Sünnet

196 görüntüleme
E

Emine A. ..

28 Ocak 2026 18:20
Arkadaşlar merhaba oğlum 5 aylık dün sünnet oldu doktorumuz sadece dezenfektan sprey verdi kantaron falan sürme dedi pipisinde sünnet derisinin alındığı yerde şeffaf sümüksü şekilde bir akıntı var bu iyileşme sürecinde yaşayacağımız birşey mi acaba bı arkadaşım ödem atıyor o şekilde dedi

Birde 1 hafta boyunca banyo yaptırma 1 hafta sonra ılık suya oturma banyosu yaptıracaksın her gün dedi masajı tarif etti ama ben pek anlamadım o heyecanla bu masaj nasıl yapılıyor bilen birisi yardımcı olursa sevinirim ☺️
Hatice C. .

Hatice C. ..

28 Ocak 2026 18:22
Pipiye karşı küçük dokunuşlar mı acaba bende yaza düşünüyorum sünneti de sünnet süreci korkuttugu için birazda kararsızım 😔
E

Emine A. ..

28 Ocak 2026 18:25
İleri geri ittirme şeklinde değilde sağa sola çevirme şeklinde tarif etti o nasıl bişeyse veya nasıl yapacaksam pipiye
E

Emine A. ..

28 Ocak 2026 18:27
Oyunla falan yapan klinikler var o tarz bı yerde yaptırabilirsiniz çünkü gerçekten çocukta travma areo sünnet süreci kapı da sırada bekleyen çocukların yaşları büyüktü hep ve hepsinin yüzünden belli oluyordu korkuları
Hatice C. .

Hatice C. ..

29 Ocak 2026 00:42

Emine Aslan

İleri geri ittirme şeklinde değilde sağa sola çevirme şeklinde tarif etti o nasıl bişeyse veya nasıl yapacaksam pipiye

Çok değişikmiş ne işe yarıyor öyle ki
E

Emine A. ..

29 Ocak 2026 05:56
Dikişleri için faydalı olacak dedi
A

Aslı A. ..

30 Ocak 2026 16:37
Bizim doktorumuz her gün saf banyo sabunuyla yıkayın demisti bardak koyduk 10 gün kadar şeffaf dediginiz sey zamanla kendi geciyor
E

Emine A. ..

30 Ocak 2026 22:44
Bizimki de bir hafta sonra her gün oturma banyosu ve masaj yapın dedi bir hafta kadar bardak koyacağım bende sonra kakası falan gelirse batikonlu suyla temizlerim artık
S

Sultan Y.

3 Şubat 2026 23:21
Bizde klasik dikişli sünnet yaptırdık bizim doktorumuz 3 tane krem yazdı kullanmamızı söyledi hiç masajdan falan bahsetmedi sadece kremleri sürerken nasıl kaldırıp süreceğimizi gösterdi onun dışında kremleri 6 gün kullandık 6 günden sonra kantaron sürmemizi söyledi ilk günden beri de bezine sürüyorduk zaten öyle demişti bardak kullanmadık
G

Gizem

4 Şubat 2026 10:50
Bizede bir kaç krem verip karıştırıp bunu pamuğa döküm bolca zeytinyağı damlatmamızı önermişti ama her doktorun tedavisi farklı ama sizin şefaf sümüksü dediğiniz şey içerde kalmasın diye sünnet ediliyormuş zaten bende ilk gördüğümde şaşırıp doktora sormuştum onu vücut üretiyor dışarıya atmıyor zararlı diye sünnet ediliyormuş aslında ıslak bir pamukla nazikçe silerseniz gelir o bizim sünettin 3. Ay doldu hâlâ geliyor
K

Kübra Ç.

4 Şubat 2026 11:27
Evet pipi etrafında mukus şeklinde bir yapı atacak, bu tamamen normal dedi doktorumuz. İçiniz rahat olsun. Masaj konusuna 2 gün sonra geçeceğiz ben de siz gibiyim🥹
E

Emine A. ..

4 Şubat 2026 20:37
Doktorum sürme desede geceleri bezi kapatmadan önce iki damla kantaron damlatıyorum yaraları kurudu ve 5. Günden itibaren dikişleri düşmeye başladı 2 tane dikişi kaldı sadece bugün banyo yaptırdım ama masaj yapmaya cesaret edemedim tamamen dikişleri düşünce yapacağım 🥹
E

Emine A. ..

4 Şubat 2026 20:38

Kübra Çelik

Evet pipi etrafında mukus şeklinde bir yapı atacak, bu tamamen normal dedi doktorumuz. İçiniz rahat olsun. Masaj konusuna 2 gün sonra geçeceğiz ben de siz gibiyim🥹

Size bu masajı nasıl tarif ettiler 🥹
K

Kübra Ç.

4 Şubat 2026 22:45

Emine Aslan

Size bu masajı nasıl tarif ettiler 凉

10.günden itibaren yanlardan bastırarak vazelin sürün demişti doktorumuz, içe gömülmesini engellermiş
D

Derya S. ..

5 Şubat 2026 07:18
90 gunluk oglumu biz de yeni sunnet yaptirdik. Ilk uc gun badajin dusmesini bekledik, sonraki her gun de banyo onerdi doktor, en hizli iyileşen yara temiz yaradir dedi. Bandaj dustukten sonra iyilesene kadar sari kantaron surduk. Sorunsuz iyilesti. Masaj vb bir tavsiyesi olmadi. Su an her sey yolunda.

Akinti da olabilir endise etmeyin demisti. Uzun surmez ve iltihaba dönmezse sorun olmayacaktir. Gozlemlemenizi oneririm. Bir de Balaban isimli antibiyotikli krem var. Doktora sormadan onu alip bezinin icin surdum ben hep yapisma olmasin diye. O da iyi geldi. Dusunurseniz aklinizda olsun.
E

Emine A. ..

5 Şubat 2026 07:28

Derya S.

90 gunluk oglumu biz de yeni sunnet yaptirdik. Ilk uc gun badajin dusmesini bekledik, sonraki her gun de banyo onerdi doktor, en hizli iyileşen yara temiz yaradir dedi. Bandaj dustukten sonra iyilesene kadar sari kantaron surduk. Sorunsuz iyilesti. Masaj vb bir tavsiyesi olmadi. Su an her sey yolunda.

Akinti da olabilir endise etmeyin demisti. Uzun surmez ve iltihaba dönmezse sorun olmayacaktir. Gozlemlemenizi oneririm. Bir de Balaban isimli antibiyotikli krem var. Doktora sormadan onu alip bezinin icin surdum ben hep yapisma olmasin diye. O da iyi geldi. Dusunurseniz aklinizda olsun.

Bizimde bir haftadan sonra her gün oturma banyosu yaptırın dedi dün ilk banyodan sonra bile çok çok fark etti kabukları falan döküldü. Bende vazelin aldım yapışmasın beze diye sürdüm ama sürmeme de gerek yokmuş aslında yapışma falan olmadı çok şükür sadece biraz ödem var şişliği inmedi bı tarafının bugün sağlık ocağına gitmiştim orda doktora da gösterdim gayet normal bu şişlik dedi
D

Derya S. ..

5 Şubat 2026 07:31

Emine Aslan

Bizimde bir haftadan sonra her gün oturma banyosu yaptırın dedi dün ilk banyodan sonra bile çok çok fark etti kabukları falan döküldü. Bende vazelin aldım yapışmasın beze diye sürdüm ama sürmeme de gerek yokmuş aslında yapışma falan olmadı çok şükür sadece biraz ödem var şişliği inmedi bı tarafının bugün sağlık ocağına gitmiştim orda doktora da gösterdim gayet normal bu şişlik dedi

Gecmis bitmis olsun Emine Hanim cok sevindim. Sislik de 3 gune falan iniyor. Biraz tombik duruyor su gunlerde orasi, odem de inince hayatiniza kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz. Saglikla buyusun insallah.
E

Emine A. ..

5 Şubat 2026 08:23

Derya S.

Gecmis bitmis olsun Emine Hanim cok sevindim. Sislik de 3 gune falan iniyor. Biraz tombik duruyor su gunlerde orasi, odem de inince hayatiniza kaldiginiz yerden devam ediyorsunuz. Saglikla buyusun insallah.

Hepimize geçmiş olsun biraz zorlayan bir süreç ama eninde sonunda geçiyor ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir