Susam Alerjisi mi?
109 görüntüleme
A
Aleyna K.
17 Haziran 2025 10:39
Hocam 2 aylıkken kakada nokta seklinde kan gördük. Doktor gelişimi iyi huzursuzluk döküntü vs oladıgı için diyet önermedi. 3. Ayımızda rota asısı olduk aynı ay içinde kadada 1 kere yer yer parlak kanlar , 1 kerede mukusla karışık ip şeklinde kan gördük. Kan gaita ve deri testi yapıldı hepsi negatif. 2 hafta diyet yaptım ben tahindende süphelendiğim için süt ve süt ürünleri birde tahin tüketmedim. Diyeti açtım tüm süt ürünlerini yedim tahin hariç yaklasık 1 aydır kan yok .Aslında ben rota asısının yan etkisidir diye bile düşünmüştüm .size youtubeden sormustum. Kan ilacınada kakayı boyar diye baslayamadıgımız için bu hafta basladım aynı hafta unutarak susamlı kraker yedim . Son 3 gündür kakada yer yer küçük küçük kanlar var . Şimdi bu kan damladan dolayı mı , susamdan dolayı mı oldu ? Diyolar ki demir ilacıda yapar . Bebegim 6. Ayına girmek üzere direk tahin denetsem sonucu bulamaz mıyım cok cıkmazdayım hocam 3 aydır lütfen cevaplar mısınız ?
D
Dilek K.
17 Haziran 2025 10:56
Bizde de aynı durum vardı deri testi yaptırdık ve susam artı dana eti alerjisi çıktı 3 aydır yaklaşık yemiyorum ama yavaştan açıcaz inşallah
A
Aleyna K.
17 Haziran 2025 10:59
Benim testler negatif daha dogrusu cildi hassas cıktı ne degse kızarıyor kesin sonuç alınamadı . Kakada da güzlü kan vs yok

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
22 Temmuz 2025 10:13
Daha sağlıklı bir yönlendirme için bu durumu Osman Bey’e de ileteceğim. Gerekli olursa sizi de bilgilendiririz. Bu süreçte tahin ve susam içeren gıdalardan uzak durmanız faydalı olacaktır💐