Sünnet

113 görüntüleme
C

Canan s.

11 Temmuz 2026 19:25
Bebeğimiz 2 buçuk aylık fakat 1 ay erken doğdu ne zaman sünnet yaptırmalıyız
Z

Zümrüt O.

11 Temmuz 2026 19:28
Biz üç aylıkken yaptırdık
Z

Zümrüt O.

11 Temmuz 2026 19:29
Çevreden duyduğum kadarıyla bebek daha kırkı çıkmadan yapan var.Bir sorun olacağını düşünmüyorum
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Temmuz 2026 19:48
Osman hocam ilk 3 ay sağlık sorunu yok ise yapılmamalı diyor.
Ş

Şükran B.

11 Temmuz 2026 20:01
Biz 4 ay 20 günlükken yaptırdik sıkıntı yaşamadık
A

Ayse

11 Temmuz 2026 20:08
52 gunluktu yaptirdigimizda. Cok da cabuk iyilesti
G

Gamze G.

11 Temmuz 2026 20:32
Katıldığım gebe okulundaki pedegoglar 1 yaşından önce 2 yaşından sonra geçerli sebeplerini saymışlardı unuttum araştırabilirsiniz kesinlikle önermediler Osman hocada özel hastane kampanyalarına vs inanıp erkenden sünnet yaptırmayın kilo alımı ile yapışıklık vs gibi sorunlar oluyor demişti. Benim bebeğimde 8 aylık 1.5 yaşı bekliyorum. Özel hastanedeki dil bağını alan doktor 5. Günden sünnet teklif etmişti o kadar diyeyim kendi hastanesinin diğer hekimleri psikiyatri doktorlarının önermediğimi söyleyincede gıcık olmuştu.
A

Ayşenur Ş.

11 Temmuz 2026 23:05
5 aylık yaptırdık çok güzel geçti hemen iyileşti
Tay

Tay

11 Temmuz 2026 23:11
16 yaptırdım iyi geçti
B

Beril T.

11 Temmuz 2026 23:57
Gamze Gamze
Katıldığım gebe okulundaki pedegoglar 1 yaşından önce 2 yaşından sonra geçerli sebeplerini saymışlardı unuttum araştırabilirsiniz kesinlikle önermediler Osman hocada özel hastane kampanyalarına vs inanıp erkenden sünnet yaptırmayın kilo alımı ile yapışıklık vs gibi sorunlar oluyor demişti. Benim bebeğimde 8 aylık 1.5 yaşı bekliyorum. Özel hastanedeki dil bağını alan doktor 5. Günden sünnet teklif etmişti o kadar diyeyim kendi hastanesinin diğer hekimleri psikiyatri doktorlarının önermediğimi söyleyincede gıcık olmuştu.
Kesinlikle sekizinci ayı geçtiyse sekiz aydan sonra yapılmamalı 7 yaşı beklemeli geçti ise. Hangi pedagog bunu dedi bilmiyorum ama çok hatalı bir bilgi zaten Osman hoca da bunu sıkça söylüyor.
B

Beril T.

11 Temmuz 2026 23:58
Osman hoca ilk üç ay yapılmamalı gerisi aileye kalmış diyor benim bebeğim de erken doğdu biz beş aylıkken yaptırdık çok şükür hiçbir sorun yaşamadık
E

Ece ..

12 Temmuz 2026 00:17
Biz 3 Aylıkken yaptırdık kolay geçti ancak çok fazla çocuk doktoru ve çocuk üroloji doktoruyla görüştüm hepsi kendi çocuğumu 8 yaşında yaparım dediler ne acelen var diye de bana söylendiler, benim yaptırma sebebim henüz dönmeyi öğrenmeden olsun bitsin hatırlamasındı öyle de oldu çabuk iyileşti ama bu bir ameliyat neticede yapışma riski var iyi bakılması gerekiyor, iyi düşünüp artı eksilerini karar vermenizi öneririm bir de erken doğum olduğu için düzeltilmiş ayına göre 3 ayı doldurmanızı öneririm.
G

Gamze G.

12 Temmuz 2026 00:56
Beril Talay
Kesinlikle sekizinci ayı geçtiyse sekiz aydan sonra yapılmamalı 7 yaşı beklemeli geçti ise. Hangi pedagog bunu dedi bilmiyorum ama çok hatalı bir bilgi zaten Osman hoca da bunu sıkça söylüyor.
Bebeklerin 2 yaşından önce sünnet edilmesi, hem psikolojik gelişimleri hem de fiziksel iyileşme süreçleri açısından uzmanların en çok tavsiye ettiği dönemdir.Bilmiyorum siz hangisinden duydunuz ama 2-6 yaş arası zaten fallik dönem yani olmaz asla. 2yaşından önce ise bebek henüz bu bilince erişmediği için işlemi bir travma olarak hatırlamaz ve psikolojik olarak etkilenmez. Dedikleri bu şekilde hepsinin.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir