Süt Artırmak İçin Neler Yapilabilir

400 görüntüleme
Merve G.

Merve G.

18 Haziran 2025 19:15
7 haftalık bebeğim var sutumun kalitesini ve miktarını artırmak için neler yapabilirim kesilmesinden korkuyorum mama başlamak istemiyorum
B

Burçin Z.

18 Haziran 2025 19:17
Ben e bebekten malt alıyordum işe yaramıştı sanırım mavisinin tadını beğenmiyordum yeşilini içiyordum bide dut kurusu hurma kuru üzüm kompostası iç demişte herkes bulgur pilavıda arttırıyor diye duydum benim doktorum bol bol sıvı al ve komposto iç diyordu bebeğim ilk doğduğunda emmedi sağıyordum düzenli sağamadım kesildi tanıdığım bir doktor tavsiyesi ile bir vitamin hapa başlamıştım oda kullanmış içinde bira mayası olduğu için oda çok arttırmıştı
H

Habibe S. ..

18 Haziran 2025 19:24
Ananas, Çiğ badem ve fındık,hurma çok iyi geliyor
T

Tuğbanur C.

18 Haziran 2025 19:31
Herkeste farklı şeyler işe yarıyor ama suyun işe yaramadığı kimse yok istersen bunları kilo kilo ye su içmeyince süt azalır günlük en az 2-3 litre su içmelisin.
E

Emi̇ne N.

18 Haziran 2025 19:46
Her emzirme sonrası bol su iç rezene çayı ve kurudutlu kuru incirli hoşaf kemik suyu olan çorbalar taze yeşil soğan ve dere otu ben de güzel süt yapıyor denemeni tavsiye ederim
C

Cansu D.

18 Haziran 2025 20:10
Yaz geldi en az 2,5-3 lt su tüketin az az ve sık sık yemek yiyin meyve yeşillik ve hergün protein bunlar en önemlileri. Şerbetli tatlı vs onlar yalan. Tatlı yedikten sonra yaptığımız şey bol su içmek o yüzden tatlı arttırıyor diyolarlar bence ama kendimize yazık ediyoruz.
B

Büşra K. ..

18 Haziran 2025 21:39
Dereotu,tahin, yulaf, bulgur, malt içecekler yarıyor bana da ve bol bol su tabi ki
İ

İrem B.

18 Haziran 2025 21:44
kuru dutu kaynatıp suyunu içerdim, yumuşayan dutları da yerdim. hem sütüm arttı hemde kalitesinin arttığını hissettim. tavsiye ederim🌸
H

Hülya G. ..

18 Haziran 2025 21:50
Öncelikle stres yapmayın endişeli halleriniz mutlaka olumsuz etkiliyor ve bol bol dinlenmeye özen gösterin. Tabi ki bol sıvı tüketmek gerekiyor. Emzirme biter bitmez bir bardak su içmeniz çok ise yarıyor rezene Melisa gibi bitkilerin içinde olduğu anne çayları var faydasını görürsünüz. İçtiğiniz suya biraz pekmezi karıştırabilirsiniz ben de çok ise yaramisti
G

Gaye

19 Haziran 2025 09:31
Bence En önemli şey meme boş olsa bile emzirmeye çalışmak beyne sütün bebeğe yetmediği sinyalini veriyor.Bebeğiniz boş memeyi reddediyorsa bir sağım pompası edinin ve sabah power pomp yapın benim sütüm 30 cc den 150 cc ye çıktı iki haftada bide bol bol su tüketin
K

Kübra Ö.

19 Haziran 2025 11:33
Soğan, su , düzenli, sağlıklı ve bol beslenme .
S

Sarra A. ..

19 Haziran 2025 12:48
Bestlak damla çok iyi tavsiye ediyorum. Hemen fark gördum
R

Rabia Ö. B.

19 Haziran 2025 13:17
Öncellikle bol su iç. Sütü yağlandırmak için ceviz çiğ badem, hindistan cevizi yağı ye. Hurma kuru incir dereotu tahin dut kurusu gibi şeyler süt artırıyor ama günlük her gün tüketmen lazım
R

Rabia Ö. B.

19 Haziran 2025 13:18
Fırsat buldukça bol bol uyumaya çalış, dinlenince de süt artıyor
A

Ayşe A.

19 Haziran 2025 17:45
Kuru dut kuru kayısı kuru incir biraz suyla kaynatıp soğuyunca içebilirsin ben tadını çok severek sık sık içtim baya faydası oldu tahin yiyebilirsiniz bide bol yeşillik ama maydonoz nane gibi yeşillikler değil dereotu roka ıspanak en faydalısı bunlar bide bol su günde en az 3 3.5 litre su olmalı
G

Gülseren K.

20 Haziran 2025 12:48
Bol bol su düzenli beslenme tahin helvası malt içeceği bende bayağı işe yaradı
M

Melike K.

