bir işe yaramadı bende. İçindeki bitki ekstratları kimisinde wtkili kimisinde etkisiz deneyebilirsiniz. Bestlag gibi bir ürün kullanıyorsanız da başka bitki çayı komşu önerisi x y baharat lütfen yüklenmeyin. Karaciğerinizin geleceğini düşünün. Özetle ben solgar brevers yeast günde 6 ile başladım şimdi 5-4 içiyorum. Her gün boza iki bardak. Rezeneli bitki çayı yarım çay kaşığı tarçın kabuğu ve kimyonlu( az kpyduğum için sadece koku veriyor) d vitamini rakviyesi depo şeklinde, haftada bir kaç çinko magnezyum tableti. Her gün hurma ve kabak çekirdeği( şeker düzeyinize dikkat edin , hurmada alırıya kaçmayın) kabak çekşrdeğini istediğiniz kadar tüketin proteini yüksek ve süper gıdadır( ben bir avuç dolusu yiyiyorum.