Sürekli Memede Olma
234 görüntüleme
E
Elif
Premium Üye
23 Haziran 2026 15:46
45 günlük bebeğim sürekli memede emiyor uyuyor hiç ayrılmıyor nerdeyse. Meme dışında sürekli kriz şeklinde ağlıyor sakinleşmesi için mecbur memeye geliyor. Bu sefer sürekli emince süt mü yetmiyor gaz mı sıkıyor o yüzden mi ağlıyor meme dışında uyumuyor diye düşünür oldum. Bunu yaşayanlar var mı
İ
İrem Ü.
23 Haziran 2026 17:02
Benim bebeğim de öyleydi her ağladığında meme ver dediler dr dahil sarılığı da vardı şimdi meme bağımlısı oldu 12 haftalık. Kilo alımı ve çişli vez sayısı da önemli memede uyuması normal biz de hala öyleyiz
İ
İrem Ü.
23 Haziran 2026 17:03
Gaz sancısı ağlamasında ayaklarını karnına çekip çok yüksek perdeden tiz ağlıyor benim yavrum, biz geç kalmışız damlaya başlamak için dr atlamıştı. Siz kendiniz sorun muhakkak
N
Nilay
Premium Üye
23 Haziran 2026 17:19
6. hafta ağlamanın en yoğun olduğu hafta zaten azıcık dayanın sonra yavaş yavaş azalıyor. Sadece daha sindirmeden emziriyorsanız çok gaz yapar o da çok ağlatır. Benim doktorum emzirme aralıklarımı biraz açtırtmıştı siz de yine bir doktorunuza danışın isterseniz.
D
Damla M.
23 Haziran 2026 17:39
Ah ilk 3 ay hep öyle olur. Bütün bebekler aynı endişe etme 1. Ayda kilo alımı iyiyse sütün de yeterlidir zaten onu da düşünme. Zaten günde 6 tane dolu bezi olıyırsa doyuyordur. Bunlar hep geçici şeyler kafaya takma sadece bebeğine odaklan istediği kadar emsin. Unutma onun tek ihtiyacı karnını doyurmak değil sende huzur buluyor sakinleşiyor. Tabi sürekli emdiği için ister istemez gaz da yutuyor tek memeyi 20 dk emzir sonra gazını çıkar mutlaka ve diğer memeye geç sonra yine gaz yine diğer meme
A
Azime ..
23 Haziran 2026 18:35
Benim bebeğim de 45 günlük birebir aynı durumu yaşıyoruz ve aynı düşüncedeyim. Meme reddi vardı 25. Günde döndü süt mü yetmiyor diye de tedirgin oluyorum. Uykusu da az, memede uyuyor gazını almaya çalışırken uyanıyor, ağlıyor tekrar meme istiyor garip bir döngüdeyiz daha kolaylaşır inş zamanla
E
Elif
Premium Üye
23 Haziran 2026 18:39
Evet sürekli aynı döngü memede uyuduğu için gazını doğru düzgün çıkaramıyorum. Dışarıya çıkabiliyor musunuz Sürekli meme isteyecek ağlayacak diye her şeyi kısıtlar oldum çıkamaz oldum
M
Melisa P.
23 Haziran 2026 19:31
Evet sürekli aynı döngü memede uyuduğu için gazını doğru düzgün çıkaramıyorum. Dışarıya çıkabiliyor musunuz Sürekli meme isteyecek ağlayacak diye her şeyi kısıtlar oldum çıkamaz oldum
M
Merve S.
23 Haziran 2026 19:46
Canlarım 4.5 aydan sesleniyorum hepsi geçiyor 🌸 benim artı olarak kabızlıkta vardı ama 4 e girince hersey geçti. memede uyurdu saaatlerceee ama şimdi kısacık kalıyor toplasan 15/20 dk. tadını çıkarın korkmayın sütünüz yetiyordur yetmese az çiş yapar kilo alımı düşer. dışarı çıkmaktan korkmayın emzirme önlüğüyle emzirin öylelikle alışırsınız bebişede iyi gelir
İ
İrem Ü.
23 Haziran 2026 19:52
Canlarım 4.5 aydan sesleniyorum hepsi geçiyor 🌸 benim artı olarak kabızlıkta vardı ama 4 e girince hersey geçti. memede uyurdu saaatlerceee ama şimdi kısacık kalıyor toplasan 15/20 dk. tadını çıkarın korkmayın sütünüz yetiyordur yetmese az çiş yapar kilo alımı düşer. dışarı çıkmaktan korkmayın emzirme önlüğüyle emzirin öylelikle alışırsınız bebişede iyi gelir
M
Merve S.
23 Haziran 2026 19:55
Bebişinizi nasıl uyutuyorsunuz
İ
İrem Ü.
23 Haziran 2026 20:01
2 aylıkken mi tebrik ediyorum. Benimki memede uyuyor ama yerine kaçıncı dk da koyduğumdan bağımsız olarak uyanıyor genelde
A
Azime ..
23 Haziran 2026 20:25
A
Azime ..
23 Haziran 2026 20:26
ben 2 aylıkken uyku eğitimi verdim sizin için erken olabilir ama hala bazen emerken uyuyor yerine koyuyorum uyuyo

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye23 Haziran 2026 20:46
Bebeğinin sürekli memede olma durumu normal bir şey mi, yoksa bir sorun mu?
Bebekler doğumdan sonra bir süre kolik yaşayabilir. Bu durum 3-4. haftalarda başlayıp 6. haftalarda azalır.
Bebeğin meme dışında uyuyamaması ve sürekli meme emmesi aşırı sıkıntılı bir durum.
### Sürekli Meme Emmesinin Sebepleri
1. Süt Yetiştirme: Bebeğinizi emzirdiğiniz için sütünüz yetmiyor olabilir.
2. Gaz Problemi: Bağırsaklarda gaz birikmesi bebeğinizin huzursuz olmasına neden olabilir.
3. Kolesterol veya Alerji: Bebeğinizin sindirim sistemi olgunlaşmamış olabilir veya alerjisi olabilir.
### Çözüm Önerileri
1. Bebeğinizi sık sık besleyin: Bebeğinizi düzenli aralıklarla besleyerek süt üretimini arttırabilirsiniz.
2. Gazı rahatlatın: Bebeğinizin gazını çıkarmak için dik oturtun, bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirin veya karın masajı yapın.
3. Sütünüzü kontrol edin: Sütünüzün yeterli olup olmadığını kontrol etmek için bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirin ve idrarını kontrol edin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin doktoruna danışarak süt üretimini arttırıcı yöntemler veya gaz giderici ilaçlar hakkında bilgi alın.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
Bebekler doğumdan sonra bir süre kolik yaşayabilir. Bu durum 3-4. haftalarda başlayıp 6. haftalarda azalır.
Bebeğin meme dışında uyuyamaması ve sürekli meme emmesi aşırı sıkıntılı bir durum.
### Sürekli Meme Emmesinin Sebepleri
1. Süt Yetiştirme: Bebeğinizi emzirdiğiniz için sütünüz yetmiyor olabilir.
2. Gaz Problemi: Bağırsaklarda gaz birikmesi bebeğinizin huzursuz olmasına neden olabilir.
3. Kolesterol veya Alerji: Bebeğinizin sindirim sistemi olgunlaşmamış olabilir veya alerjisi olabilir.
### Çözüm Önerileri
1. Bebeğinizi sık sık besleyin: Bebeğinizi düzenli aralıklarla besleyerek süt üretimini arttırabilirsiniz.
2. Gazı rahatlatın: Bebeğinizin gazını çıkarmak için dik oturtun, bisiklet sürer gibi bacaklarını hareket ettirin veya karın masajı yapın.
3. Sütünüzü kontrol edin: Sütünüzün yeterli olup olmadığını kontrol etmek için bebeğinizin bezini düzenli olarak değiştirin ve idrarını kontrol edin.
4. Doktorunuza danışın: Bebeğinizin doktoruna danışarak süt üretimini arttırıcı yöntemler veya gaz giderici ilaçlar hakkında bilgi alın.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
M
Merve S.
23 Haziran 2026 20:48
ben şuan her 1 bucuk saatte bir uyutuyorum ama bebek küçükse 2 aylık falan mesela diyelim ki herhangi bir uykuya geçti yarım saat bile olsa öğlen 1 den baz alalım 13:30 uyandı emzirdiniz oyaladınız kitap vs konustunuz 14:30 da karanlık odaya geçiyorum ve uykuya geçirrirken sürekli kullandığım tek sabit bir ninni var onu açıyorum önce kucağımda pışpışlıyorum sizin bebeğiniz nasıl sakinleşiyorsa kucağınızda öyle yapın sonra ben beşiğine koyup uyuyana kadar sallıyordum ilk üç dört gün çok zor geçti ama böyle böyle alıştı aksam da en son uyanıklık saatini 6 ya ayarladım 6 dan sonra 8 e kadar oyaladım 7 bucuk fibi hergün duş aldırdım tabi duşa yarı aç soktum ki çıkınca emsin uyusun diye 8 de emzirdim ninnisini açtım uyuttum gece uykusuna geçirdim şuan ki rutini anlatayım 6 da güne başlarız 7 buçuk gibi uykuya tekrar geçeriz yarım saat veya 1 saat uyur uyanır zamanlama tutarım 1 bucuk saat sonra tekrar uyuturum taaaki şuan 6 ya kadar tabi bebeğim büyüdüğü için benim şuan uyku saati akşam 9 o saate kadar yoruluyor uyku çöküyor mızmızlanıyor yıkıyorum hemen yatırıyorum sabah 6 ya kadar da 3 saat arayla 3 kere uyanıp emip yatıyor chatcpt ye de uyku eğitimi verir misin bana dediğinizde oda size anlatacaktır. tabi hâlâ ağlamalar oluyor atak ve aşı zamanlarımızda uykumuz bozuluyor ama iki güne geri eski rutine dönüyoruz. biraz uykuya zorlamak lazım
Yükleniyor...