Süt Azlığı
157 görüntüleme
M
Merve A.
17 Temmuz 2025 13:29
Bebeğim bugün 7 aylık oldu göğüslerim çok yumuşak yeteri kadar süt ürettiğini düşünmüyorum ve iki seferdir kaksini zor yapıyor çok koyu kıvamlı bugün ikindi ama yine yapamadı 3. Gün oldu ve idrar çok az yapıyor bezine ve koyu sarı renkli çisi ne yapmalıyım ?
H
Hazal O.
17 Temmuz 2025 13:54
Sık sık emzirerek süt artışını destekleyebilirsiniz
M
Merve A.
17 Temmuz 2025 15:02
Saat başı neredeyse emziriyorum en son kaldığı memeden ama duzelmedi
A
Asli B.
17 Temmuz 2025 15:54
Sağım yapmiyorsaniz emzirmediginiz zamanda sağım yapabilirsiniz. Özellikle iki memenin aynı anda sağılması çok etkili oluyor
M
Merve A.
17 Temmuz 2025 16:25
Teşekkür ederim ama bide kızıma sagdigim sutu veremiyorum içmiyor acıkınca içecek sütü olmaz diye yapmadım

Gülcan A.
17 Temmuz 2025 20:14
Erken doğum sonrası sütüm hemen gelmemişti arttırmak için bol bol sağdım (meme tutmadı emziremedim) hünnap süt artırıcı çay , günlük beslenmemde bir öğün bol kuru dutlu ve cevizli yulaf kasesi ve evde kendi yaptığım kuru meyveli ama ilave şekersiz hoşaflarla günkü 1000-1200 cc süt alacak kadar sütümü arttırabilmiştim. Bir de takviye kullandım. Solgar Brewer's Yeast with Vitamin B12 250 Tablet. Bu vitamin de ciddi anlamda süt artışı yapmıştı.

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
21 Temmuz 2025 11:27
Merhaba öncelikle göğüslerin sert olması süt olması anlamına gelmez yumuşak olması da süt olmaması anlamına gelmez. Kakasını zor yapıyor yazmışsınız katı gıdayı çok veriyor olabilirsiniz bu nedenle de bebeğiniz kabızlık sorunu yaşıyor olabilir. Çişli bez sayısı günde 4-5 bez olması gerekli bezin Islanması ya da yumurta büyüklüğünde olması yeterli. Normal bir çiş kokusu ve rengi varsa sorun değil. Sizin değiştirdiğiniz bez sayısını saymayın bebeğin yaptığı çiş sayısını sayın