Sürekli Emme İsteği
149 görüntüleme

Cansu K.
23 Temmuz 2025 11:49
Arkadaşlar merhaba,
13 günlük bir bebeğim var. Sürekli memede kalmak istiyor. Doktorum da bana seni emzik olarak kullanmak istiyor buna izin verme, her iki memeyi de 15 dk emzir yeter dedi. Fakat öyle yapınca asla durmuyor çok ağlıyor. Karnı doyunca zaten sakinleşip uyuyor. Bu durumu yaşayan var mı
13 günlük bir bebeğim var. Sürekli memede kalmak istiyor. Doktorum da bana seni emzik olarak kullanmak istiyor buna izin verme, her iki memeyi de 15 dk emzir yeter dedi. Fakat öyle yapınca asla durmuyor çok ağlıyor. Karnı doyunca zaten sakinleşip uyuyor. Bu durumu yaşayan var mı
R
Rumeysa K.
23 Temmuz 2025 11:57
Daha 13 günlükmüş bebeğiniz bırakın emzik olarak kullansın. Hava çok sıcak, istiyorsa tutun memede. Sonra bırakıyorlar zaten. Tutuyorsa emzik de verebilirsiniz. Gazı da olabilir, dikkatli gözlemleyin

Cansu K.
23 Temmuz 2025 11:59
Gazı olduğu zaman ayaklarını karnına çekip ağlıyor, gaz sancısı değil farkındayım aslında. Ama gününe göre çok fazla besleniyor. 120 ccye kadar yemek istiyor
M
Muhsine
23 Temmuz 2025 12:09
Belki de doymuyor. Küçücük bence de şimdi onun emziği de olmanızda bir sakınca yok. Sakinleşmek için size muhtaç
A
Aslıhan G.
23 Temmuz 2025 12:33
Kesinlikle doktorunuzu dinlemeyin. Bebekler sadece aç olduğunda emmek istemez . Ki 40 gune kadr hala sizi kendi bedeninin parcasi sanarlarmış oyle diyorlar. Benim bebeğim su an tam 8 aylik ve inanın 3 ay yapışık ikiz gibi yasadik uyurken bile kucagimda uyurdu yere koyunca uyanirdi ama simdi o kadr mutlu o kadr pozitif bi bebek ki görenler hayret ediyor bense bebeklik döneminin anneye doyum saglayarak gectigi icin böyle mutlu olduğunu düşünüyorum cunku ben onu hiç aglatmadim evet ilk 3 ay cok zordu sırt agrisi bel agrisi işler kaldı bazen aksam 5e kadr yemek yemedigimi biliyorum ama yine olsa yine aynisini yaparim su an o kadr keyifli ki annelik sanki bana tesekkur edercesine keyif veriyor bana bebeğim Allaha sukurler olsun siz de sabredin ve sadece bebeginizin ihtiyaclarini dinleyin bence ona buna kulak tıkayın bi bebegi en iyi annesi tanir
M
Muhsine
23 Temmuz 2025 15:15
Aslıhan hanım, peki hala sürekli kucağınızda mı olmak istiyor, yoksa bağımsız mı
H
Hatice K. ..
23 Temmuz 2025 15:41
Bebeğim 35 günlük aynı sorun yaşıyorum sürekli meme istiyor sütüm dolmadan emiyor doyuyor mu anlamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım . Emzik gibi de kullanıyor . Doymuyor diye düşünüyorum tatmin olsa memeyi bırakır gibi geliyor.

Cansu K.
23 Temmuz 2025 15:43
Doktor bana demişti ki günde 5-6 adet dolu çişli bez çıkarıyorsa doyuyordur.

Cansu K. E.
Emzirme Danışmanı
23 Temmuz 2025 16:40
Doktorunuzu dinlemeyin (ilk kez böyle bir cümle kullanıyorum ama maalesef öyle)
13 günlük bebeğin çene kasları güçlenmediği için bazen çabuk yorulur 45 dk ya kadar memede kalabilir emer uyuklar dinlenir emer tekrar duraksar böyle gider. 15 dk için aktif emerse yeterli olur ama ne yazıkki yenidoğan bunu yapamaz yorulur. Siz mümkün oldukça emzirin süreye takılmayın, bırakın ilk aylarda doktorunuzun tabiriyle emzik olarak kullansın çenesi güçlensin bunun bir zararı yok, emzik olarak kullanma dediğimiz tabir daha büyük bebeklerde sorun kabul edilebilir sizde değil. O ne kadar uzun emerse sizin sütünüzde ona göre artacak.
13 günlük bebeğin çene kasları güçlenmediği için bazen çabuk yorulur 45 dk ya kadar memede kalabilir emer uyuklar dinlenir emer tekrar duraksar böyle gider. 15 dk için aktif emerse yeterli olur ama ne yazıkki yenidoğan bunu yapamaz yorulur. Siz mümkün oldukça emzirin süreye takılmayın, bırakın ilk aylarda doktorunuzun tabiriyle emzik olarak kullansın çenesi güçlensin bunun bir zararı yok, emzik olarak kullanma dediğimiz tabir daha büyük bebeklerde sorun kabul edilebilir sizde değil. O ne kadar uzun emerse sizin sütünüzde ona göre artacak.

Cansu K.
23 Temmuz 2025 16:44
Teşekkür ederim Cansu Hanım 🙏
Z
Zehra Ç.
23 Temmuz 2025 20:33
Çok ilginç hangi doktor böyle söylüyor ki günümüzde benim doktorumda emzik sensin demişti. Yoruluyor ve karnını doyuramadan uyuyakalıyor bu yüzden sık sık memeye geliyorlar bence benimki de öyleydi ilk zamanlar 43 günlük olduk artık doyurabiliyor kendini. Bence her yeni doğan bu durumu yaşıyor.

Cansu K.
23 Temmuz 2025 20:36
Kesinlikle bende öyle düşünüyordum; emzik biziz onlar için zaten. Doktor görüşü olduğu için kafamı karıştırdı. Normalde çok umursamam söylenene ama uzmandan böyle bir şey duyunca çok ikilemde kalmıştım. Ama yorumlar beni rahatlattı
A
Aslıhan G.
23 Temmuz 2025 20:39
Muhsine hanım şu an benden bagimsiz duruyor cok şükür 3 saate yakin emme saati gelene kadar herhangi biri oyalayabiliyor yabancılama da yok herkesle duruyor