Sür Tıkanıklığı Süt Kesilmesi?
71 görüntüleme
B
Beyza A. Y.
7 Ocak 2026 01:56
5 buçuk aylık bebeğim var sol memede aksiller kısmında süt tıkanıklığım oluştu genel cerrahiye gittim biraz masajla açtılar. Bende sürekli masaj yapıyorum sertlik biraz daha azaldı ancak sütüm çok az geliyor. 4-5 civari memelerin dolgun olduğu zaman sağım ve masaj yaptım sol memeden 30 cc bile çıkmadı sağ memeninde akışı az gibi. Bebeğim sol memeden içmek istemiyor. Sağ memeyi de bu sefer çok istemedi. Acaba sütüm mü kesildi anlayamadım lütfen yardımcı olun
E
Esra G. Ç.
7 Ocak 2026 03:22
Benim bebeğim de sağ memeden emmiypr.ara sıra elle sağım yapıyorum kesilmesin diye. Sol mememle besliyorum sadece ve yetiyor. Zaten çoğu doktor iki meme ikiz bebek içindir der. Tek meme çocuklarımızı doyurur. Ayrıca makineler göğsü tam boşaltmıyor. Bebek daha çok vakumlu çekiyor.
G
Gdkmc
7 Ocak 2026 04:55
Powerpumping yapın
Z
Zeynep O. K.
7 Ocak 2026 05:20
Bol bol emzirmeye çalışın süt kanallları açılsın diye memeye sıcak bir havluyla kompres yapın duşa girin sıcak suyla sabunla ovun elinizi yumruk yapın parmaklarınızı tarak gibi düşünün memenin yukarıdan meme ucuna doğru sürekli masajyapın uyarın damarları dereotu yulaf tahin ve gofret yiyin bunlar sütün aşağı inmesini sağlıyor benimde öyle oldu ama bebek hemşire mızve doktorumuz bu tavsiyelerde bulundu geçti sonra bu arada las gevşetici krem dekullanmıştım sizede bir fikir olabilir
Ş
Şilan
8 Ocak 2026 15:53
Bı kaseye ılıktan azıcık bi sıcak su koyun. içine Epsom tuzu koyun. Göğsünüzü kaseye daldırın. 10 15 dk bekleyin. Kendiliğinden sütün aktığına şahit olacaksınız. Bunu birkaç defa tekrarlayın. Bı de bebeğinize hep o göğsü dokundurun.