Sünnet Ettirme
168 görüntüleme
İ
İrem O. ..
19 Haziran 2025 12:10
Merhaba,bebeğim 3 aylık oldu,sünnet ettirmeyi düşünüyoruz fakat bu konuda tecrübesizim ve korkuyorum. Önerileriniz var mı? Yaptıran arkadaşlar nasıl bir dönemden geçtiniz ve nelere dikkat ettiniz acaba?
S
Selma K. ..
19 Haziran 2025 17:36
Daha öncede bu uygulamaya yazmistim. 5.5 aylikken oldu oğlum sunneti hizli kilo alan kasık bolgesi yağlı bir bebekti hala öyle. Sünnet sonrasi gömük pipi olur demisti doktoru ama yaptirdik ve sonradan yapisiklik oldu. Suan 7.5 aylik.Acildi yapisikligi ama cok stresli ve kötü gecti benim icin. Once bir muayene ettirin bebeginizi. Bizim bebegimizim kilosu önden gidiyordu. Normalse sizinki sıkıntı olmayabilir
İ
İrem O. ..
19 Haziran 2025 18:01
Yaaa çok teşekkür ederim benim bebeğiminde kilosu önde ama doktor tam zamanı dedi o yüzden emin olamadım
S
Selma K. ..
20 Haziran 2025 19:16
Pubik bölge yagli ise sonradan gömülme olacagi icin yapisma ihtimali var. Surekli masajla acmak gerekiyor. Sabah normaldi aksam tekrar icine kacmisti actim masajla yani takip etmek gerekiyor. Ileri tarihte yaptırmak en iyisi bence. Ben 3 aydan sonra yaptirilir anlamisim tamamen yanlis anlamamdsn kaynakli🤦♀️yoksa ertelerdim
G
Güler T. ..
20 Haziran 2025 22:31
Biz 5buçuk aylıkken yaptırdık. Doktorumuz kesinlikle genel anestezi ile değil lokal anestezi ile olmasını söyledi. O şekilde araştırma hastanesinde bir çocuk cerrahına yaptırdık. O dönemde yan dönüyordu ama tam yüzüstüde dönemiyordu. O açıdanda biraz iyi oldu.
Y
Yasemin İ. K.
20 Haziran 2025 22:45
3 aylıktı oğlum sünnet olduğunda, kilolu bir bebekti, belli bir süre gömülü şekilde durdu, açıp temizliyordum her alt değiştirmede, yapışma vs olmadı. Bebek büyüdükçe de normale döndü. Size verebileceğim en önemli tavsiye çocuk cerrahına ve dikişli lokal anestezi ile yaptırmanız olur. Yeğenim klipsli olmuştu ve çok şiddetli acı çekmişti ilk günlerde. Benim oğlumda hiç ağrı olmadı

Sıla
20 Haziran 2025 22:56
Biz 45 günlükken yaptırdık doğduğunda dil bağı vardı ağlamasına bile engel oluyordu ısırarak emiyordu bizde hem dil bağını kestirdik hemde sünnet ettirdik çok güzel geçti hiç ağlamadı uyanık yapıldı lokal anestezi ile sünnetten sonra 3 haftaya yakın bardak kattım bezine tabi bu kadar uzun katmasamda olurdu sadece ben biraz korktum canı acır enfeksiyon kapar diye sürekli değiştirdim kremini düzenli sürdüm hiçbir sıkıntı olmadı çok güzel bir şekilde atlattık süreci gömük pipide olmadı şuan 7 aylık
İ
İrem O. ..
21 Haziran 2025 13:54
Çok teşekkür ederim hepinize ❤️ galiba ben de lokal anestezi dikişli yaptıracağım. Bir de lazer kesim varmış galiba o nasıl hiç bilmiyorum ama galiba en mantıklısı sizin yaptırdıklarınız 🫡

Sıla
21 Haziran 2025 22:39
Biz lazer kesim yaptırdık hiçbir sorun yaşamadık dikiş olmadığı için belkide sorunsuz atlattık bilmiyorum 😅
P
Perihan Ç.
3 Temmuz 2025 20:29
17 günlükken dikişsiz olarak yaptırdım sonrasında kontrole bile gitmedik bardak koymadık sadece ilk çişde ağladılar ikizlerim 5 gün krem sürdük iyi ki anestezi olmadan yaptırdım diyorum