Sürekli Uyanma

132 görüntüleme
C

Ceren E. Ç. ..

10 Nisan 2026 15:16
Merhaba ,bebeğim 8.5 aylık. Alt iki dişi çıktı, üstlerden biri de çıktı çıkacak. Ama son 1 haftadır gece saat 2.30 civarında uyanıyor ve çok zor uyuyor. 2.30 da uyanınca beşiğinde pış pışlıyorum, yetmiyor kucağıma alıyorum , emziriyorum. , vs vs ama uykuha direniyor. Uyusa bile 1 saat sonra ayakta. Ve bu 1 saat sonra yine aynı döngüye giriyoruz. Yine uyuyor , yine 1 saat sonra uyanıyor. Sabah 7 ye kadar böyle devam ediyor. 7 de kalkıyoruz artık yataktan. Diş dönemi diye midir? Neden olabilir tecrübeli arkadaşlarım fikirlerinize ihtiyacım var😔
M

Merve D.

10 Nisan 2026 15:20
Benim bebeğim 5 buçuk aylık aynı durumları yaşıyorum
H

Hilal ..

10 Nisan 2026 15:46

Zanapkr

Supraktin diye bir ilaç var esasında uyku için kullanılmıyor iştah için kullanılan bir ilaç ama siz yine de uyumadan önce verin bir kaşık işe yarayacağını düşünüyorum derin uyku yapıyor çünkü

bi ilacı rastgele nasıl önerirsiniz sırf uyusun diye böyle cahillik olabilir mi ya her bebek atak dönemi yaşıyor diş sancısı yaşıyor birkaç hafta sürüyor ve geçiyor amacı dışında iştah şurubu diyip uyku yapıyor diye nasıl önerebilirsiniz
C

Ceren E. Ç. ..

10 Nisan 2026 15:47
Bildiğim kadarı ile o ilaç alerji için doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç ve emziren annelerin bile kullanımının hiç olmaması ya da çok sınırlı olması gerektiğini hatırlıyorum. Bu yüzden 2 yaş altı bir bebeğe verilmemeli bilinçsizce. Daha doğal , ya da yapabileceğim bir şey olursa fikirlerinize açığım🙏🏻
H

Hilal ..

10 Nisan 2026 15:50

Zanapkr

Supraktin diye bir ilaç var esasında uyku için kullanılmıyor iştah için kullanılan bir ilaç ama siz yine de uyumadan önce verin bir kaşık işe yarayacağını düşünüyorum derin uyku yapıyor çünkü

Ayrıca araştırıp öğrenin o ilaç sipraktin adında satılıyor asıl amacı alerji ilacı dermatit egzama vs olanlara veriliyor iştah açması tıpkı sizin uyku yapıyor dediğiniz gibi yan etkilerinden biri
H

Hilal ..

10 Nisan 2026 15:53

Ceren Ergi̇n Çi̇nçi̇k

Bildiğim kadarı ile o ilaç alerji için doktor kontrolünde kullanılması gereken bir ilaç ve emziren annelerin bile kullanımının hiç olmaması ya da çok sınırlı olması gerektiğini hatırlıyorum. Bu yüzden 2 yaş altı bir bebeğe verilmemeli bilinçsizce. Daha doğal , ya da yapabileceğim bir şey olursa fikirlerinize açığım

Ay evet Ceren hanım lütfen kullanmayın bebekler genel uyumuyor zaten uyuyan bebeklerde var elbette ama hepimiz geçiyoruz o dönemlerden benim oğlum 10 aylık 7. Ayında her gece neredeyse 1 gafta boyunca çığlık atarak uyanıyordu ağlıyordu bir yerine bir şey olmuş gibi geri uyutmaya sakinleşmesi zor oluyordu sonra farkettim ki gazını çıkaramıyor herhalde sıkıştırıp ağlıyordu o ara diş de çıkarıyordu size tavsiyem aynı saat dilimlerinde uyanıyorsa ondan önce uyanıp uyanmadan müdahale etmeye çalışın meme teklif edin sallayın pış pış yapın ben bunu o şekilde çözmüştüm
Yeşim .

Yeşim ..

10 Nisan 2026 15:55
Tetagil diş granülü çok işe yarıyor. Birde zeytinyağında karanfil bekletip sürerseniz o da iyi geliyor. Diş döneminde uyku problemleri çok oluyor maalesef hızlıca düzelir inşallah.🙏🏻
H

Hilal ..

10 Nisan 2026 15:57

Zanapkr

Öncelikle üslubunuza dikkat edin biz bu ilacı Allah korusun ağır amansız bir hastalıkla kullanmadık doktor önerisiyle kilosu düşük diye kullanılamaz yan etkisi uyku yapıyor biraz bnde kızımın diş sürecinde kullandım işe yaradı bunun neresi cahillik Bn bişy biliyorum ki yorum yapıyorum bişy bilmeden abartıp cahil davranan sizsiniz

Siz önce o doktoru değiştirin bence ya da gidin tekrar sorun çocuğuma alerji ilacını neden verdiniz diye bazı doktorlar baştan savma yapıyor böyle ilaç uyku yapıyor diye yan etkisi var diye verip geçiyorlar sizde işe yaramış olabilir dokunmaıs olabilir ama kullanım amacı dışında bir ilacı öneremezsiniz belki karşımızdaki anne çok çaresiz kaldı ya da öyle bir durumda ne bulsa deneyecek insan bazen denize düşse yılana sarılıyor çünkü belki kullanacak bilinçsizce ve bir şey olacak bunun vebali alınır mı rastgele ilaç adı verip tavsiye vermesin kimse
C

Ceren E. Ç. ..

10 Nisan 2026 15:57

Zanapkr

Abartmayın ya doktor kızıma 6 aylıkken verdi bu kadar kulaktan dolma şeylere inanmayın

Hanım efendi, bebeğim söz konusu olunca abartıp abartmamak beni ilgilendirir. Kulaktan dolma dediğiniz şey ilaç prospektüsünde dahi yazıyor. Sizin doktorunuz sizin çocuğunuz için önermiş olabilir. Her çocuk farklıdır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir