Sürekli Uyanıyor ve Memeyi Almadan Uyumuyor
267 görüntüleme
C
Cansu İ. B.
11 Ocak 2026 11:19
Bebeğim 4 gün sonra 7 aylık olacak. Sadece emerek uyuyor ağzına o meme girmeden gözünü dahi kapamıyor. Hem çok sık uyanıyor hem her uyanmasında meme istiyor. Memesiz asla daldıramıyorum çabalayınca uykusu açılıyor. Uykuma artık dayanamadığım için de yanımda yatırıyorum her uyandığında meme veriyorum. Emzik biberon vs almıyor. Eğitimin bile işe yarayacağını düşünmüyorum. Biraz motivasyona ihtiyacım var açıkçası
G
Gökçe Ç. ..
12 Ocak 2026 23:29
Size verebileceğim tek motivasyon yalnız olmadığınız çünkü aynı durumdayız. Kızım6,5 aylık gece ben de mecburen yanımda yatırmaya başladım çoğu zaman üstüm başım açık halde uyuyakalıyorum umarım kısa sürede geçer güzel anne 🤍
C
Cansu İ. B.
13 Ocak 2026 09:00
İnşallah, bir de plansız bir gebeliğim var şuan 2.5 aylık o da o yüzden de uykuma dayanamıyorum. İlerleyen zamanda uykularım bozulur zaten diye düşünüp o zamanlarda uykusunu düzeltmeye çalışacağım. Önce yatağına alıştırmak sonra odasına alıştırmak istiyorum 10-11 aylıkken. Emerek uyuması sorun değil çok sık uyanması sorun. Belki odasında daha rahat uyur
H
Hilal
13 Ocak 2026 09:38
Birebir ayni durumdayiz. Uykuegitimi de cok zor aglatmadan. Vallaaglatmadan yapabilen ya asiri sabirli ya bebek zaten uykucu dunden razi.
Tecrubeleri duymak isterim
Tecrubeleri duymak isterim
K
Kadriye E.
13 Ocak 2026 23:26
Merhaba öncelikle annelere sabır diliyorum, benimde kızım 3 aylık babada anneannede vs. Sallanarak uyuyor ama bende sadece memeyle uyuyor 7-8 aylıkken bende uyku işe araştırmalar yapıp desteksiz uyutmak istedim artık göğüs uçlarım acıyordu sürekli saatlerce emmesinden gece sık uyanıp emmesinden dolayı aynı şekilde yanıma alıyordum üzerim açıkta uyuyakalıyordum göğüs acısına uyanıyordum kısacası olmadı bende sabredemedim 1 buçuk saat boyunca ağlamaktan vazgeçmedi sabrım taştı çok yoruldum mental olarak memeyi verdim uyudu bunun ardından psikolojimden bahsetmiyorum bile. Şu an hala aynı sorunlar devam ediyor diş çıkarma süreci bizde 4 aylıkken başladı erkenden hala devam ediyor bu da bir etken tabi ki. 11’den önce uyumuyor gece defalarca uyanıyor ve 9-10 gibi uyanıyoruz günde iki uyku yapıyor ortalama 40 dk fazlası yok diyebilirim memeyi tekrar bıraktırmak istiyorum ama psikolojik olarak hazır mıyım sabrım var mı bilmiyorum eziyet etmek istemiyorum kıyamıyorum da
C
Cansu İ. B.
16 Ocak 2026 17:51
Benim de sabrım yok her uyanmasına vermeyeyim diyorum uykusu ayılır korkusuyla veriyorum çünkü dinlenmek istiyor insan uyumak istiyor. Normalimiz bu deyip kabulleniyoruz sonra başkalarında görünce diyoruz ki bu normal değil bilemiyorum
B
Bebut
16 Ocak 2026 20:25
Konuyu merak ettiğim için girip bakmıştım aynı şeyleri mi yaşıyoruz diye .Meger biz aynı şeyleri yaşamakla kalmayıp ,aynı cümleleri bile kuruyoruz .Normalimiz bu galiba dedim geçen gün bende eşime ama içimden o zaman başkaları nasıl uyutuyor normal bu değil dedim .Benim oğluşumda diş cıkarıyır üstelik 2 uykuya düşme egibi bir heyecan peşine düştü 8aylık.Uykuda tutmak için sallıyorum tekrar meme veriyorum gündüz tek basımayum çok yoruluyorum .Uyku aralığı o su busu bizde işlemiyor olmuyor yani .4. Aydan beri kendimi paralıyorum .Gece de defalarca uyanıyor.Uykusu açılacak korkusuyla bende meme veriyorum dedim ya cümlelerimiz bile aynı .Bazen geceleri kendime diyorum benim gibi suan uyanık olan defalarca uyanan anneler var .Mesela sizler varmışsınız .Bir gün uyuyacaklar uyanmayacaklar sabaha kadar ..Büyüsün ben tepesinde çık cıklıcam uyutmicam 😂
C
Cansu İ. B.
17 Ocak 2026 08:03
Bir de ısırmaya başladı tırnaklarıyla çiziyor. Her sabah karar veriyorum bu gece yatağında yatıracağım diye akşam o kadar yorgun oluyorum ki bi de hamilelikten uykusuz oluyorum uyusun da nasıl uyursa uyusun diyorum
D
Damla E. Y.
17 Ocak 2026 08:58
bebeğim 9 aylık bizde böyle uyuyoruz🥹 doktoru uyku kalitesi için emzirmeden uyut diyor ama mümkün değil
C
Cansu İ. B.
17 Ocak 2026 09:26
Emzirip uykuya geçip şöyle 3-4 saat uyusa emip geri uyusa sorun değil ki. 4. Aya kadar böyleydi. Ondan sonra saat başı hatta daha sık uyanmaya başladı ve düzelmiyor
S
Songül H.
17 Ocak 2026 09:28
Benimki de 5 aylık oldu inanılmaz bitkin ve uykusuzum resmen çığlık atarak uyanıyor oğlum ve memeyi almadan kesinlikle tekrar uyumuyor şaşkına döndük uyanmaktan yanınıza mümkün olduğunca almayın ben iki gece önce pes edip aldım tekrar dalmadığı için bu defa kendime gelince resmen çocuğun üzerinde buldum kendimi onu nasıl sarstığımı o korkumu size anlatamam Allah korusun
E
E P.
17 Ocak 2026 09:59
10 aylık aynı durumdayız, hatta bende 3-4 saatte bir uyansa bile yeter sabaha kadar uyumasını hayal bile edemiyorum diyorum, diş çıkarma sürecinde değil, gündüz uykuları iyi bile olsa,en az 5-6 sefer kalkıyor, bence memeye bağımlı tüm bebekler böyle ve emzirmeyi kesmeden bu durum böyle devam edecek gibi