Şüphelenmeli Miyim?

203 görüntüleme
İ

İpek

1 Ağustos 2025 20:34
Merhaba, kızım 21 haftalık oldu.Beni ve babayı tanıyor, seslere duyarlı, oyuncaklarına uzanıyor ve kavrıyor, nesne takibi var, kendi kendine sesler çıkarabiliyor, başını dik tutabiliyor ama bazen sessizliğe bürünüyor gözleri dalıyor(uyku öncesi veya sonrası fark etmiyor) ve ismine bakmıyor(işitme testinden geçmişti) bu durumda otizmden veya başka bir gelişimsel sorundan şüphelenmeli miyim?
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

1 Ağustos 2025 20:49
Merhaba 🌸
21 haftalık (yaklaşık 5 aylık) bebekler genellikle ellerini keşfetmeye başlar, oyuncaklara uzanır ve ağızlarına götürürler. Karnının üstünde daha uzun süre durabilir, başını rahatça kaldırabilirler. Çıngırak gibi sesli oyuncaklara tepki verir, tanıdık yüzlere gülümseyebilirler 😊

Aynı zamanda seslere daha çok tepki verirler ve kendi seslerini keşfetmeye başlarlar (baba, agu gibi). Her bebeğin gelişim hızı farklıdır, ama bunlar genel beklenen becerilerdendir 🌿

İstersen gelişimini birlikte değerlendirebiliriz Samsunçocukgelişimiveuyku sayfasını takip ederek bana ulaşabilirsin
İ

İpek

1 Ağustos 2025 21:25
Tesekkur ederim Didem Hanım ama sorumun cevabını pek alamadım, yani ayına göre normal davranıyor peki, ama ismine henüz tepki vermemesi veya arada bir dalması normal mi degil mi bunu sormak istedim aslında.
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

1 Ağustos 2025 21:50
İpek hanım merhabalar, çocuğunuzun gösterdiği gelişimler oldukça güzel. Dalma konusu biraz daha endişe verici. Mümkün oldukça bu dalmalari video çekerek uzman değerlendirmesi almanızı öneririm.
İ

İpek

2 Ağustos 2025 02:23
Tesekkurler

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir