Süt Artırma Yolları
160 görüntüleme
K
Kübra Ç.
10 Şubat 2026 22:39
Merhaba, desteksiz bebek bakıyorum dolayısıyla stresten debeleniyorum. Sütüm çok dengesiz bir oluyor, bir azalıyor. Power pumping yöntemini denesem de kâr etmedi. Önereceğiniz, memnun kaldığınız bir takviye var mıdır acaba?
G
G. Ç.
10 Şubat 2026 22:45
Bestlak Damla ve solgarın bira mayalı B12 sini kullanıyorum kısmen faydası oluyor gibi yeni başladım açıkçası aynı dert bende var maalesef. Ama takviyeden emin olmasam da ben bilmiyordum belki siz biliyorsunuzdur da nane tüketmeyin hatta naneli sakız bile çiğnemeyin. nane limon içtim ve sütümü o kadar etkiledi ki hemen azalma oldu aklınızda bulunsun
R
Rabia
10 Şubat 2026 22:47
Bebeğiniz kaç aylık?
Sık sık emzirmenizi tavsiye ederim, sağım büyük bir nimet ama emzirmek kadar doğal ve güzel bir şekilde etki etmiyor. Bol bol su için rahat günde 3 litre su içmiş olun. Endişe ettiğiniz zamanlarda özellikle sürekli bebeğinizi emzirin. Bir de göğsümüzü her zaman dolu hissetmeyebiliyoruz dengesiz gibi görünüyor ama öyle değil
Sık sık emzirmenizi tavsiye ederim, sağım büyük bir nimet ama emzirmek kadar doğal ve güzel bir şekilde etki etmiyor. Bol bol su için rahat günde 3 litre su içmiş olun. Endişe ettiğiniz zamanlarda özellikle sürekli bebeğinizi emzirin. Bir de göğsümüzü her zaman dolu hissetmeyebiliyoruz dengesiz gibi görünüyor ama öyle değil

Çağla Y.
10 Şubat 2026 22:48
Harveys momma tek geçerim
K
Kübra Ç.
10 Şubat 2026 22:49
Bebeğiniz kaç aylık?
Ş
Şirin S. ..
10 Şubat 2026 22:51
Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama zamanla bebeğin sık sık emmesi, sizin yeme düzeninizin oturması, banyo yapmanız, booool su tüketmeniz derken artacaktır yetmiyor mu diye düşündükçe stres olacak, stres oldukça da sütünüz azalacak böyle ters orantılı bir durum 🤷🏻♀️
Ş
Şirin S. ..
10 Şubat 2026 22:55
4,5 aylık. Bu ay atağından bebeğimde az emmeye başladı. Maalesef dolu olmayan memeyi anlıyor gibi, az geliyorsa asla yanaşmıyor. Bir önceki sorum bunun üzerineydi. Ne yapacağımı şaşırdım.
K
Kübra Ç.
10 Şubat 2026 23:00
Bende tamda bu dönemlerde hem bebeğin stresi hem aynadaki benden memnun olmayınca sütüm azaldı bayağı su içemedigim zaman meyve suyu günde 2 litre içtiğimi biliyorum net. Sonra hamileymisim gibi davranıp önüme gelen herşeyi yedim. Bence özellikle de desteksiz annelerin en büyük sorunu bebeğe yetiseyim derken kendini ihmal etmek
E
Elvan
10 Şubat 2026 23:21
Ben de desteksiz bakıyorum sizi çok iyi anlıyorum :(bir süre lullaby kullanmıştım artırmıştı ama şu an daha çok tatlı ve kuruyemiş yiyorum artması için ve tabi ki bol su
R
Rabia
11 Şubat 2026 08:51
4,5 aylık. Bu ay atağından bebeğimde az emmeye başladı. Maalesef dolu olmayan memeyi anlıyor gibi, az geliyorsa asla yanaşmıyor. Bir önceki sorum bunun üzerineydi. Ne yapacağımı şaşırdım.
S
Semanur A. H.
11 Şubat 2026 10:33
yulaf keten tohumu muz tahin pekmez ben keçiboynuzu kullanıyorum sütle blandrdan çekip içiyorum hergün sonra bol sıvı çok önemli ayva kompostosu kuru meyveleri kaynatıp içebilirsin kefir içebilirsin sürekli sıvı alırsan inan ki faydasını görürsün çok da hazır takviyelere yönelmeni tavsiye etmem doğal beslen ve bol sıvı bide sürekli sütüm var mı diye stres yapmak da hiç iyi gelmiyor bez durumu iyiyse kilosu vs hiç takılma demekki var ve yetiyor 🙏🏻
K
Kader B.
13 Şubat 2026 05:52
Merhaba ben 2 aylık anneyim sütüm yetmediği için mama kullanıyoruz ve meme reddi sorunuyla uğraşıyorum ben de bir sürü yöntem denedim ve danışmanlık aldım göğüsüm sürekli mastit oldu ve en son eşim sütün kesilirse bırak kesilsin mama var bizim çocuğumuz da böyle büyüsün kendini yok yıpratıyorsun dedi doğru dedi ve benim etrafımda bana yardım eden bir sürü kişi vardı fakat şöyle bir vardı yanımızda olan büyükler bazen bizi olumsuz enerjiyle etkiliyorlar bazen tek olmak düzen kurmada daha iyi oluyor şimdi bebeğime tek bakıyorum daha neşeliyim ve sütüm arttı. Çokça su içip, bebeğimi kucağıma alıp seviyorum. Benim önerim düzen değişirin ve rahatlayın sakinleşin kendinize yeni bir şey alın ve bebeğinizle olan zamanların tadını çıkarın tüm anneler olarak aynı problemleri yaşıyoruz bunu kendinize sık sık hatırlatın☺️
Ş
Şeyma H.
14 Şubat 2026 10:09
Sizi çok iyi anlıyorum inanın benimde durumum aynıydı koca bursada gezmediğim eczane kalmamıştı :( kesinlikle lacmix ve gece emzirmesi sütü artırıyor mutlaka gece emzirmesi yapın inşallah fayda sağlarsınız ayrıca önerdiğim takviye gerçekten çok güzel