Sünnette Genel Anestezi Sakıncalı mı?

133 görüntüleme
K

Kübra N. B. B.

15 Temmuz 2025 22:32
Merhabalar, 3.5aylık bebeğim sünnet olsun istedim, doktor genel anestezi dedi. Neden lokal değil ve genel anestezi el kadar bebe için sakıncalı değil mi? Sakıncalı ise ne tür dezavantaj doğurur? Teşekkürler
M

Merve Ç. G.

15 Temmuz 2025 22:35
Ben 2 gün önce lokal yaptırdım. Ablamım arkadaşının çocuğu başka bir operasyon için genel anestezi yaptırmış, Allah korusun bebiş bitkisel hayatta :(
K

Kübra N. B. B.

15 Temmuz 2025 23:06
Bebeğiniz kaç aylık? Lokal veya genel biz belirleyebilir miyiz? Yoksa doktor önerisine mi uymalıyız?
B

Betül ..

16 Temmuz 2025 18:00
Bizde 4 aylik lokal yaptırdık inanın hic bisey hissetmedi. Özel hastaneydi bizim yaptırdığımız.
K

Kübra N. B. B.

16 Temmuz 2025 18:01
İstanbul’da ise doktoru önerir misiniz Betül Hanım?
D

Demet Ö.

16 Temmuz 2025 21:39
6 aylık bebeğim 3 gün önce lokal le yaptırdık ilk iki gün çok zor geçti ama şükür bugün daha iyi. Genel anestezi bebeğin uzun süre aç kalmasına neden oluyor diye duydum ne kadar doğru bilmiyorum ama bebeğin uyanması uzun sürüyor o yüzden mantıklı geldi ayrıca genel anesteziyi her bebeğin bünyesi kaldırmayabilir ve vücudundan atması da zor bence.
M

Minel S. Ç.

16 Temmuz 2025 21:42
3.5 aylıkken lokal anestezi ile dikişli sünnet yaptırdım, aynı günün akşamı neredeyse her şey yoluna girmişti tavsiye ederim gerekirse farklı bir doktor tercih edin. Genel cerrahların yanı sıra üroloji doktorları da sünnet yapabiliyor.
B

Betül ..

16 Temmuz 2025 22:08
Evet istanbulda.
Dr. İzzettin Yılmaz Üsküdar hospitaltürk hastanesi. Ücreti 7bin ile 10bin Tl arası değişiyor.
Sünnetinden memnunuz sadece suan biraz yapışıklık var gibi onu da doktor beyle irtibattayiz gidermeye çalışıyoruz.
Detayli süreç söyle ilerledi: sünnet olduk önce krem ile uyuşturup sonrasında lokal anestezi oldu. Sünnet öncesi cocuk ac oluyor sünnet esnasında sağılan sütü veya mama veriliyor. Doktor bey sünneti gerçekleştiriyor. Toplam 5 dakikada bitiyor.
Merve B.

Merve B.

19 Temmuz 2025 05:56
Keisnlikle lokal. Uğraşmak istemeyen doktorlar genel diyorlar çok araştırdım. Özellikle hastaneler bunu yapıyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir