Süt Alerjisi/ Emzirme

352 görüntüleme
G

Gözde ..

19 Ağustos 2026 09:33
Oğluma alerji testi yaptıracağım 7 aylık şu an doğduğundan beri gaz sancıları var bir buçuk aydır da kabızlıkla uğraşıyoruz. Bağırsak tepkili süt alerjisi olduğunu düşünüyorum. Ama benim sütüm çok azaldı uykusuzluk stres artık başedemiyorum, bana diyet yapmamı önerirse yapamam büyük ihtimalle zaten yaparsam sütüm tamamen biter. Doktora durumu anlatıp alerji mamasına başlayabilir miyiz acaba ? Çünkü bu süreç beni çok yıprattı artık
Z

Z ..

Premium Üye
19 Ağustos 2026 11:31
Bebeğiniz biberon kabul ediyorsa tabii ki başlarsınız rapor çıkartirlar zaten ek gıda dönemine de geçmiş. İşiniz daha kolay. Çok geçmiş olsun.
Derya ç.

Derya ç.

19 Ağustos 2026 11:32
Merhaba öncelikle geçmiş olsun.Diyetin sütünüzü azaltmak gibi bir durumu yok bunu düşünmeyin ve stres yapmayın 🙏🏻 .Benim oğlum 8 aylık oldu süt ve bir çok gıdaya alerjisi var biz 10 günlükken anladık.Doktorumuz liste verdi bir çok şey yasaktı ama çok şükür hâlâ emziriyorum.Sütünüz öncelikle sıvı tüketmeniz,vitaminli beslenmeniz,yürüyüş yapabilmeniz ile artar emin olun.Ben yarım saat dışarı çıkıyorum suyumu içip demekki dışarı çıkınca hem vücut çalışıyor hemde mutluluk hormonumu artıyor sütüm artıyor.Denemenizi tavsiye ederim yeşillik 🥗 ve su tüketin o güzel biraz açık havada yürüyün sadece 1 hafta deneyin ve inanın. Bebeğiniz içinde testi yaptırın bazen illaki alerji olmuyor bağırsak problemleri yada ek gıdaya yeni geçildiği için çoğu doktor normal kabul ediyor bağırsaklar anca alışıyor vs diyorlar.Ama şüpheniz olmasın diye yaptırın kan verip 3-5 günde çıkıyor.Ben 8 aydır uyumuyorum desem yeridir.Bir şeyi unutup yada nefsime hakim olamayıp yiyince örnek yumurtanın tereyağının bulunduğu bir tatlı bir dilim yesem kusma+ishal+ döküntü bunları yaşıyor du bebeğim şimdi daha iyi yavaş yavaş geçiyor.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir