Süt alerjisinde tedavi yaklaşımı
179 görüntüleme
S
Sevihan A.
30 Mayıs 2025 02:17
Bebeğim 3,5 aylık. Tanı aldığımızda 1 ayını yeni doldurmuştu. Doktor önce süt ve süt ürünlerini kesti, 2 hafta takip ettik gaitada bir değişiklik olmayınca dana eti (kuzu hariç tüm kırmızı etler), susam ve tahini de kestik. Yaklaşık 1,5-2 ay bu şekilde devam ettik. Dışkı rengi sarı-yeşil tonu arası, mukus ve gizli kan hep vardı, hiç değişmedi o. Sonra ben birkaç gün üstüste çekirdek yiyince dışkıda somon rengi bir arka ton gördüm sanki, kuruyemişleri de komple keselim dedi doktor. Diyeti hiçbir şekilde bozmadan uyguladığım halde son 2 gündür bezde 2 küçük yerde kıpkırmızı kan gördüm. Nasıl ilerlememiz gerekiyor? O kadar emek veriyorum, neden verim alamıyoruz diyetle anlayamıyorum 😔 Diyetten çıkarmam gereken başka bir besin mi var? Alerji testi mi yapmak gerekir deriden?
M
Merve K. ..
31 Mayıs 2025 18:52
Bence yaptirin benim bebegimde mercimek,domates,limon,nar eksisi gibi besinlere de alerjisi cikti ve ben test yapilmadan once bilmiyordum yedigim baska besinlerden kaynakli saniyordum testte cikinca kestim ve egzamalari gecti
H
Hande A.
31 Mayıs 2025 20:25
Hiç moralinizi bozmayın, tamamen aynı süreçten geçtim. Doktorumuz çok iyi bir Gastroenteroloji profesörüydü. Bana arada bir nokta şeklinde olan kanın sorun olmadığını söyledi. Ama devamlı oluyorsa sorun. Sabırlı olun, siz aynen dieyte devam edin. Diyeti güzelce sürdürürseniz 1 yaş civarı alerjiniz muhtemelen geçecek. Bende de aynı oluyordu diyeti hiç bozmadığım halde bazen bir damla ya da bir nokta kan oluyordu. Devamlı olmadıkça sorun değil
H
Hande A.
31 Mayıs 2025 20:26
Ayrıca 2 yaş öncesi hem deri hem kan testleri doğru değil. Bizim alerjimiz kan testlerinde çıkmıyordu mesela. Gastroenteroloji doktorumuz deri testinin de doğru sonuç vermeyebileceğini söylemişti hiç çocuğu hırpalamayın demişti
Ş
Şenay Ş. ..
2 Haziran 2025 05:08
Yaptirsanizda çıkmaz , cunki bağırsak tepkili alerji non IgE oluyo testler doğru sonuç vermez...
Uzun süreli diyette tavsiye edilmiyor artık.
Mukus bir belirti değildir.
Diyet fırınlanmış süt ürünü, yoğurt çorbası, yoğurt, labne, lor, süt olarak açılmalıdır...
Uzun süreli diyette tavsiye edilmiyor artık.
Mukus bir belirti değildir.
Diyet fırınlanmış süt ürünü, yoğurt çorbası, yoğurt, labne, lor, süt olarak açılmalıdır...