Sünnet

568 görüntüleme
S

Selma K. ..

29 Mayıs 2025 19:50
Bebegim 5.5 aylikken sunnet oldu. Hersey yolunda gitti ancak sünnet sonrasi bakimini yani mesajını tam yapamamisim daha dogrusu anlayamamisim. Sunnet edilen yer gorunmuyor suan pipide de gömülme oldu. Doktorumuz krem vardi acilir dedi ama pek umudum yok. Baska doktor da ameliyatla acmayi önerdi 1 yasindan sonrasi icin. Suan 7 aylik tam cok gec farketmisiz. Sunnet etmek isteyen tombik bebek annelerine tavsiyemdir lutfen dikkatli olun. Hocamin yorumlarini da merak ediyorum.
Ş

Şeyda Ü.

29 Mayıs 2025 20:45
Bizde yeni sünnet olduk nelere dikkat etmeliyim
S

Sai̇me D. K. ..

29 Mayıs 2025 21:14
Benim oğlum 2 aylıkken klipsli yöntemle sünnet oldu çok çok rahat ettik, hocamında tavsiyesiyle hergün pipisini sıyırarak temizliyorum sonrasında sarı kantaron yağıyla tekrardan pipisini sıyırarak masaj yapıyorum şimdilik bir problem yok 3 aylık olduk
B

Betül D.

29 Mayıs 2025 21:16
Sünnet için en uygun yaş aralıgı 0-2 yaş diye belirtiyor bazı doktorlar yada 6 yaş sonrası 2-6 yaş aralıgı uygun görmüyor bazıları sebebi nedir
Osman G.

Osman G.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

29 Mayıs 2025 21:43
Canlı yayınlarda sıklıkla gelen sorulardan bir tanesi. İlk üç ayda sünnet olmanızı önermiyorum. Üçüncü aydaki çocuk doktoru kontrolünüz sırasında hızlı kilo alan çocuklara sünnet tavsiye etmiyorum. Bunun sebebi hızlı kilo alma ile pubis bölgesinde biriken yağ nedeniyle pipi gömük kalabiliyor. Bu sebeple de yapışmalar oluyor. Önüne geçmek için acele etmeyin ve dikkatli izlem yapın istiyoruz…
S

Selma K. ..

30 Mayıs 2025 06:12
3. Aydan sonra sunneti yaptirdik. Malesef sıyırma islemini iyi yapayinca pipi ucu kapandi simdi acmaya ugrasiyoruz. Bizimki gibi hizli kilo alan bebeğiniz varsa kesinlikle erteleyin
K

Kader Y.

3 Haziran 2025 14:09
Benim oğlum 18 aylık hala sünnet yaptirmadm geç mi acaba
S

Songül T. ..

24 Haziran 2025 20:03
Hipospadias doğdu bebeğim yani sünnetli doğdu genel cerahiye götürdük doktor hiç bir sıkıntı yok dedi ama altıncı ayında getir sünnet mi yoksa amaliyat mı edicek ilerde sıkıntı olur mu yada idrarda sıkıntı olur mu ben araştırmadan bir şey yapmak istemiyorum
S

Selma K. ..

24 Haziran 2025 20:26
2 yaşına kadar öneriyor doktorlar muayene edip duruma göre yaptirabilirsiniz bence
S

Selma K. ..

24 Haziran 2025 20:29
Hipospadias hakkında bir bilgim yok açıkçası. Doktor ne diyecek ona göre hareket etmekte fayda var
B

Buse B.

26 Haziran 2025 19:08
Benim oğlumda sünnetli doğdu 1 yaşından sonra amaliyatla dedi çocuk doktorumuz idrar deliği aşagıdaymış o kapatılıp ortadan açılacakmış suan 5 aylık korkuyorum açıkçası birde benim gözlemlediğim yumurtalık yerınde 1 yumurta var inmemiş testıs diyorlar iner mi sonradan yoksa onun için demi ameliyat olacak
S

Selma K. ..

26 Haziran 2025 20:47
Inmemis testis için 1 yasa kadar bekleniyor eger inmemisse hala sonra ameliyat ediyorlar diye biliyorum.
N

Neslihan Ç. Ş.

19 Temmuz 2025 13:49
Benim bebeğimde 7 aylıkken sünnet oldu 1 yaşında, yapıştı, Dr krem ve masajla yeniden açtı, 18 aylık yine yapıştı, sürekli geri çeksem de yapışıyor, ne yapmam lazım?
B

Büşra E.

24 Temmuz 2025 18:14
4 aylık bugün sünnet oldu ama kımse bana masaj yapmam gerektıgını filan söylemedi nasıl yapılacak ne zaman yapılması lazım ilk bebegım ve hiç bir bilgim yok lütfen yardımcı olur musunuz
S

Selma K. ..

24 Temmuz 2025 19:25
Bizede demedi doktor masaj yapin diye ama gömük pipi durumunda yapmamiz gerekiyormus zaten bilmiyorduk hatirlatilmadi. Kilolu bir bebek degilse gömük pipi olma durumu yoksa masaja gerek yok sanirim.Masaj su şekilde oluyor: sunnetten sonra artik iyilesen o deri kivrimini asagiya dogru ittiriyorsunuz. Gömük pipide o kalan fazla deri kısmı yukari dogru cikip pipi ucunu kapatiyor ve zamanla acilmayacak duruma getirdigi icin masaj sart oluyor
B

Büşra E.

25 Temmuz 2025 04:40
Bebegım 4 aylık 8 kılo cıvarında ama boyu uzun öyle çok tombiş bir bebek değil belkide o yüzden söylenmedı çok teşekkür ederim cevabınız için ama ben genede minnoş minnoş yapıcam ☺️
S

Selma K. ..

25 Temmuz 2025 07:02
Rica ederim. Doktor sunnet oncesi muayene ettiyse gomukluk olur dediyse zaten yapmanız lazım. Sunnet yeri iyilesmeden yapmayin😊
N

Neslihan Ç. Ş.

31 Temmuz 2025 18:59
Bebeğim 7 aylıkken sünnet oldu, şimdi 18 ayını bitiriyor, pipinin baş kısmı sürekli yapışıyor, 87 cm 13,4 kg çok şişko bir bebek değil, daha önce Dr a götürdük krem ve masajla açtı ama şimdi yine yapıştı, daralma yok ama boğum kısmı gözükmüyor ne yapmam lazım?
S

Selma K. ..

31 Temmuz 2025 20:26
Yapisma mi gömülü pipi mi. Suan oğlum da gömülü pipi oldugu icin her alt acmada pipisinin ucunu cikartiyorum. Kremle acildiktan sonra hic ihmal etmedim
N

Neslihan Ç. Ş.

2 Ağustos 2025 09:16
Yok yapışma, kat kısmı görünmüyor bende çekiyorum ama açılmıyor çişte vs sıkıntı yok
S

Selma K. ..

2 Ağustos 2025 09:25
Açılmıyorsa yapışma olmuyor mu ben mi yanlis biliyorum o zaman yapismis oluyor. Bence bir doktora gösterin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir