Süt Alerjisi

109 görüntüleme
E

Elif A.

Premium Üye
12 Mart 2026 00:22
Bebeğim 25 günlüktü geceleri çok ağlıyordu ve kakasını bazen günlük bazense 2-3 günde bir yapıyordu. 3 gün kaka yapamadığı bir zaman yarı fitil denedi çok huysuz olduğu için fitille beraber yeşilli bir kaka geldi ve sonrasında kaka resimlerini çektim. Doktorumuza göstermek için alerjik bir bebek olduğunu söyledi süt ürünleri, kakao, tahin ve şerbetli tatlılar yasak yemememi söyledi bunları tüketmeyi bıraktığımda 3 haftanın sonunda daha rahat bir zamana geçtik ve mommy’s blliss night damlayı önerdi. Damla da çok yardımcı oldu. Rota aşısı öncesi sakıncası olur mu diye yoğurt denedim tekrardan huysuzluğu arttı doktorum yaptırmamı önermedi ama başka bir doktora danıştık yaptırın dedi sizede canlı yayında sormuştum sizde yaptırın dediniz bunun üzerine yaptırdım ve sorun olmadı çok şükür. Şerbetli tatlı denedim bir kaç gün önce ve tekrardan uykuda kıvranmalar yoğun mukuslu kakamız oldu. Bebeğim 3.575 kg doğdu şuan 3 aylık ve 7 kilo size canlı yayında yazdığımda siz süt alerjisi olduğunu düşünmediğinizi söylediniz. Bir fikriniz var mı ya da öneriniz ?
B

Büşra O.

12 Mart 2026 01:22
Merhaba. Benim bebeğimde doğduğundan beri aşırı gazlı bir bebekti. Daha 30 günlükken vücudunda isilik tarzında kızarıklıklar, kafasında ve kaşlarında konaklar çıkmıştı, mukuslu ve gürültülü kaka yapıyordu. Doktorumuz İSPA olabileceğini ve bir süre diyet uygulamamız gerektiğini söylemişti. Cilt tepkiliydik. Dediği gibi süt ürünlerini kestikten sonra hem gazı ciddi şekilde rahatladı hemde vücudundaki döküntüleri geçti. Şimdi test etmek için süt ürünlerinden yiyorum tekrar belirtileri ortaya çıkıyor, bu şekilde alerjisi olduğuna kanaat getirmiştik. Tabi bu süreçte bende süt ürünleri tüketemediğim için kalsiyum ilacı kullanıyorum. Geçmiş olsun 🌸
E

Elif A.

Premium Üye
12 Mart 2026 01:46
Beni bebeğimde isilik gibi oldu ama deterjandan kaynaklı dedi ve çift durulama yap toz sabun kullan dedi doktorum geçti sonrasında. Mukuslu kaka yapıyor ve evet gürültülü kaka yapıyor. Hatta cıvıklığından hep taşıyor
E

Elif A.

Premium Üye
12 Mart 2026 01:46
Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir