Sünnet Sonrası Kremleme ve Bakım
81 görüntüleme
Ş
Şeyda B.
11 Ağustos 2025 20:58
Merhabalar oğlum 4,5aylık bugün sünnet oldu yarından itibaren antibiyotikli krem kullanmaya başlayacağız doktorumuz deriyi itmeden kremi sürün yeter dedi ama bir kaç kişiden deriyi iterek dikişleri görerek kremleme yapılması gerektiğini duymuştum benimde kafam karıştı açıkçası uygun olan nedir yada hangisi daha etkili olur şu an her alt değişiminde kantaron yağı kullanıyorum onu da pipisinin üstüne ve çevresine sürüyorum birde bezin temas eden kısmına uyguluyorum.
Ş
Şule G.
11 Ağustos 2025 21:05
Sünnet yapan doktorunuzun kullanım önerisine uyun bence. İlaç farklıdır, doktorun bir bildiği vardır o yüzden onun dediklerine göre hareket ederseniz daha iyi olur. Mesela bizim doktorumuz 1 hafta pet bardak kullanın demişti kantaron yağı hiç kullanmadık
A
Ayşe K. C.
11 Ağustos 2025 21:09
Ben hiç öyle geri vs itmedim zaten 3 güne iyileşiyor siz müdahale ederseniz belki de süreci uzatırsınız doktorunuz öyle bişy söylemediyse yapmayın bence biz iki krem kullanmıştık birisi ant olan diğerini hatırlayamadım

Fadile B.
11 Ağustos 2025 21:14
Deriyi itmeden her krem öncesi pecete ile kenarlarına bastırıp kaldır demişti böyle aşırı derecede hassas dokunuşlar ile ıslaklığı alıp göz merhemi sürmüştüm 1 hafta da geçti bizimki kakasına çok dikkat et oraya bulaşmasın 3 gün yıkama demişti sonra her gün yıkadım sabunlu su ile ben havalar soğuktı diye sadece bezli kısmı sabun köpüğü yapıp yıkadım bir şey sürmedim orasına banyo lifi sürme sende. İdrar yaptıkça daha iyi oluyor
Ş
Şeyda B.
11 Ağustos 2025 21:19
Peki pipisinin tepe kısmı içerde kalıyor sizin bebeklerinizde de aynı şekilde miydi (7.günle birlikte itmeye başlayacağız dedi doktoru birde 3.gün banyo ve ılık suda oturma )
C
Ceyda K.
11 Ağustos 2025 21:28
Biz hiç dokunmadık bile doktorumuz kremi beze sürdürdü ve o şekilde kapattık o kadar.
E
Edanur B.
11 Ağustos 2025 22:08
İlk etapta taze dikiş kesinlikle itmeyin bende 5 aylık yaptırdım zaten 1 aya komple toparlamış oluyor kontrolde doktorum yapışmaması için her bez değişiminden sonra deriyi geri it dedi ama 1.ay kontrolünde demişti öncesinde itme çekme hiç dokunmadım 1 hafta kreme devam ettim söylediği şekilde ılık su oturtma banyosunu yaptırdım şuan 8 aylık sorunsuz devam ediyor naçizane tavsiyem küçükken yapılan sünnetlerde yapışıklık sık karşılaşılan bişey doktorum yapışıklık olmasın diye iyleşme tamamlandıktan sonra 3 5 güne bir deriyi geri atıp vazelin tada sarı kantaron yağı sürerek penis başıyla sünnet derisi arasını nemli yağlı bırakıp yapışmasını engellememi söyledi her alt değişiminde pipiyi geri çekme dışında aralıklı bunu uyguluyorum

Merve T. ..
12 Ağustos 2025 23:07
Bizim de iki hafta oldu sünnet yaptıralı ve biz ilk bir hafta antibiyotik kremo kullandık ikinci haftada diğer kremi ve iki hafta boyunca da kantaron yağıni kullandık. Krem kullanımlarına gelecek olursak bize önerilen bezine pipisine denk gelen kısmına sürmekti öyle de yaptık bu şekilde pipisinin beze yapışmasını da önlemiş olduk hiç bir sorun yaşamadan da bitirdik şükür iki haftamizi . Hayırlı olsun, geçmiş olsun 🎀
F
Fatma K. M. A.
13 Ağustos 2025 08:22
İki hafta önce oğlum sünnet oldu ilk bir hafta bezi ve pipiyi yağlayarak kapattık yapışıp acımasın diye. İlk gün ağrısı için fitil kullandık sonrasında da 5-7 gün arası bir krem. Deriyi itmedik. 7. Günden sonra deriyi itmeye başladık yapışma olmasın diye.