Süt Alerjisi?
216 görüntüleme
E
Emine E. T. ..
5 Temmuz 2025 21:54
Hocam merhaba, 3 aylık bebeğimde iki aydır meme reddi var, emzirme danışmanı alerji kaynaklı olabilir dedi. Kakasında ara ara mukus var, kan yok. cildinde kızarıklık yok. Gaitada gizli kan çıktı, kan tahlillerinde alerji çıkmadı. Ben on gündür diyet yapıyorum değişen bir şey yok. Alerji var mıdır? Kesin olarak nasıl öğrenebiliriz?
B
Berivan ..
7 Temmuz 2025 17:02
Şuan aynı sorunu bende yaşıyorum tam 3 aylık meme reddi var uykulu haller haricinde ağlıyor emmiyor mukuslu kaka bende de oluyor süt alerjisi olma ihtimali diyerek bir haftadır diyetteyim ama geçmeyen gaz sancımız var
E
Emine E. T. ..
9 Temmuz 2025 08:59
İki haftadır diyet yapıyorum hala kakası mukuslu, siz ne yaptınız ?
B
Berivan ..
9 Temmuz 2025 12:40
Bizde hala aynı emmek istemiyor cişli bez sayısı düştü

Ecem T. Ö. E.
Allerji Diyetisyeni
9 Temmuz 2025 15:09
Merhaba ben Alerji Diyetisyenim.
Eğer yaptığınız diyete yanıt alamıyorsanız doğru diyeti yapmıyorsunuz demektir. Bu alanda uzman bir sağlık profesyonelinden destek almanızı öneririm.
Geçmiş olsun 💐
Eğer yaptığınız diyete yanıt alamıyorsanız doğru diyeti yapmıyorsunuz demektir. Bu alanda uzman bir sağlık profesyonelinden destek almanızı öneririm.
Geçmiş olsun 💐
E
Emine E. T. ..
9 Temmuz 2025 19:43
Çocuk doktorumuz bu şekilde önerdi, uzman olarak kimden destek alabilirim
C
Cennet K.
14 Temmuz 2025 19:49
Merhaba emine hanım bizimde süt ve dans eti alerjimiz varmış bizde bebeğim ilk doğduğundan beri meme reddi yaşadık mukuslu ve ishaldi bebeğim meme reddini uykuluyken verdim memeyi asla biberon teklif etmedim etsem belki beni istemezdi mayıştırdım meme verdim sürekli memede uyuttum kokusunu alsın diye öyle öyle alıştı çok zor bi süreç 4 ay uğraştım sünnet oldu sünnetten sonra bir daha meme reddi yaşamadım alerji içinse deri testi kan testi hepsi negatif ama diyetle düzeliyor gaitada gizli kan çıktı bizimde ben diyet yapıyorum hala geç farkettik biz kilo alımı durmuştu oğlumun bağırsak tepkiliyse deride çıkmayabilirmiş çok geçmiş olsun sağlıkla büyüsün yavrunuz❤️
E
Emine E. T. ..
15 Temmuz 2025 13:48
Mukuslu kaka normal diyorlar, diyet yaptığım halde meme reddi de geçmedi. Doktorumuz üç hafta sonra diyeti bıraktırdı. Başka bir belirti yok çünkü. Siz de başka belirtiler var mıydı??
N
Nurten Ç.
16 Temmuz 2025 18:10
Merhaba benim de bebeğim üç buçuk aylık yaklaşık bir buçuk aydır mukuslu ve kanlı kaka yapıyor huzursuz değil uykularıda iyi ama diyet yapmama rağmen geçmiyor ayrıca anal fisür de var doktor büyük ihtimalle ondan olabilir dedi krem kullanıyorum ama hala devam ediyor ne yapacağımı şaşırdım
D
Dicle B.
16 Temmuz 2025 18:23
sürecin aynısını yaşayan bir anne olarak size tavsiyem böyle bir şüpheniz varsa Çocuk İmmunoloji ve Alerji uzmanı ile süreci götürmeniz. Diyet de eksiltmeniz gereken ürünler olabilir. Kuruyemiş, susam, ekmek de dahil. yine belirtmek isterimki mukuslu kaka alerji belirtisi olmadığı gibi, nokta kadar kan da alerji belirtisi değil. Alerji doktoru için gaitada gizli kan, ve kalprotektin tarzı tahliller anlamlı değil. Onlar için nefes darlığı, deride döküntüler, kanlı mukus gibi daha belirgin göstergeler anlamlı. Çok geçmiş olsun. Laktoz intoleransı da olabilir veya sindirim enzimleriyle ilgili bir sorunu olabilir bebişin