Süt Azlığı
80 görüntüleme
D
Damla A. A.
9 Ocak 2026 22:12
Bebeğim iki aylık erken doğduğu için kilosundan dolayı mama başladık sarılıkta olmuştu ilk meme sonra mama olarak ilerledim hep fakat sütüm hiç çoğalmadı sağıyorum iki memeden 20 ml çıkıyor zaten emincede hiç doymuyor bebeğime sütüm yetsin istiyorum ama yetmiyor mama içsin ama aynı zamanda sütümden de bağışıklı kazansın elimle sağıyorum bazen gene gelmiyor damla damla akıyor bir yerden sonra kesiliyor

Gonca G.
9 Ocak 2026 22:18
Bol bol su iç kendine ayrı bir şişe hazırla nekadar içersen okadar iyi sağ ve bebeği memene mutlaka götür süt gelse de gelmesede o uyarır bende aynı şekilde besliyorum hem mama hem meme emmediğinde sağım yapıyorum fakat bu aralar hasta olduğu için memeyi retdetmeye daha çok başladı o memeye gelmeyince sağsamda sütüm eskisi kadar gelmez oldu iki aylıkken emmediğinde sağım yapıp stokluyordum ama memeye geliyordu bence bebek memeyi uyarmalı ne olursa olsun ozaman kesilmiyor ama çok da dert etme üzme kendini bu da etkiler benim ki 4 aylık oldu çok hastalan dı şimdi diyorm ki canı sağ olsunda Allah nasibi neyse verir
G
Gül Y.
9 Ocak 2026 22:59
Benim bebeğim doğduğunda çok güzel emiyordu ama benim sütüm yokmuş sarılık olunca mama başladık bu sefer de meme reddi oldu silikon uçtu sağımıydı derken bir şekilde meme reddini de yendik ama süt hala çok azdı sonra her emzirmede önce iki göğsüme de tuttum sonra mama verdim amacım sütümle doyması değil bağışıklığı için süt vermekti ve sütüm yetmiyor mamayla beslenen büyüyen tek çocuk benimki değil diye kabullendikten sonra sütüm arttı şu an beni çok güzel emiyor emme süremiz gittikçe artıyor ve mamayı azaltmaya başladık yani herşeyin başı stres önce sen rahatla suyunu bolca iç ve inanarak pes etmeden memeyi vermeye devam et olursa olur olmazsa sen elinden geleni yaptın
A
Ayşenur G. ..
9 Ocak 2026 23:01
Öncelikle bu durumu stres yapmamaya çalış. Sütün en büyük düşmanı stres. Bol su ve güzel uyku uyuman lazım. Geceleri özellikle emzirmeye çalıs. Mamadan önce mutlaka emzir, emzirirken bebeginle konuş ki memede sıkılmasın. Her emzirme sonrası sağım yap. Bir günde artmayacak.zamanla yavaş yavaş artar
E
Elif Ş. ..
10 Ocak 2026 00:18
Öncelikle stresten uzak durun bol su için ve uyuyabildiginiz zamanlarda uyuyun dinlenin su kadar uyku da sut üretiminde yardımcı ve pompa ile bebeğinizin çektiği sütü kıyaslamayın bebek üç kez çeker pompadan daha kuvvetli çeker daha çok içer ve bu süreçte gak meme guk meme yolundan ilerlemenizi tavsiye ederim her ses çıkardığında meme teklif edin saatli değil sürekli emzirin belli aralıklarla da meme sonrası mama verin birde bana aile hekimliğindeki hemşire ilk zamanlarda gündüz süt olsun istiyorsan gece emzirmelisin memeler beyne sürekli süt uretmelisin mesajını vermeliki süt artsın demişti doktorumda hergun mutlaka dus almalısın sıcak su süt üretiminde ve çoğalmasında çok etkili demişti inşallah sizinde sutleriniz artsın bebisinize afiyet şifa olsun
N
Nisa B. ..
10 Ocak 2026 18:44
Dut kurusu kaynatıp içebilirsiniz bende aynı şekilde sütte azalma yaşadım bol bol emzirdim her istediğinde verdim ve 7 8 adet beyaz dut kurusunu 1 bardak suda kaynatıp demledim günde 1 bardak içtim faydasını gördüm şuan sütüm gittikçe artıyor eski haline döndü sayılır denemenizde fayda var