Süt Azalması
113 görüntüleme
S
SelinLcn
3 Aralık 2025 12:56
2.5 aylık bebeğim var göğüslerim boş gibi geliyor. Bebeğim emerken de bırakıp bırakıp tekrar tutuyor bir de 1 hafta ara ile tartıldığımızda 50 gram kayıp vardı sütümü nasıl arttırabilirim. Gündğz 2 saat hatta bazen 1.5 saatte bir emziriyorum ama çok yutkunma olmuyor gece 3.5 saatte bir emziriyorum onda iyi emiyor
M
Melisa O.
3 Aralık 2025 13:19
Bende aynı şeyleri yaşadım instagramda annebebekyolculuguu sayfasını takip etmenizi öneririm ben o sayfanın sahibi arzu hanım sayesinde çok yol katettim. Özellikle altın süt çok işe yaradı bende. Ürün şeklinde değil evde kendiniz yapabilirsiniz bu arada altın sütü ben öle yapıyorum. Kanalına katılmanızı tavsiye ederim her ay ücretsiz eğitim veriyor. Umarım faydalı olur sizin için de

Afranur K.
3 Aralık 2025 13:21
Osman beyin videolarında göğüs yumuşaması üzerine bir video var ilk başta onu izlemenizi öneririm.
Eğer yumuşama değil de azalma olduğuna eminseniz, ben 2 şekilde arttırma yaptım.
1. Beslenme üzerine gerçekten annelerimizin dediği şeyler kompostolar, hoşaflar, buğday çorbaları içtim, tahin yedim. Ekstra olarak bol bol su içmeye özen gösterdim günde en az 3-3.5 litre. Bir de ebebekte satılan süt çayları ile malt içecekleri var ekstra onları da kullandım.
2. Olarak da 1 hafta boyunca power pomping yaptım. Çocuğun beslendiği bir öğün haricinde günde 1 kere süt sağdım. 20 dk sağım-10 dk dinlenme-10 dk sağım-10 dk dinlenme-10 dk sağım şeklinde. Bunu sıklıkla sabahları her iki göğüsü aynı anda sağacak şekilde yapmayı öneriyorlar ama ben açıkçası fırsat bulduğum vakitte bi de tekli pompam olduğu için göğüsleri farklı zamanlarda sağdım.
Ama şu an iyi ilerliyoruz hem bebeğim doyuyor hem de kilo alımı gayet iyi ilerliyor.
Bu arada uyumak da çok önemli, uyumak dinlenmek de sütü arttırıyor. O yüzden gece daha iyi emiyor, siz de dinlendiğiniz için süt miktarı artıyor
Eğer yumuşama değil de azalma olduğuna eminseniz, ben 2 şekilde arttırma yaptım.
1. Beslenme üzerine gerçekten annelerimizin dediği şeyler kompostolar, hoşaflar, buğday çorbaları içtim, tahin yedim. Ekstra olarak bol bol su içmeye özen gösterdim günde en az 3-3.5 litre. Bir de ebebekte satılan süt çayları ile malt içecekleri var ekstra onları da kullandım.
2. Olarak da 1 hafta boyunca power pomping yaptım. Çocuğun beslendiği bir öğün haricinde günde 1 kere süt sağdım. 20 dk sağım-10 dk dinlenme-10 dk sağım-10 dk dinlenme-10 dk sağım şeklinde. Bunu sıklıkla sabahları her iki göğüsü aynı anda sağacak şekilde yapmayı öneriyorlar ama ben açıkçası fırsat bulduğum vakitte bi de tekli pompam olduğu için göğüsleri farklı zamanlarda sağdım.
Ama şu an iyi ilerliyoruz hem bebeğim doyuyor hem de kilo alımı gayet iyi ilerliyor.
Bu arada uyumak da çok önemli, uyumak dinlenmek de sütü arttırıyor. O yüzden gece daha iyi emiyor, siz de dinlendiğiniz için süt miktarı artıyor
M
Mine G.
3 Aralık 2025 13:45
O dönemlerde ara ara sürekli bana da öyle geliyordu. Yetersiz gibi hissediyordum ama yetiyordu. Belki sizde de böyle bir durum vardır. İlk başta ki o garip hassasiyet zamanla azalınca öyle hissetiriuoe ama aslında göğüs yapısındaki damarlar içinde süt gezdirmeye alıştığı için daha hassaslığı azalıyormuş