Sünnet Sonrası

118 görüntüleme
M

Melike K.

12 Nisan 2026 23:41
Merhaba oğlum 1 gün önce sünnet oldu fakat doktor 4 gün boyunca her bez değişiminde kremleyip üzerine poşet kapatmamızı söyledi biraz düşününce mantıksız geldi araştırdım kullanmamam gerektiği yazıyor sizler bu süreçte nasıl bakım yaptınız bu şekilde devam etmeli miyim?
S

Sena S.

12 Nisan 2026 23:45
Bebeğiniz kaç aylık bilmiyorum ama Melike hanım 5 aylıkken yaptırdık biz doktor sadece kremleyin demişti doğrudan beze temas edince sürtünmeyle kanaması oldu eşim kâğıt bardaktan pipiyi koruyacak şekilde kalkan gibi bişe yaptı onu da bantla göbüşüne sabitledik kayıp canını yakmasın diye çünkü çok hareketliydi dönüyordu çok şükür rahat geçti 3 gün yaptık bıraktık ayrıca bolca kantoron yağı da sürüyordum doktor tavsiyesiyle tabi
M

Melike K.

12 Nisan 2026 23:48
6 buçuk aylık Sena hanım dediğiniz gibi bizde çok hareketliyiz çok teşekkür ederim yanıtınız için dikkate alacağım ☺️
F

Fatma S. ..

12 Nisan 2026 23:50
8 aylıkken yaptırdık hiç poşet kapatmadık. Döndüğü için canını acıtır demişti o yüzden bardakta koymadık. Sadece verdiği kremleri ve sarı kantaron yağını kullandık.
M

Mrsde.szgn

13 Nisan 2026 00:05
2 aylıkken yaptırdık , normal kullandığı bezinden 2 numara büyük bez aldık yaklaşık 1 hafta kadar da köpük bardak kullandık, bardağı ortadan ikiye bölüp de kullandık. Ve sadece doktorun verdiği kremi kullandık.
S

Sinem Y.

13 Nisan 2026 08:31
Biz iki haftalıkken yaptırdık. Bize bacoderm anestol ve vazelini eşit oranda karıştırtıp pipisinin denk geldiği bez zeminine sürmemizi istedi. Direkt o şekilde kapatıyoruz hiç huysuzluğu ağrısı olmuyor.
B

Büşra E.

13 Nisan 2026 11:34
3 aylıkken yaptırdık. İlk gün ağrısı olur diye 6-8 saat aralıklarla 3ml kadar calpol verdik. 3 gün boyunca karton ya da köpük bardağı pipiden biraz daha uzun olacak şekilde kesip etrafına kapattık. Ucu açık şekilde olacak çiş ordan çıkacak. Günde 2-3 kere pansuman yapıldı. Baticon ve thiocilline ile. Kaka değmemesi lazım bu 3 gün boyunca, çişte sorun yok. 3 günden sonra yani 4. gün başında günde 2 kere pipi köpüklenerek yıkandı. Kesinlikle lif yok ama. Yıkama da kabuklar atılana kadar günde 2 kere olacak şekilde devam etti. Kabuklar iltihap gibi görünebilir ama iltihap değil korkmayın. Beyaz kabuk oluyor. Tabii benim bebeğim dönmediği için bardak kapatabildik, dönen bebek için bilemem. Bunların hepsi doktorumun anlatımı. Kendim ekstra bi şey yapmadım.
M

Melike K.

13 Nisan 2026 11:36
Teşekkür ederim 🙏🏻
D

Didem T. ..

13 Nisan 2026 21:41
Oğlumu 4 aylık iken çocuk cerrahı sünnet etti ve sadece zeytin yağı dökmemizi önerdi çocuk doktoruna danıştık o da krem kullanmayı önermedi sadece zeytin yağı kullandık sorunsuz iyileşti biraz yapışıklık oluştu fakat kendiliğinden açıldı banyo sonrası hafif masajla destekledik
D

Dilan A.

13 Nisan 2026 23:40
Kağıt şeklinde olan pet bardakları yırtıp üstünü o pet bardakla kapatıp bezini kapatıyordum 3 gün kremledik

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir