Su Tüketimiii

118 görüntüleme
B

Buse

26 Haziran 2025 19:34
Hocam merhaba,
Bebeğim 7 buçuk aylık anne sütü alıyor. Günde 2,3 kez de ek gıda alıyoruz. Ekstradan arada meyvelerin sularını vermeye çalışıyorum. Fakat suyu cok az içiyor. Acaba ihtiyacı mi yok çünkü sulugu verdiğimde içmek istediği zaman içiyor istemediği zaman içmiyor anlıyorum bunu ama yinede bebeğim susuz kaldığını anlamıyor olabilir mi ? Sıvı eksikliği olabilir mi?
Çünkü bezinde çiş artık turuncu renkte oluyor özellikle sabahları. 250 ml lik suluğu belki 4-5 günde belki 1 haftada bile bitiremiyordur o derece hocam.

Ne yapmalıyım?
B

Buse

27 Haziran 2025 11:05
Bizimki de biberondan kaşık kadar anca içiyor zaten. Hocanın videolarına göre sıvı alımı az demek oluyomus bezinde ki renk değişimi. Ama ciddi bir durum mu ? Suyu istemese bile zorla vermeli miyim onu bilemiyorum.
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

27 Haziran 2025 11:29
Sabah ilk bezde turuncu çiş, koyu renk idrar, konsantre koku gibi belirtiler hafif sıvı eksikliğinin işaretidir. Her ek besinden sonra birkaç yudum su teklif edin. Zorlama yapmayın, su içmeyi eğlence haline getirin💐

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir