Sünnet
253 görüntüleme
T
Tuğba O.
11 Temmuz 2025 12:29
Oğlum altı aylık dört aylıkken sünnet ettirecektik önce bir doktora gittim tamam edebiliriz dedi sonra devlete gittim orada da 10 dakikada yapıyorlar dediler devletteki doktor bebeğimin kilolu olduğunu sünnet yapınca pipinin gömüleceğini söyledi kilolu bebeklerde sünnet önermediğini söyledi oğlum 10 kg yani şu anda beklemedeyiz var mı böyle bir şey yaşayan
D
Demet Ö.
12 Temmuz 2025 06:04
5 ay 18 günlük oğlum bizde sünnet için gittik bizim dr muz görür görmez sanki biraz kilo var dedi aslında normal kilosu. Muayeneden sonra sorun yok yapabiliriz dedi pztsi için randevumuzu aldık inş halledicez. Kilolu olunca sorun oluyor muş
T
Tuğba O.
12 Temmuz 2025 06:21
Yani birdaha cerrahi işlem gerekebiliyormuş bizde yaptırmak istemedik
R
Rabia C. ..
12 Temmuz 2025 15:16
Benim bebegimde şuan 6 aylik 9.500 kg. Cocuk dr. götürdük sünnet bilgisi icin. Bizi cocuk cerrahisine yönlendirdi. Bende cok kararsizim.
R
Rumeysa Ç.
14 Temmuz 2025 20:15
Evet benim oğlumda kilolu doğdu biz 20 günlükken yaptırdık 3 hafta falan normaldi sonra gömüldü pipisi hızlı kilo aldığı için dedi doktor dediğiniz gibi ama yapışıklık falan olmadı çok sükür. Çocuk cerrahına yaptırmıştık
F
Fatma S. ..
14 Temmuz 2025 21:36
İlk aylarda hızlı kilo aldıkları için önerilmiyor ama sizinki maşallah baya kiloluymuş siz belki biraz daha bekleyebilirsiniz😊 ama devlet hastanesi normal kiloda olana da yapmıyor. 6 aylıkken gittik ve daha çocuğu görmeden çok küçük bu çocuk yapmayız dedi. Özelden randevu aldık ay sonunda özelde yaptıracağız.
Z
Z K. ..
22 Temmuz 2025 04:24
Bizim de sünnet edilecek yerin üst kısmı biraz şiş gibiydi doktor yürümeye başlayıp biraz kilo verince yaptırın şu an yaparsak muhafaza edemezsiniz çok zor olur dedi 3 aylıkken

Ayça K. A.
Hemşire
22 Temmuz 2025 09:05
Kilolu Bebeklerde kasık bölgesi daha yağlı oluyor, eğer tıbbi nedenlerle kesin sünnet olması gerekiyor denilmediyse bebeğin efor sarf ederek zayıflayıp yağ değilde kastan zengin olacağı döneme kadar beklenir gömük pipi olmaması adına 2-5 yaş arası dışındaki bir zamana sünnet bırakılabilir.
E
Esra T.
22 Temmuz 2025 23:16
Biz 3 buçuk aylıkken yaptırdık ama kilolu değildi dönmeye başlamadan yapılması daha iyi oluyor demişti doktorumuz ama zaten bardak konulduğu için çok farketmez. önemli olan yapışıklık olmaması için gömüklüğüne göre karar verilmesi yoksa tekrar işlem görmesi çok yıpratır sizi de. 2 yaşından önce tekrar değerlendirirsiniz