Süt Alerjisi Gelişim Geriliği
82 görüntüleme
E
Esra E.
2 Nisan 2026 18:40
Bebeğim 3.5 aylık süt alerjisi var dendi emmek istemiyor emerken ağlıyor uyuyamıyor zorlanıyor anne sütü için diyete başladım pek sonuç vermedi kilo alamamış 2800 doğmuştu şu an 4850 gelişimi geride mi kaldı mukuslu kaka şikayetimiz vardı aşırı huzursuz
B
Berfin Ö.
2 Nisan 2026 18:56
Öncelikle çok geçmiş olsun. Bizim de süt allerjimiz vardı. Diyete başladıysanız içerisinde süt tozu bulunan krakerleri dahi tüketmemeniz gerekiyor. Peynir yoğurt pasta sütle yapılmış börek herhangi içerisinde sütün tozu bile bulunmayacak. Diyete başladiginz andan itibaren bebeğin ağlamaları yaklaşık 3/4 gün sonra kesilmeye başlar. Minicik bir peynir bile atsanız ağzınıza o şiddetli Ağlamaları üç gün kadar falan yine yaşarsınız bilginiz olsun. Doktorunuza sorarak süt alerjisi için mama talep edebilirsiniz ki bence gerek yok gerek olsaydı doktorunuz söylerdi. Kilomuz azdı süt alerjisinden kaynaklı biz mama kullandık
K
Kübra H.
2 Nisan 2026 18:57
Persentıl tablosuna göre kilo normal gibi baktın mı? Süt alerjili bebeği olan arkadaşım şuan 6.ayında hep gaz ıkınma şikayeti var hep huzursuz 8.ayında geçmiş aynı şikayetler ilk bebeğinde.
E
Esra E.
2 Nisan 2026 18:57
teşekkür ederim öyle yapıyorum bütün paketli gıdalarda zaten var o sebeble hiç tüketmiyorum sizin geçti mi hala diyet mi yapıyorsunuz
E
Esra E.
2 Nisan 2026 19:00
Hep gaz ıkınma gürültülü kaka yapma sıkıntısı var birde kusma durumu var beslenme sonrası o yüzden şu an beslenme de çok zorlanıyoruz sağım yapıp veriyorum mama takviyesi de başlamayı düşünüyorum
B
Berfin Ö.
2 Nisan 2026 23:27
teşekkür ederim öyle yapıyorum bütün paketli gıdalarda zaten var o sebeble hiç tüketmiyorum sizin geçti mi hala diyet mi yapıyorsunuz
B
Berfin Ö.
2 Nisan 2026 23:29
Hep gaz ıkınma gürültülü kaka yapma sıkıntısı var birde kusma durumu var beslenme sonrası o yüzden şu an beslenme de çok zorlanıyoruz sağım yapıp veriyorum mama takviyesi de başlamayı düşünüyorum
E
Esra E.
3 Nisan 2026 03:12
Benim çok şükür gecti ama maalesef cok ciddi bir diyet yapmak zorunda kaldım. Diyet zamanında bebegimin bir ayda sadece 250 gr aldigini bile hatirliyorum. Benim de bebegim sizinki gibi gürültülü kaka kanli kaka şiddetli aglama mukuslu kaka vardı. Cok şükür atlattık darısı size inşallah.
E
Esra E.
3 Nisan 2026 03:14
Bir de meme reddimiz cok fazla oldu. Sut urunlerini kestikten sonra yanilmiyorsam meme reddi normaldi. Sabirla deneyin vazgeçmeyin. Doktorunuz uygun görürse mama kullanin. Zayif da degil gibi pek. Doktorunuz mama konusunda yardımcı olabilir çünkü allerjik bebeklerin mamalari farklı oluyor. Tadlari da cok kötü oluyor
S
Sinem Ö.
6 Nisan 2026 18:13
geçmiş olsun bizde yaşadık gerçekten çok skıntılı sancılı bir durum hiç emziremedim 8 ay sağarak verdim diyet yaptım sonra sütğm kesildi zaten alerji maması kullanıyoduk ondam devam ettik ondan sonra kanlı mukuslu kakası kesildi ama o süte alışana kdr çok zordu iğrenç kokusu tadı alışmaz diyodum ama sonunda alıştı 13 aylık oldu egzama kaşıntı olarak devam ediyoruz sadece
S
Sinem Ö.
6 Nisan 2026 18:16
düzeliyo ama azalarak bitiyor bende çok takıyodum zayıfladımı gelişimi gerimi kaldı diye ama geçiyor merak etmeyin bağırsaklarında sancı yaptğı için emmek istemiyorlar ayrıca diyet en az 3 aydan snra etki etmeye başlıyor işe yaramıyor diye kesmeyin patates zeytn ekmekle beslendim nerdeyse o sürede
S
Sinem Ö.
6 Nisan 2026 18:18
ilk bebeğimde 6. ayında geçti bu arada kızımda uzun sürüyor şuan sadece inşaAllah sizinde 6. ayda biter
E
Esra E.
6 Nisan 2026 19:10
ilk bebeğimde 6. ayında geçti bu arada kızımda uzun sürüyor şuan sadece inşaAllah sizinde 6. ayda biter