Süt Alerjisinde Rota Aşısı
134 görüntüleme
D
Damla S.
10 Temmuz 2025 08:41
Merhabalar. Bebeğim şuan 4.5 aylık 3 aylıkken rota aşısı sonrası kaka da kan vardı bunun üzerine alerji uzmanına gittik 2 haftalık süt diyeti önerdi ondan sonra kakada kan görmedik ama vücudunda yüzünde egzama ve kızarıklıklar var diye 1 ay daha diyeti uzattılar ama bu süreçte deri testi yaptırdık onda herhangi bi alerji çıkmadı. Rotanın 2.dozunu yaptırmalı mıyız bu durum da? Rota aşısı sonrasında kan görülebilir mi yoksa alerji kaynaklı mi ?
A
Asya P.
10 Temmuz 2025 16:22
merhaba. rota aşısı alerjiyi varsa eğer tetiklediği için önerilmiyor biz de sadece bir doz yaptırmak zorunda kaldık ama biz tabii kakada kan görmemiştik veyaz egzama vs de yaşamamıştık sadece kırmızı lekeler oluyordu vücudunda
M
Merve A.
12 Temmuz 2025 07:39
Merhaba benim kızımda da kanlı kaka vardı ilk dozu olduk sıkıntı yaşamadık ikinci dozu da yaptıracağım hem alerji hem gastro hem de çocuk doktorumuz kesinlikle yapılması gerektiğini söyledi rota çok daha ağır seyrediyor çünkü yakalanıldığında
H
Hande A.
12 Temmuz 2025 12:35
Bizim de süt alerjimiz hiçbir testte çıkmadığı halde alerjimiz vardı ve 1 sene sürdü. Rota yaptıramadık
E
Eylem A.
19 Temmuz 2025 05:20
Benim bebeğimde de süt alerjisi var 3.ayda rota ve bexsero menenjşu aşısını beraber yaptırdım çok şükür hiçbir sorun olmadı şimdi 5.aya 1 hafta kala kakada kan geldi hem de 7-8 damla ve acile gittik röntgen, ultrason bakıldı hiçbir şey çıkması Bn de şimdi 5.ayda rotayı yaptırsam mı diye düşünüyorum