Sulu Yoğurt Bebeğe Verilir mi?

71 görüntüleme
E

Eda S.

14 Mart 2026 11:35
Merhaba dün yoğurt mayalamıştım kıvamı sulu olmuş koyu bir ayran gibi sünme yok ama bebeğime vermeye tereddüt ettim açıkçası ilk defa deneyecek bir sorun olur mu
Afranur K.

Afranur K.

14 Mart 2026 11:46
Eda hanım, maya tutmamış, eğer dolaba koymadıysanız fırında yeniden mayalayın.

Hazır sütle yapılan yoğurtlarda mayalanma biraz daha geç oluyor, annemle 2 kere yaptık biz de mecburen ben de hatta 2 gün daha bekledim yoğurdum tutmayınca. Yani annem yoğurt ustası diyebilirim 😅 o bile hazır sütle mayalarken zorlandı hem ölçeğin küçük olması hem de mayasının farklı olması biraz tekrar gerektirdi. Ama o sıvı formu vermedik yeniden yaptık dediğim gibi
E

Eda S.

14 Mart 2026 11:57
Afranur Keskin
Eda hanım, maya tutmamış, eğer dolaba koymadıysanız fırında yeniden mayalayın.

Hazır sütle yapılan yoğurtlarda mayalanma biraz daha geç oluyor, annemle 2 kere yaptık biz de mecburen ben de hatta 2 gün daha bekledim yoğurdum tutmayınca. Yani annem yoğurt ustası diyebilirim 😅 o bile hazır sütle mayalarken zorlandı hem ölçeğin küçük olması hem de mayasının farklı olması biraz tekrar gerektirdi. Ama o sıvı formu vermedik yeniden yaptık dediğim gibi
Çok üzüldüm dolaba koymuştum maalesef tekrar deneyeceğim. Teşekkür ederim cevabınız için 🥰
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir