Süt Alerjisi Laktoz Emilimi Sorunu
76 görüntüleme
L
Leyla D. ..
5 Kasım 2025 21:49
Bebeğim 6 aylık 10 günü yakındır geceleri asla uyumadı. Doktora gittiğimde yoğun gaz problemi var dedi. Gerekli ne varsa zaten hepsini yapıyorum dikkat ediyorum.en son gittiğimde laktozla ilgili şeyler söyledi damlavs verdi. Araştırdım biraz süt ürünleri diyetiyapmam gerekiyomus sanırım. Kakası inanılmaz şekilde Keskin asitli ve sirke gibi kokuyo benimle aynı problemi yaşayanvar mi ne yapmam gerekiyor. Hippmama kullanıyorumve emziriyorum
A
Ayşe N. C.
5 Kasım 2025 21:54
Süt alerjisi olan bebek gazlı oluyor kızım da yaşadım diyetine dikkat ediceksin
A
Ayşe N. C.
5 Kasım 2025 21:55
Mama da diyetine uygun olmalı
C
Cansu K.
6 Kasım 2025 02:30
Merhaba benim bebeğim birinci ayında alerjik kolit tanısı almıştı bana katı diyet uygulanıyor. Benzer bulgular bizde de oldu ama ekstra bulgularımızda çoktu. Gaz fazlalığı, kötü kokulu kaka, fazla sayıda bez doldurma, mukuslu kanlı kaka, cilt döküntüleri, kaka yaparken gürültü. Bunların hepsini yaşadık. Diyete uyduğum sürece hiç sorun yok ancak bu öyle kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değil. Çünkü çok kısıtlama var ve takviye almanız gerekiyor başta kalsiyum. Kendinize zarar verirsiniz aksi takdirde. Ayrıca bende başta mama kullanmıştım hipp. Onu da değiştirdi raporlu mama verdi ama diyete uyduğum sürece mamaya gerek olmadı güzel kilo aldı. Muhtemelen sizin ayınızda alerji testleri sonuç verir bizde çok erken olduğu için alerji testi kesin sonuç verememişti. O zaman kaka testindeki lökosit değerlerine bakılarak anlaşılıyor