Sünnet Sonrası Bakım

420 görüntüleme
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 04:51
Oğlum çarşamba günü sünnet olucak. Sünnet sonrası bakım nasıl çok zor oluyor mu ? Birde Sünnet kilodu varmış o kilotdan mı alalım yoksa bezine karton bardak koyuluyormus bende bilmediğim için soruyorum. Deneyimleyen anneler cevap verirmisiniz ??
Z

Zelal K. ..

4 Ağustos 2025 04:56
Ay bende şurada durayım ben de çocuğu sünnet ettiricem
E

Esra K.

4 Ağustos 2025 05:03
Bebeğiniz kaç aylık
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 05:04
1 hafta sonra 8 aylık olucak
E

Esra K.

4 Ağustos 2025 05:07
İki aylıkken sünnet yaptırmıştık. İlk çiş zor olabilir denilmişti bizimki küçük olduğundan mı ilk çişte bile ağlamadı. Sünnet külodu yapışıklık yapabilir ama bardak yapışmasına engel olduğundan daha rahat etti bizimki. karton bardağın en küçük boyu ve ağız kısmı dar olanı tercih edin. Yumuşak olan ezilip büzülüyo bir işe yaramadı. Ardından doktorunuz zaten ağrı kesici şurup, krem vs önerecek. Size söylemezse dahi sarı kantaron yağı alın her bez değişiminde sünnetli bölgeye sürün. Bezi mümkünse bir beden büyük kullanın. Bardak koyacağınız için daha iyi oluyo bizimki tontiş olduğundan bardak bacaklarında hep iz bırakmıştı. Şimdiden geçmiş olsun sormak istediğiniz bişey varsa yazabilirsiniz
E

Esra K.

4 Ağustos 2025 05:08
Aa benim bebeğimde bugün sekiz aylık oldu Gamze hanım aralık 4 doğumlu 🫠
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 05:11
Ne kadar sürede iyileşti peki
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 05:11
Benimki de 16 aralik doğumlu 😀
E

Esen K.

4 Ağustos 2025 05:17
Benim oğlum 4 buçuk aylıkken oldu, bez de daha iyi iyileşme oluyormuş. Bizim ki çok dönmeye meraklı olduğu için doktorumuz 3. Günden itibaren bardak kullanmayın vazelin sürebilirsin beze yapışmasın diye demişti biz öyle daha rahat etmiştik. İlk gün biraz ağlıyorlar sonrası gerçekten çok rahat geçiyor. Tamemen iyileşmesi bir 10 gün sürmüştü
E

Emine D.

4 Ağustos 2025 05:22
6,5 aylık oğlum perşembe günü sünnet oldu iki gün ağrı kesici verdim ilk üç gün banyo yaptırmadık sonrasında yaptırdık ben karton bardak kapatıyorum sabah akşam doktorun verdiği yara kremini sürüyorum aralarda kantaron yağı, zıbının çıtçıtını kapatmıyorum taşırken belki gergiye gelir acır diye toparladı gibi bakalım kaç günde iyileşecek.
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 05:32
Emine hanım peki bebeğiniz dönerek uyuyor mu ? Benim ki geceleri dönerek uyuyor sünnet değil de dönmeden nasıl uyutucam orasını düşünüyorum gecmis olsun
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 05:33
Sevgili anneler cevap verdiğiniz ve önerilerde bulunduğunuz için teşekkür ederim. Bebişlerinizi sağlıkla büyütün inşallah 🌸❤️🎀
Feride Y.

Feride Y.

4 Ağustos 2025 05:34
Merhaba benim oğlum da 3 aylık 10 günlükken sünnet oldu bizde antibiyotik ağrı kesici ve bir de sünnetli bölgeye krem kullandık. Bizim doktorumuz bunları verdi ve kesinlikle bardak koymayın dedi bizde koymadık. Antibiyotik yedi gün, krem ise beş kullandık. Beşinci günde banyo yaptık ve sonrasında da çabuk iyileşmesi ve ödemin atılması için her gün ılık suda oturttuk. Böylece hem dikişleri daha çabuk iyileşmiş oldu, krem, çiş gibi kalıntılar da temizlenmiş oldu. Sadece ilk çişini yaparken çok az ağladı sonrası çok çok rahattı dönmeye başlamıştı hep döndü de ağrısı da olmadı muhtemelen çünkü hiç ağlamadı. Hepinize geçmiş olsun sağlıkla geçirirler inşallah.
E

Esra K.

4 Ağustos 2025 05:34
Bir haftada iyileşti haftalık kontrolde kremleri bıraktırdı. On günden sonra da tamamen iyileşmiş dikişler. geri çektirme masajı yapmaya başladık yapışıklık olmasın diye. Bunları doktorunuz söyler size
G

Gamze P.

4 Ağustos 2025 05:50
Adaşım benim oğlum da 18 Aralık doğumlu ve bozimki de dönerek uyuyor bende düşünüyorum cesaret edemiyorum tecrübelerinizi merak ediyorum
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 06:55
Çarşamba günü sünnet sonrası buraya gelip neler olduğunu ve bizim doktorumuzun neler söylediğinden bahsederim. Belki başka anneler de faydalanmış olur. 🌸
A

Ayşe A.

4 Ağustos 2025 09:24
Çarşamba günü bizim de sünnetimiz var :( 4 aylık dönmeden uyumuyor tek korkum o nasıl uyutucam bilmiyorum. Beni korkusu sardı bide ya canı acırsa ya ben bezini değiştirirken bişey yaparsam diye korkuyorum of of annelik ne zorsun
N

Nazo K.

4 Ağustos 2025 09:34
Benim oğlum 45 günlükken sünnet oldu.Doktor bize karton bardak önerdi bizde öyle yaptık.Bir hafta kadar karton bardak kullandık krem vermişti sabah akşam onu sürdüm.Üç hafta sonra kontrole gelin dedi şükür bir sıkıntı görmedi süreci öyle atlattık.
R

Rahime B.

4 Ağustos 2025 09:45
Benim oğlum da dha yeni oldu sunnet bir ay oldu daha diyeyim ben karton kutu koydum ucunu kesip sürekli de besini değiştirmeye çalıştım Kaka yaptığında hemen almalısınız oraya kaka buluşmaması gerekir ilk bir iki gün cis yaptıkça ağladı bi ilk iki günde çok döndürmemeye çalıştım sürekli kolladım sonra donmesinde sıkıntı olmadı bizim üzerine koyulan sargi vardı onu bir gün sonra çıkarın kendi düşerse kesinlikle geri yapistirmeyin çıkartırken de çok dikkatli çıkarmaya çalışın bize doktor sprey vermişti onu kullandım günde üç kez hem ağrısını alıyor hem de enfeksiyon kapmasını onluyor on güne kadar kullandım spreyi o karton kutuyu bir hafta hatta biraz dha fazla ben pisini korusun diye koydum bir hafta sonra banyo yaptırın vücudunu temizleme şekilde silebilirsiniz birkaç gün sonra da havasizliktan ve karton yüzünden sivilceler olabiliyor karton kutunun degdigi yerler oraları ben bepantolle anca geçirebildim sıcaklarda biraz zor oldu gibiydi ama çabucak iyileşiyor bezliyken bir hafta sonra banyo yaptırtırken küvete oturtma şeklinde yapabilirsiniz hem kabuklanmalarını güzel alıyor morluk kabuklanma şişlik olması çok normal üzerinde beyazlık da olabiliyor sarı gibi beyaz gibi bi akıntı diyeyim o da çok normal enfeksiyon sanmayız beyaz olunca yani aklıma gelenler bunlar bir hafta sonra da kontrole cagiriyorlar doktorlar ilk gün calpol verebilirsiniz ağrısı için rahatlar
G

Gamze P.

4 Ağustos 2025 14:19
Yarın muaneye gidip gün alcaz bizde 7 ay 17 günlük bugün uykularimiz pek güzel değil sunnetle birlikte daha kötü olmaz inşallah
G

Gamze ..

4 Ağustos 2025 14:32
Rahime hanım teşekkür ederim bir süre zorluk çekicez ama küçükken yaptırmak en iyisi. Size de gelmiş geçmiş olsun. Bakalim biz de süreci kolay atlatırız inşallah

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir