Sunnet Yaptırmama

218 görüntüleme
E

Emel

11 Mart 2026 00:35
doktorumuz gerekli muayeneyi yaptı ve tıbben sunnet yaptırmamıza gerek yok

zaten oluşturabileceği komplikasyonları düşününce bende yaptırma taraftarı degilim oglumun kendi bedeni onun fikrini almadan bu tarz bir estetik islem yapılması bir çesit istismar bence (kulaklarının deildirilmesi gibi)

İsin dini boyutunu bir kenara bırakacak olursak okullarda vs cocuklar arasında bu konular gececek illa ki o donemlerde oglum cok dıslanır mı dalga konusu olur mu gibi pek cok kafamı kurcalayan konu var

Sunnet yaptırmayan annelerim sizlerin fikirlerini merak ediyorum bu konuda🌸
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Mart 2026 00:49
Öncelikle sizin ve evladınızin bileceği bişey büyüyünce aralarında muhakkak olucak dini boyutuda her çocuk İslam dini üzerine dogar anne babası değiştirir buyruluyor bilginize saygı duyuyorum belki ileride fikriniz değişir ben bişey merak ettim doktor neden tıbben gerek yok dedi doğuştan sünnetli mi yoksa böyle kalsın bişey olmaz gibi mi bişey dedi
E

Emel

11 Mart 2026 01:16

Hatice Celik

Öncelikle sizin ve evladınızin bileceği bişey büyüyünce aralarında muhakkak olucak dini boyutuda her çocuk İslam dini üzerine dogar anne babası değiştirir buyruluyor bilginize saygı duyuyorum belki ileride fikriniz değişir ben bişey merak ettim doktor neden tıbben gerek yok dedi doğuştan sünnetli mi yoksa böyle kalsın bişey olmaz gibi mi bişey dedi

Sunnet bildiğiniz gibi penisin ucunda bulunan deriyi alma islemi normalde alınması gerekmiyor bazen bazı bebeklerde bu deri peniste darlık vs yapabiliyormus bizde oyle bir durum yokmus yani

isin dini boyutlarını konuşmak istemiyorum tesekkurler🙏
A

Arzu.G

11 Mart 2026 01:28
Ben yaptırdım ama yaptırmayana da saygı duyuyorum açıkçası bu aşı karşıtlığı gibi bir durum değil çünkü hayatı önem taşımıyor başkalarına zarar vermiyor herkesin kendi tercihi olabilecek bir durum .dalga konusu dislanmaya gelince de çocuklar belli bir dönemde o kadar acımasız ki yüzlerindeki sivilceyle de dalga geçecekler kulaklarının kepçe olmasıyla da bazen ortada hicbirsey yokken de yaşayabilirler bu durumu maalesef .siz herşeyi dört dörtlük yapsanız da toplum baskısı yetiştirilme şekli her çocuk farklı büyüyor her zaman aynı hassasiyetle yaklaşmayacaklar birbirlerine . Okula başlayacağı zaman mahremiyet eğitimlerine bunu da dahil edersiniz her zaman ozguvenle cevabını verir karşısındakilere .gerekirse bir pedagog daha detaylı yönlendirir zaten . şimdiden kafanıza tamayın hem belli mi olur belki bizim bebeklerimiz büyüyünce daha bilinçli daha saygılı bir nesil olurlar daha güzel dertlerimiz olur .inşallah
Hatice C. .

Hatice C. ..

11 Mart 2026 02:02

Emel

Sunnet bildiğiniz gibi penisin ucunda bulunan deriyi alma islemi normalde alınması gerekmiyor bazen bazı bebeklerde bu deri peniste darlık vs yapabiliyormus bizde oyle bir durum yokmus yani

isin dini boyutlarını konuşmak istemiyorum tesekkurler

Merakım dediğim gibi doktorun dediği tıbben gerek yok kısmınaydi diğer yandan en başta da belirttim saygı duyuyorum naçizane dinî kısmı da hatırlatmaydi teşekkür ederim bilgilenmis oldum
Z

Zübeyde Ç.

10 Nisan 2026 11:49
Ben de aynı şekilde düşünüyorum eğer gerekli değilse yaptırmak istemiyorum kesinlikle kendi bedeni sonuçta. Bence dışlama konusunu hiç düşünmeyin.
E

Emine A.

10 Nisan 2026 11:55
2 aylıkken çevre ve baba baskısı yüzünden yaptırmayı kabul ettim şimdi 5 aylık keşke yaptırmasaydım diyorum o kadar acı içinde kıvranıyordu ki günlerce ağlama krizi idrarını yapınca nefesi kesiliyordu ve birde evde yaptırdık diye enfeksiyonda oldu sakın yaptırmayın
D

Damla B.

13 Nisan 2026 07:40
Cocuklar her zaman zorbalayacak bir sey bulur. Onemli olan bunlar karsisinda guclu durmayi ogretebilmek
D

Didem T. ..

14 Nisan 2026 00:31
Bende gönlümce hiç istemiyordum sünnet olmasını acı çekmesini çok üzüldüm sünnetden sonra o iyileşti ama benim yüreğim hep sızladı acaba yaptırmasamıydım bi şekilde çevrem tarafından ikna edildim büyüynce dalga geçerler daha sonra olunca tramvaya kalır dah zor olur bir yaş sonrasında anestezi alıyor ilerleyen zamanlarda enfeksiyon riski ve cinsel hayatı başladığında cinsel hastalık kapma riski daha yüksek olabilir diye 4 aylıkken yaptırdık şimdi beş aylık oldu sorunsuz iyileşti çok şükür en azından herhangibir komplikasyon olmaması beni rahatlattı çocuk doktorumuzda yaptırabilirsiniz sorun olmaz demişti .

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir