Şu Soru / Cevap 2

359 görüntüleme
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

31 Ekim 2025 21:39
Merhaba diğer başlıkta fazlaca mesaj olduğu için etiketlemek ve cevap vermekte sıkıntı yaşadığım için bu başlık altında soru cevap yapmaya devam edebiliriz 💕💕💕
P

Pedriş

31 Ekim 2025 21:40
İki farklı devam süt markası kullanılırsa ne olur?
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

31 Ekim 2025 21:43
Bebeğiniz muhakkak birini daha çok seviyordur. Mamadan soğuyabilir. Neden 2 farklı mam kullanma ihtiyacınız oldu ki ?
E

Esra Ç. ..

31 Ekim 2025 21:46
Merhaba bebeğim hiç anne sütü emmedi maalesef şuan yeni 4 aylık oldu kilosu 6.5 günde en fazla 600 ml bazen ise 650 ml içiyor mama laktoz alerjisi var dk 3kg çevremde ki çoğu insan çocuğumun gelişmediğni söylüyor ve psikolojik baskı yapıyor. Ek gıdaya geçememi söyleyen bir çok kişi var ne yapmalıyım nasıl bir yok izlemeliyim
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

31 Ekim 2025 21:52
Ek gıdaya geçmenize etrafınızdaki insanlar karar veremez önce buna netleşelim. Şişman bebek sağlıklı bebek demek değildir. Bebeğiniz kızsa ortalama persentilde erkekse sağlıklı dediğimiz persentilde ek gıdaya geçince bebeğiniz sihirli değnek değmiş gibi kilo mu alacakmış :) öyle bir beklentiniz olmasın bir kere insanları da lütfen kafanıza takmayın
T

Tuğba B. ..

31 Ekim 2025 21:56
Merhabaa bebeğim 10 kilo ocean 1 ml veriyorum Sağlıkocağı hemşiremiz dedi sizce doğrumu
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

31 Ekim 2025 22:07
Doğru hesaplanmış doğru veriyorsunuz
H

Hilal Y.

1 Kasım 2025 00:08
Merhaba 3 aylık bebeğim emerken çok sinirleniyo bildiğiniz kavga ediyo gibi neden olabilir🥺
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Kasım 2025 00:58
Hilal hanım bir çok nedeni olabilir açıkçası. Memeyi tam kavrayamıyor olabilir, 4. Ay atağına erkenden merhaba demiş olabilirsiniz :) ya da altında başka bir neden olabilir görmede nbir şey söylemek çok zor. Fakat çişli bez miktarı 3-5 dolu bez oluyorsa yeterli besleniyor demektir kendinizi üzmeyin.
İ

İleyy

1 Kasım 2025 01:08
Bebeğim pazar günü 5 aylıkolacak.. geceleri çok sık kalkıp emmek istiyor ve ağlayarak uyanıyor.. dişten şüpheleniyorum alt damağının ön kısmında 2 tane dikdörtgen oluşmuş ama çokta emin değilim.. diş olduğu nasıl anlaya bilirim ya da oğlum neden böyle değişti
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Kasım 2025 01:12
Çok yüksek ihtimalle diş, tetagil kullanabilirsiniz rahatlama sağlayacaktır. Çay bardağı ile bakanlar var öyle bir şey yapmayın bebeklerin çeneleri gerçekten çok güçlü bardak kırılıverir. Kavruk kıröızı bir görüntü varsa diştir zaten. Fakat hemen patlamayabilir diş
S

Safiye Ş. ..

1 Kasım 2025 01:42
Bebeğim yeni 8 aylik oldu ve neredeyse 2 aydir geceleri saate bir yada yarm daatte bir uyaniyor emmeyene kdr da geri yatmiyor aşırı yorucu, sebebi dişmi
D

Duygu Y.

1 Kasım 2025 05:16
Ayça hanım merhabalar bebeğim 39. Haftada kilo 2830g boy 51cm baş çevresi 34,5 cm doğdu şuan tam 12 aylık 8900g boy 74 cm baş çevresi 45 cm 1 yaş aşısını yaptırırken sağlık ocağındaki ebe baş çevresinin 46 cm olması gerektiğini söyledi bu bir sorun teşkil eder mi kız bebek
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Kasım 2025 11:59
Safiye hanım birçok nedeni olabilir. Ortam sıcaklığı, oda havalandırması, yetersiz ortam nemi vs. Ama diş tüm bu sorunlarda başı çeker :(
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

1 Kasım 2025 12:02
Duygu hanım baş çevresi 45 cm ayınızdaki bebeklerde %30 yani 100 bebek içinde 30. Sırada diyebiliriz. Çok geride bir gelişim değil açıkçası doğuma göre büyüme hızı normal. Yine de kesin emin olmak adına takibinizi yapan hekimle de bir görüşün derim ama telaş edilecek bir durum değil ♥️
H

Hilal Y.

3 Kasım 2025 06:40
2 aylıkken verem aşısı vurulmustuk hiç iz olmadı sonradan olur dediler oda olmadı 3.ayına girecek bebeğim az kaldı aşı tutmamış olabilir mi
T

Tuğba F.

3 Kasım 2025 10:40
Ayça hanım merhabalar bebeğim 6 aylık erkek ilk 3-4 ay çiş sayısı 4-5 ve iyi doluydu ama 5-6. Ayda çişli bez sayısı azaldı 3 e düştü ve rengi de sarı kilo alımı iyi gidiyor çok şükür genel olarak da huzurlu bir bebek sadece anne sütü alıyor (dk 3686 gr fakat 3550 grama düşmüştü 5.5 aylıkken tartıldığında 8250 gram çıktı) doktorum kilo alımının gayet iyi olduğunu söylüyor
S

Sema Ç.

4 Kasım 2025 19:45
Bebegim 4.5 aylik 6.5 kg ocean kan damlasini kac damla vermeliyim
S

Seher S.

5 Kasım 2025 09:20
Ayça hanım merhaba burnumda uçuk çıktı ben burnunu sildim için kenarı acıyor sanmıştım btabii uçuk kabarcıklarını görmeden bebeğimiöptüm kokladım ertesi gün uçuk kendini daha da belli etti şuan yapabileceğim bir şey var mı? Kendim nasıl önlem almalıyım? Uçuk aktif olmadan da bulaşmış olabilir mi
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Kasım 2025 22:12
@Hilal Yakar hanımcığım iz olmasa bile aşıyı tekrarlamıyoruz. İz kalmamış olabilir tutmadığı anlamına gelmiyor. Merak etmeyiniz
Ayça K. A.

Ayça K. A.

Hemşire

5 Kasım 2025 22:14
Tuğba hanım bebişinizin kilosu gayet iyi görünüyor ♥️ çişli bez sayısı bizim doymayı anlamamız için bir kriter açıkçası 3 dolu bez az değil fakat altına düşmeyin ♥️♥️♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir