Sut Alerjisi
195 görüntüleme
G
Gülşah ..
12 Mayıs 2026 06:21
Bebegim 5 aylik dogdugundan beri kakasi mukuslu ve sok 2 aydir yesil. kan olmadigi surece normal dedi doktor 3 hafta once kan geldi ve yapilan kan ve gaita testlerinde birsey cikmadi. Cocugum geceleri kivraniyor 20 dakikada bir gazdan uyaniyor gazini cikarip tekrar yatirdigimda yine kivranmaya basliyor. Makattada catlak olunca sut alerjisinden suphelendi doktor alerji bolumune gittim 12 gundur diyet yapiyorum ama hala ayni sorunlar devam ediyor durumu doktora soyledim yumurta ve dana etinide ( yerine kuzu eti) kesmemi istedi bir [hafta.bugunden](hafta.bugunden) itibaren onuda yemiyorm ama bebegim geceleri cok kotu oluyor gaz sorununu nasil cozebilirim

Duygu B. B.
12 Mayıs 2026 06:56
Gaz damlası kullanıyor musunuz? Ben de 1 aylık bebeğimle aynı sorunları yaşıyorum. Belki süt değil, gıda alerjisi de olabilir. Bazı doktorlar çok sıkı bir diyet uyguluyor. Yani sadece hayvansal ürünleri (et, süt, yumurta) değil tahin, çilek, fındık, fıstık gibi şeyleri de kestirebiliyor. Ayrıca tüm paketli gıdalar, süt ürünleriyle aynı banttan geçtiği için onları da tüketmemeniz gerekiyor. Tam bir vegan hayatı anlayacağınız. Dana eti, tahin gibi ürünlerde süt alerjisi olanlarda onlara da alerji gösterebiliyor bebekler aynı protein grubu olduğu için. Mama veriyorsanız özel tıbbi mamalara geçmelisiniz. Ve bu bir anda düzelmiyor bir süreç gerek. Gazın tek nedeni yiyecek içecekler değil bir de. Emerken hava yutuyor mu? Cuk cuk sesleri oluyor mu? Dil bağı, dudak bağı veya gizli bağları var mı? Emme yutma koordinasyonu düzgün mü? Hepsine bakılması lazım. Ayrıca ayaklarına ve karnına elma yağıyla ILU masajı iyi gelebiliyor. Yatağını hafif sıcak su torbasıyla ısıtmak (bebeği yakmayın) iyi gelebiliyor. Aklıma gelenler bunlar. Umarım bir an önce geçer
G
Gülşah ..
12 Mayıs 2026 08:06
Sadece anne sutuyle besliyorum. Emmede bi sorun yok. Ayak ve karnina mustelanin bebe yagiyla masaj [yapiyorum.ama](yapiyorum.ama) dogumdan beri tahinde tuketiyorum aut arttiriyor diye onuda keseyim. Sut urunleriyle beraber paketli gidalarin hepsini [kesmistim.cok](kesmistim.cok) tesekkur ederim
Yükleniyor...