20 Haziran 2025 17:39
İki tane emzirme danışanıyla çalışan biri olarak söylüyorum ki. 1. Stres yok, sütüm var bebeğime yetiyor demelisin.2. Uyku, her fırsatta uyu. Ev işi sonra da olur süt daha önemli. 3. Protein en en önemli yiyecek. Her sabah 2 yumurta. Günde en az 1 kez de et,balık,tavuktan biri. 4. Günde bir kez birer yemek kaşığı pekmez,tahin,kuru dut, ceviz(3-4 tane) karıştır ye mutlaka. 5. Bol bol su iç. Her emzirme öncesi ve sonrası birer bardak mutlaka 6. Günde iki kez yulaf ezmesi, süt, kuru üzüm pişir ye sıcakken. 7. Her istediğinde emzir. Sütüm yok memem boş gibi deme tam tersine içinde daha yağlı süt oluyor boş gibi duran durumlarda. Özellikle akşam üstü azalır gibi olur ama değildir tam tersine çocuğa uykuda yetebilmek için yağlanır süt. 8. Pompan varsa gece emzirmesinden sonra 15 er dk sağım yap. Sağdığın sütü asla biberondan verme. Kaşık biberonlar var zorda kalırsan öyle verirsin
E

Elif S.

20 Haziran 2025 19:01
korkarak ,, üzülerek tıkladığım bir başlık.. ne gözyaşları döktüm, ne dualar ettim.. her emzirmeye çalışan ve emzirecek anneye her dakika, her emzirme çabamda ne kadar dua ettim gözyaşlarıyla..
ben de bir hekimim aslında, çocuk hekimi değil. stresli bir hayatım da var, kendim de obsesif ve stresliyimdir..
piyasadaki neredeyse tüüüm anne çaylarını/ilaçları/her marka-renk malt içeceklerini denemişimdir. yenilenler içilenler kompostolar sağımlar power pumplar....

öncelikle şunu söylemeliyim dayanın, İNANIN (biri bana o dönemimde bunu söylese o kişiyi öldürebilirdim😂) sütünüz var ve 3. ayda her şey yoluna girecek..

herkeste işe yarayan şey kesinlikle farklı. (binlerce şey okudum)
herkeste kesinlikle işe yarayan: SU-UYKU-MUTLULUK(takmamak), çok çok çok EMZİRMEK (bunu diyenleri de öldürmek istiyordum çünkü bebeğim boş memeyi emmiyor ki neyi nasıl emzirebilirim, sallanarak yaylanarak squat yaparak hatta ve hatta tv'den çizgi film açıp ona baktırıp, oyalayarak falam derken kısa kısa arada uzayarak derken toplamda saatlercee emzirdim, hatta kaç defa eczaneden 5lik foley sonda alıp, mamay beraber memeyi alıştırmaya çalıştım (emzirme destek sistemi) emziririken kolaylık olsun diye üsstren üstten ara ara öemeyi sıkıştırdım elle sağma yaparcasına..

bir de naçizane kendi özelimde işe yarayanı söyleyecek olursam kuşburnu kaynatıp içerdim, o da yaradı. yazılmadığını gördüğüm için belirtmek istedim belki denersiniz.. ilaç ve anne çayı olarak da işe yarayan (devamlılık gösteren) 1er marka oldu bana , hala kullanıyorum, fakat onları yazabiliyor muyum, reklam vs sorun oluyor mu bilemediğim için yazmadım.

son olarak kendinizde işe yarayan şeyi bulduğunuz zaman; ilaç olabilir, anne çayı olabilir.. onu uyku öncesi yiyip/içmenizi tavsiye ederim. x3 etkiliydi bende.
yemekten çok/içtiklerim yaradı bana..

bu arada ilk deneme dönemimde neyi dener keşfedersem; biraz işe yarayıp 2-3 gün sonra etkisini yitiriyor gibiydi.. sakın umutsuzluğa kapılmayın.
M

Merve Ö.

21 Haziran 2025 07:41
Standart süğ sagma düzenim günde 6 kez azaldığını düşündüğüm zaman 7 8e çıkarıyorum ertesi gün sütüm artmış oluyor en etkilisi fazladan sağim yapmak kesinlikle yoksa beslenmesine çok dikkat eden biri değilim. Su da cok içmiyorum ama siz icin :) Suyu fazla içince de sütüm de hic yağ olmuyor.
E

Elif S.

21 Haziran 2025 14:35
sütün yağ mekanizması öyle bir şey değil, su çok içince yağ seyrelmesi gibi bir durum bilime göre bakınca bana mantıklı gelmiyor, ön süt son süt meselesinde de aynı ley geçerli; eğer sürekli emzirilirse gün sonunda (total olarak bakıldığında) alınan yağ oranı eşitleniyor. gün boyu emzirilen bebek sadece ön süt almıyor, başlangıçta yavaş bir akım var evet kanal içindeki süt (daha yağsız olan) akıyor; süt akışı devam ettikçe-hızlandıkça; kanalların kenarlarına yapışık halde duran yağ parçacıkları da o hızla ilerlemiş oluyor... anne sütü yaramıyor diye bir şey yoktur, tek damlası dahi çok değerlidir.. kısa süreli emzirebilen, bebeğini uzun süre memede tutamayan annelerimizi umutsuzluğa sürükleyici şeyler söylemeyelim bence🙏

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir