Sürünmeme, Kendi Kendine Oturmama

74 görüntüleme
D

Damla Ş.

7 Ağustos 2025 16:14
Merhabalar, oğlum 9 aylık. Yere yüz üstü bıraktığımda sürünmüyor emeklemiyor, ulaşmak istediği nesnelere ya kendi etrafında bir kaç tur dönerek yada göbeğinin üstünde sağa veya sola dönerek ulaşıyor yada yere serdiğim örtüyü çekip nesnenin kol uzanma mesafesine gelmesini sağlıyor. Biz oturttuğumuzda desteksiz oturuyor uzanıp önündeki oyuncakları vs alıyor fakat çok çabuk devriliyor tam bir denge söz konusu değil. Yüz üstü yatarken kendi kalkıp oturmuyor. Çevremdeki yaşı büyükler normal olduğunu söylüyor ama ben endişeleniyorum. Babıldamalar bilinçli refleksler ve kelimeler ( attığı emziği eliyle gel gel yaparak çağırmak, ağzındaki yemeği bitince haaammm diyerek istemek, babası ona baksın diye babbbaaaa diye seslenmek, odaya girdiğimde geldiiii demek gibi) şeyler var. Aynı aylarda bebeği olan anneler sizin süreciniz nasıl işliyor, endişelenmeli miyim?
B

Beyda N. O. ..

7 Ağustos 2025 17:02
Merhaba. Bizim oğlumuz sekizinci ayına girdi yeni sürünmeye başladı. Başlangıçta göbeği üzerinde dönüyordu birkaç hafta geçince sürünmeye zaten kendileri başlıyorlar. Endişelenmeyin birkaç haftaya sürünecektir. :)
E

Esra A.

7 Ağustos 2025 17:33
Kuzum 9 aya 2 gün vardı benim oğlumda aynu senin bahsettiğin gibiydi kendi kendine oturamazdı oturtunca devrilirdi 4 doktora götürdüm 10.5 ay olana kadar bekle dediler 9 ayu 3 4 gin geçti emeklemeye kendi kendine oturmaya basladı daha 10 aylık olmadı tutunup kalkıyo emin ol bi günde değişiyolsr bahsettiklerin gayet güzek gelişimi olan bebek için rahat etsin hatta tadını çıkar bence bu zamanların ☺️☺️
D

Damla Ş.

7 Ağustos 2025 17:43
Yaaaa çok teşekkür ederim Beyda Nur hanımcım ve Esra hanımcım, çok sağolun :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir