Sürprizli Normal Doğum Hikayem 🩵
140 görüntüleme
R
Rabia T.
10 Haziran 2025 08:59
37 haftalık kontrolümde doktorum hadi bakalım bayramda bol bol yürüyüş yap ve gez diyerek gönderdi (ramazan bayramı 2025) arefe günü 37+3 Sabah uyandım tuvalete gittim nişanım geldiğini fark ettim ama hiçbir sancı hiçbir farklı belirti yoktu doktorum aradım kendisi bayram için yola çıkmıştı bile dedi ki diğer doktorumuz sana bakacak hemen bir muayeneye git nst çekil dedi. Dediği gibi yaptık diğer doktor normal poliklinik muayenesi yaptı bakalım dedi Bir de nstye gir nste de sancılar çıkıyo ben hiç hissetmiyorum alttan bakmak istedi doktor bey ve baktı 6-7 santim açıklık senin doğum başlamış bu akşam doğurursun eve gönderemem. Bir saat kadar bekledik gelen sancıları ben hala hissetmediğimi dile getirdiğim için açıklığımda ilerlediği için suni sancı ile desteklemek istediler suni sancıyı taktılar yarım saat 40 dakika içerisinde sancıları ilk defa hissetmeye ve ağırlaşmaya başlamıştım doğuma girdim ve tabii ki biraz zor biraz kolay ilk deneyimim benim için de kendimden korktum bebekten ziyade omuzlarımda güç kalmamış gibi hissetmiştim ıkınırken. dr dikiş yaparken geldiğinde hiç doğum yapacak birine benzemiyordun diye gülerek durumu dile getiriyordu 😅 ben ise tüm hamilelik sürecinin bitmesine doğumun da sona ermesine sevinerek rahatladım
15 20 gün sonrasını hayal ederken 37+3te doğurdum. (Bebeğimin gelişimi içeride 40 haftalık seyrediyordu)
Normal doğum korkunç bir şey diyemem ama kişiden kişiye çok değişeceğini söyleyebilirim
Ben kendime en kızdığım nokta hiç beklemediğim anda başladığı için korkarak doğuma girdim bir daha doğum yapacak olsam o korkuyu biraz daha kendimden atarım çünkü korkulacak bir şey değil sadece çok doğru ve sakin yönetilebilecek bir süreçtir aslında normal doğum kimsenin doğum hikayesini dinleyerek kendinize yüklemeyin derim
15 20 gün sonrasını hayal ederken 37+3te doğurdum. (Bebeğimin gelişimi içeride 40 haftalık seyrediyordu)
Normal doğum korkunç bir şey diyemem ama kişiden kişiye çok değişeceğini söyleyebilirim
Ben kendime en kızdığım nokta hiç beklemediğim anda başladığı için korkarak doğuma girdim bir daha doğum yapacak olsam o korkuyu biraz daha kendimden atarım çünkü korkulacak bir şey değil sadece çok doğru ve sakin yönetilebilecek bir süreçtir aslında normal doğum kimsenin doğum hikayesini dinleyerek kendinize yüklemeyin derim

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
10 Haziran 2025 16:34
Sizin de anlattiginiz gibi aslında burada süreci gözümüzde biraz fazla büyütüyoruz. Tıbbi kitaplarda 100 doğum 90 tanesini sorunsuz bir şekilde annelerin hiçbir doktor desteği olmadan yapabileceği yazar. Yüzde onluk küçük bir kısımda ise sezaryen ve ek müdahale gerekebilir diye ekler. Bebeğiniz sağlıklı ve mutlu büyüsün ☺️❤️