Süt Alerjisi mi Değil mi ? 🤔
104 görüntüleme
S
Semra A.
23 Haziran 2025 05:34
Merhabalar, 3 ay 5 günlük oğlum 2 ay kontrolüne doktora gittiğimizde gazının çok olduğunu, başında konak, sırtında hafif döküntü, burun tıkanıklığı ve mukuslu kaka sebebiyle Süt alerjisinden şüphelendi. 3 hafta diyet yaptım sadece sırtındaki döküntüler gitti. Gaz damlası epey rahatlattı. Diyet açma yaptım 1 hafta boyunca döküntü tekrar etmedi ama zaten var olan konak, mukuslu kaka,burun tıkanıklığı devam ediyor. 1 hafta sonunda yumurtaya geçeceğini söylemişti qma kontrole gittiğimde açmayı başa döndürdü. Diyet açmam şu şekildeydi:
3 gün fırınlanmış süt
2 gün yoğurt
2 gün yoğurt + peynir
2 gün yoğurt + peynir + tereyağ
Bana kanda kaka ve döküntü olmadan alerji diyemeyiz dedi. Şuan ne kan ne de döküntü var ama ben neden başa döndüm anlamadım🫠 Bir de son gidişimde çok ters davrandı sıkkın cevaplar verdi elinin tersiyle baktı çocuğa o yüzden güvenim gitti açıkçası doktora karşı. Bu süreçten geçen kişiler Diyet açmam süreciniz nasıl ilerledi? Neye göre besin alerjisi var veya yok dendi ? Ben nelere dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ☺️
3 gün fırınlanmış süt
2 gün yoğurt
2 gün yoğurt + peynir
2 gün yoğurt + peynir + tereyağ
Bana kanda kaka ve döküntü olmadan alerji diyemeyiz dedi. Şuan ne kan ne de döküntü var ama ben neden başa döndüm anlamadım🫠 Bir de son gidişimde çok ters davrandı sıkkın cevaplar verdi elinin tersiyle baktı çocuğa o yüzden güvenim gitti açıkçası doktora karşı. Bu süreçten geçen kişiler Diyet açmam süreciniz nasıl ilerledi? Neye göre besin alerjisi var veya yok dendi ? Ben nelere dikkat etmeliyim? Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim ☺️
S
Semanur Ş.
23 Haziran 2025 05:43
Benim kızımda 3. Ayın sonlarına doğru egzamalae çıkmaya başladı konakta oluşmuştı ama hindistan cevizi yağıyla hemen geçmişti gaz doğduğundan beri vardı doktor kesinlikle alerji dedi alerji doktoruna gittik testler yapıldı hem deri testi hem kan testi yumurta alerjisi çıktı doktor bir yaşına kadar yumurta çıkartıcaksın hayaytından dedi hatta bir süre süt ürünlerinide çıkart dedi tavuk falan da yeme dedi bir aydır diyet yapıyorum egzamalar geçti şükür gaz hala ara ara oluyor onuda artık hassas bağırsak olarak yorumluyorum babasıda aynı çünkü doktor ona çekebilrceğini söyledi

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
24 Haziran 2025 08:03
Merhaba,
Diyet açma belirtiler düzelince , diyete alınan besin gruplarının sırayla denenmesi şeklinde olur. Deneme süreci bitince bir belirti olmazsa o besin diyetine son verilir. Diyet yapmak kadar diyet açma sürecinin de doğru yönetilmesi çok önemlidir. Belirti olarak da hangi nedenlerle diyete başlandıysa onların takibi yapılmalıdır.
Geçmiş olsun 🌸
Diyet açma belirtiler düzelince , diyete alınan besin gruplarının sırayla denenmesi şeklinde olur. Deneme süreci bitince bir belirti olmazsa o besin diyetine son verilir. Diyet yapmak kadar diyet açma sürecinin de doğru yönetilmesi çok önemlidir. Belirti olarak da hangi nedenlerle diyete başlandıysa onların takibi yapılmalıdır.
Geçmiş olsun 🌸