Süt Arttırma
154 görüntüleme
G
Gizem A.
10 Temmuz 2025 14:56
Merhaba, bugun bebeğimin 5.ay kontrolü vardı, son dönemde sütüm azaldı biraz ve meme reddi mevcut. Ek gıdaya da başlayacağı için hem ben istemiyorumhem doktorumuz mama desteği önermiyor. Doktorumuz Süt arttırmak için 3 gün, günde 1 kez bira (alkollü, miller ya da efes) tüketebileceğimi bebeğe hiç etkisi olmayacağını ve sütümün kesinlikle gözle görülür şekilde artacağını belirtti. Yapay zeka aynı fikirde değil. Doktorumuza çok güveniyorum aslında ama yapay zeka yorumları beni düşündürdü. Alkolsuz malt içecek denedim ama o etki etmedi. Böyle bir öneri alan oldu mu daha önce acaba?

Yasemin İ. K.
10 Temmuz 2025 15:20
Sürekli sağım yapıyor musunuz? Buna rağmen mi artmadı da bira önerdi. Bilemiyorum. Gebeliğimde kadın doğum doktorum bir hastasına günde bir kadeh şarap içebilirsin demişti ben şaşırmıştım, bağımlıymış sanırım. Bazen böyle şeyler olabiliyor. Doğrusu nedir merak ettim ben de 🙂
G
Gizem A.
10 Temmuz 2025 15:30
Evet düzenli sağım, power pumping, yediklerimle desteklemek, sık emzirmek, bol su, emziren anne çayı, hepsini denedim deniyorum ama 2 hafta önceki sütümle alakası yok maalesef:(
E
Ebrar Ç.
10 Temmuz 2025 16:00
Merhaba, bebeğinizin kilo alımı nasıl yani son ay ne kadar almış, benim doktorum süt sağmayı önermiyor azaldığını nasıl anladınız sağarak mı sadece
G
Gizem A.
10 Temmuz 2025 18:18
Merhabalar, bu ay 540 gram almıs persentil dahilinde normal. Kilolu bir bebek değil zaten. Çişli bez sayısı 6-7’lerden 3’e düştü. 2 memede aktif sekilde toplam 15 dk kadar emiyordu, simdi toplan 5 dk oluyor. Emdikten sonra sağdığımda pek süt gelmiyor ama bunu emmesine değil sütümün azalmasına bağlıyorum
E
Elif N. Ç. ..
10 Temmuz 2025 18:33
Merhabalar benim hemşiremde maltano içmemi söyledi süt yaptığını söylemişti bı hemşire arkadaşından örnek vermişti bana
G
Gizem K.
11 Temmuz 2025 11:25
Merhaba aşure yemeyi deneyebilirsiniz bu ayda tam aşure ayı zaten abartmadan yediğiniz sürece kiloda yapmaz içindeki herşey bebek için faydalı ve süt arttıcı. Birde sıcaklar yüzünden çok terliyoruz buda sütü azaltıyor su tüketimini arttırmayı denemenizi öneririm. Bende aynı sorundan müzdaripim bunlar benim denediğim şeyler sizde de işe yarar umarım.
B
Büşra K. ..
22 Temmuz 2025 09:37
Merhaba Gizem Hanım bebeğiniz 5 aylık olmuş yenidoğan gibi sürekli emmesini bekleyemeyiz çişli kakalı bez sayılarını ve kilo düzenini takip etmekte fayda var büyüyen bebekler bazen 1 dakika emer doyar çünkü çene kasları gelişir yenidoğan gibi 2 çekiyim 3 uyuyum çenem yoruldu mantığı yok 5 aylık bebekte bir de gündüzleri saat başı sağım geceleri 2 saate bir sağım yapmak çok iyi geliyor sağım yaptığınızdaki sütle bebeğinizin emdiği süt arasında miktar olarak çok fark vardır birinde makine göğüs ucuna uyarı verir birinde insan gücü söz konusudur ek olarak semiz otu dere otu ıspanak kayısı et tavuk günlük 3 litre su tüketimi sütünüzü artırır tabi etkin emzirme veya sağım ile dünyaları yeseniz bile etkin emzirme veya sağım olmadan süt tek başına artmaz bir de bestlak damla var o da süt artırıyor