Süt Alerjisi
321 görüntüleme

Fatma A. U.
2 Temmuz 2026 23:50
Kızım şuan 1 yaş 10 günlük 6. Aydan beri süt alerji maması kullanıyoruz ilk doku testinde süt alerjisi olduğu kesinleşti o günden bu yana hiç süt ürünleri tüketmedi
26 Haziran'da alerji bölümüne tekrar götürdüm tekrar doku testi ve 15 günde çıkan kan testi verdik
10 temmuzda sonucumuz çıkarken iki dilim sütlü kek götürmemizi orda deneyeceklerini söylediler
Başına gelen varmı acaba geçiyormu alerjiniz
26 Haziran'da alerji bölümüne tekrar götürdüm tekrar doku testi ve 15 günde çıkan kan testi verdik
10 temmuzda sonucumuz çıkarken iki dilim sütlü kek götürmemizi orda deneyeceklerini söylediler
Başına gelen varmı acaba geçiyormu alerjiniz
Ö
Özge T.
3 Temmuz 2026 00:03
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah tez vakit sonlanır alerjisi, oğlum 14 aylık hala devam ediyor. 5 yaşa kadar gerileyebilirmiş. Biz de yoğurt yedirmiştik doktorun yanında.

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 00:04
Merhaba çok geçmiş olsun inşallah tez vakit sonlanır alerjisi, oğlum 14 aylık hala devam ediyor. 5 yaşa kadar gerileyebilirmiş. Biz de yoğurt yedirmiştik doktorun yanında.
İnşallah geçer bizede 2 yaşına kadar sürebilir dedi doktor
Ö
Özge T.
3 Temmuz 2026 00:10
Cevabınız için teşekkür sizede çok geçmiş olsun

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 00:12
Evet ilk etapta 2 yaş bekleniyor. Bu kan testinin sonucunda alerjinin ne durumda olduğu ortaya çıkıyor doktor ona göre bi yol çizer size, bizim aşırı yükseklerde çıktı o yüzden deneme yapmadan beklemede devam ediyoruz
Ö
Özge T.
3 Temmuz 2026 00:17
Çok üzülüyorum ya herşeyi yemek istiyor ama yediremiyorum özellikle ayran ve yoğurt içi gidiyor onlara inşallah düzelir inşallah

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 00:19
Ahh sizi çok iyi anlıyorum, biz artık o tür şeyleri yanında yememeye çalışıyoruz. Bugün sütlaça bulaşmış kaşığı tutamadı diye kriz çıktı mesela… yumurtaya da alerjimiz var bir yandan yemek üretmek de zor oluyor benim için.

Begüm A.
3 Temmuz 2026 01:29
Bizim [2.ay](2.ay) ile [7.ay](7.ay) arasında devam etti bu sürecimiz ben 3 ay boyunca sıkı diyet yaptım o süreçte hafiflemiş olabileceğini söyledi doktor ya da bağırsak tepkili olmayabileceğini söyledi sanırım bebekten bebeğe değişiyor o da ben de her şeyi yiyoruz şükür ama o dönem çok zorluydu

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 04:51
Bizim [2.ay](2.ay) ile [7.ay](7.ay) arasında devam etti bu sürecimiz ben 3 ay boyunca sıkı diyet yaptım o süreçte hafiflemiş olabileceğini söyledi doktor ya da bağırsak tepkili olmayabileceğini söyledi sanırım bebekten bebeğe değişiyor o da ben de her şeyi yiyoruz şükür ama o dönem çok zorluydu

Ebru G. ..
3 Temmuz 2026 12:27
Kan degerlerinde zaten belli oluyor

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 13:30
Kan degerlerinde zaten belli oluyor

Ebru G. ..
3 Temmuz 2026 23:07
İlk yapılan kan değerlerinde çıkmadı malesef doku testinde çıktı

Fatma A. U.
3 Temmuz 2026 23:08
Hocam biz 7 aylıkken yaptık o zaman netti