Sürekli Tekrarlayan Kabızlık
27 görüntüleme
Ö
Öykü K.
24 Kasım 2025 08:44
bebeğim 14 aylık. anne sütü ve mama yok sadece yemek yiyor. uykusuna göre değişen 4 yada 5 öğünü var.1 gün içerisinde tükettikleri şöyle:
1 öğün mutlaka meyve (muhallebi tarzı)
1 öğün et grubu (kırmızı et, tavuk ya da balık)
1 öğün yumurta (genelde kahvaltıda ve kahvaltılıklarla birlikte)
1 öğün de sebze ya da bakliyat ağırlıklı bir yemek.
uykusuna göre 5.öğünü süt ya da yoğurt oluyor hafif geçirsin diye ara öğün tarzında.
kabızlığı sürekli tekrarlıyor. her gün düzenli olarak kefirini içer, yulaf her gün olmasa da yer. avokado, tahin, ceviz gibi yağlı gıdaları da günde en az 1 öğününde yiyor. kabızlıktan kastım ağlayarak kaka yapma ve böyle küçük küçük ve sert kakalar yapma. makarna ağzına bile koymaz sevmediği için. patates ve pilav çok nadir yer. patates genelde çorbaların içinde falan. pilav da yemeklerin yanında koyunca max 1 yemek kaşığı koyarım, ki yemekte patates ya da pirinç varsa koymam bile.
bazen günün son öğününü kayısı ve hurmayı biraz haşlayıp püre yapıyorum o bazen iyi geliyor ama bazen de işe yaramıyor. duphalac kullanıyoruz onu da en fazla 1 hafta kullanabiliyoruz diye sürekli kullanamıyoruz haliyle. su tüketimi de bence yeterli, günde 750 ml 1 lt arası su içiyor.
şu an 3 tane birden azı dişi çıkarıyor, diş ishal yapar derler keşke yapsa :))
yani ne yapacağımı şaşırdım gören de sanacak ki bu çocuk her gün lapa ya da pilav falan yiyor. daha ne yapabilirim ne tavsiye edersiniz?
1 öğün mutlaka meyve (muhallebi tarzı)
1 öğün et grubu (kırmızı et, tavuk ya da balık)
1 öğün yumurta (genelde kahvaltıda ve kahvaltılıklarla birlikte)
1 öğün de sebze ya da bakliyat ağırlıklı bir yemek.
uykusuna göre 5.öğünü süt ya da yoğurt oluyor hafif geçirsin diye ara öğün tarzında.
kabızlığı sürekli tekrarlıyor. her gün düzenli olarak kefirini içer, yulaf her gün olmasa da yer. avokado, tahin, ceviz gibi yağlı gıdaları da günde en az 1 öğününde yiyor. kabızlıktan kastım ağlayarak kaka yapma ve böyle küçük küçük ve sert kakalar yapma. makarna ağzına bile koymaz sevmediği için. patates ve pilav çok nadir yer. patates genelde çorbaların içinde falan. pilav da yemeklerin yanında koyunca max 1 yemek kaşığı koyarım, ki yemekte patates ya da pirinç varsa koymam bile.
bazen günün son öğününü kayısı ve hurmayı biraz haşlayıp püre yapıyorum o bazen iyi geliyor ama bazen de işe yaramıyor. duphalac kullanıyoruz onu da en fazla 1 hafta kullanabiliyoruz diye sürekli kullanamıyoruz haliyle. su tüketimi de bence yeterli, günde 750 ml 1 lt arası su içiyor.
şu an 3 tane birden azı dişi çıkarıyor, diş ishal yapar derler keşke yapsa :))
yani ne yapacağımı şaşırdım gören de sanacak ki bu çocuk her gün lapa ya da pilav falan yiyor. daha ne yapabilirim ne tavsiye edersiniz?
Ö
Öykü K.
24 Kasım 2025 08:47
zeytinyağı demeyin bütün yemekleri zeytinyağıyla pişiyor, yumurtasına ekstra koyuyorum mesela haşlanmış yumurta peynir ve zeytinyağını çatalla eziyorum çok seviyor. günde 1 tatlı kaşığı normal veriyorum belki bağırsakları yumuşar diye. bazen poposuna bile sürüyorum çıkarken yumuşak çıkmasına yarar mı acaba diye. çoğunlukla işe yaramıyor. demir ilacı kabız yapmıyor bu arada. doğduğundan beri aynısını kullanıyoruz kabızlık problemi son 2 aydır falan var.
E
Eylem G. ..
24 Kasım 2025 09:03
Ayni sorun bizdede var asla çözemiyorum kabızlığın neden olduğunu herşeye dikkat etmeye çalışıyoruz ama yine aynı