Sürekli Ağlama
229 görüntüleme
A
Aleyna Ö. A.
6 Mayıs 2026 18:16
18 aylık oglum sürekli aglıyor doğduğundan beri hep mızmız ve aglakdı hala da aynı altını değişiyorum aglıyor üstünü giydiriyorum aglıyor yemek yediriyorum aglıyor herseyi aglayarak yaptırmak istiyor ve bu yüzden konuşmuyor bile sürekli mızmızlık ve ağlayarak kendini ifade etmeye çalişiyor daha önce doktora da götürdüm bir sorun yoktu ama bu ağlayarak ifade etme durumuna nasıl engel olacağım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye7 Mayıs 2026 18:25
Bebeğiniz 18 aylık ve sürekli ağlıyor. Bu durum sizi oldukça zorluyor. Öncelikle şunu belirtmek isterim ki her bebek farklıdır ve bazı dönemlerde ağlama krizleri normaldir.
Ağlama nedenleri çeşitli olabilir:
Diş çıkarma: Bebeğinizin diş çıkarma dönemi olabilir. Bu durum ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
Ayrılık kaygısı: Bebeğiniz ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin sizden ayrı kalmak istememesi ve ağlamasına neden olabilir.
* Geçiş dönemi: 18 ay, bebekler için önemli bir geçiş dönemidir. Bebeğinizin kişiliği ve davranışları değişiyor olabilir.
Ağlama krizlerine nasıl müdahale edebilirsiniz:
1. Sakin kalın: Bebeğinizin ağladığını gördüğünüzde sakin kalmaya çalışın. Bebeğiniz sizin duygularınızı hissedebilir.
2. Güvenlik ve rahatlık sağlayın: Bebeğinizin güvende ve rahat hissetmesini sağlayın.
3. İletişim kurun: Bebeğinizle konuşun ve ona hissettiğini ifade edin.
4. Rutini koruyun: Bebeğinizin günlük rutini koruyun. Bu, bebeğinizin güvende hissetmesini sağlayabilir.
Doktorunuza danışarak bebeğinizin ağlama krizlerini nasıl yönetebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Sürekli Ağlıyor
2. Ağlama Krizleri
3. Aşırı Ağlama
Ağlama nedenleri çeşitli olabilir:
Diş çıkarma: Bebeğinizin diş çıkarma dönemi olabilir. Bu durum ağrıya ve huzursuzluğa neden olabilir.
Ayrılık kaygısı: Bebeğiniz ayrılık kaygısı yaşıyor olabilir. Bu durum, bebeğinizin sizden ayrı kalmak istememesi ve ağlamasına neden olabilir.
* Geçiş dönemi: 18 ay, bebekler için önemli bir geçiş dönemidir. Bebeğinizin kişiliği ve davranışları değişiyor olabilir.
Ağlama krizlerine nasıl müdahale edebilirsiniz:
1. Sakin kalın: Bebeğinizin ağladığını gördüğünüzde sakin kalmaya çalışın. Bebeğiniz sizin duygularınızı hissedebilir.
2. Güvenlik ve rahatlık sağlayın: Bebeğinizin güvende ve rahat hissetmesini sağlayın.
3. İletişim kurun: Bebeğinizle konuşun ve ona hissettiğini ifade edin.
4. Rutini koruyun: Bebeğinizin günlük rutini koruyun. Bu, bebeğinizin güvende hissetmesini sağlayabilir.
Doktorunuza danışarak bebeğinizin ağlama krizlerini nasıl yönetebileceğiniz konusunda daha fazla bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 6 Aylık Sürekli Ağlıyor
2. Ağlama Krizleri
3. Aşırı Ağlama
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...