Süt Arttırma

130 görüntüleme
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:07
Bebeğim sık sık emiyorsa, kilo alımı ve çişli bez sayısı yeterliyse yine de sağıp sütümü arttırmaya çalışmalı mıyım ya da daha yağlı olması için uğraşmalı mıyım? Göğüslerim yumuşadı dolu hissetmiyorum bunun normal olduğunu her yerde okudum ama yine de sormak istedim çünkü bütün anneler sağıyor gibi sürekli ben sadece emziriyorum
R

Rananur D. ..

20 Haziran 2025 21:14
Ben ilk iki ay sütüm fazla olduğu için sağıp kaldırdım. 4. 5. Aylarda bebeklerde meme reddi yaşanıyor o zamanlarda hem stresten hem bebeğin emmemesinden kaynaklı süt azalabiliyor. Bu zamanlarda yedek süt çok işe yarıyor. Benim bebeğim çok biberon kullanmasa da damlalikla vermiştim meme reddi zamanlarında çok aç olduğunu düşündüğüm anlarda.Ama sütünüz az ise sağmanızı bebeği emzirdikten sonra yapmanızı ve çok çıkıyorsa saklamanızı tavsiye ederim.
M

Merve Ü. ..

20 Haziran 2025 21:15
merhaba , bebekler emdikçe vücut bunun miktarını analiz eder ve bebeğin ihtiyacı kadar süt üretmeye başlarmış. bunu bende yaşıyorum şuanda bebeğim de doyuyor herşey yolunda . zaten süt üretip duran bişey değilmiş sürekli üretiliyor emerken bile. bende sağmıyorum bu size kalmış. :)
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:19
Bebeğim 12 haftalık sağınca az çıktığını fark ettim ama birçok yerde hatta Osman hoca da videosunda her zaman bebek emdiğinde daha çok süt gelir dediğinden moralimi bozmamak için sağmıyordum. Sadece depolama fikri için sağmam mantıklı olabilir doğru söylüyorsunuz önümde bir 4.ay olayı var💔
Evet Merve hanım sizin dediğiniz gibi emdiğinde üretilirmiş sanırım çok kurcalamamak gerekiyor☹️
A

Ayşe E.

20 Haziran 2025 21:20
Ben sadece sütüm azaldığında ve doktor randevusuna gittiğimde lazım olduğu için sağım yaptım. Ekstra süt depolamayı çok makul bulmuyorum. Nitekim benim bebeğim dondurucudan çıkan sütü çok isteyerek tüketmiyor, hatta biberon alışkanlığı olmadığı için çok zor tüketiyor
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:21
Evet benimki de içemiyor verimli biberondan ama azaldığını nasıl anlıyorsunuz?
A

Aydan E.

20 Haziran 2025 21:27
çiş sayısına bakıyorum dolu bezle az dolu bez arasındaki farktan anlıyordum
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:31
Teşekkür ederim🤍
R

Rananur D. ..

20 Haziran 2025 21:32
Ben bebeğimin yutkunmasına göre anliyorum tahminimce her yutkunma 1-2 ml arası oluyor. sütüm az olduğu zamanlarda ( her zaman yapmıyorum yani) yutkunmasını sayıyorum.sut alımı azalinca idrarı sararıyor ordan sütun yetmedini anlayabiliyorum
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:32
Teşekkür ederim bunu da değerlendireceğim
A

Ayşe E.

20 Haziran 2025 21:33
Benim bebeğimin kilo alımı az olduğu için ilk aylarda süt arttırmayı denemiştim. İlerleyen aylarda süt miktarını tespit etmek çok kolay değil bence
G

Gökçe G.

20 Haziran 2025 21:37
Evet ben de öyle düşünüyorum sonra diyorum ki hiç düşünmeyenlerin çok iyi gidiyor sen neden takılıyorsun buna😅 kontrolümüzde doktorumuza sorup değerlendiririz sanırım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir